Přejít k hlavnímu obsahu

Kanadské město trápí děsivý zvuk. Místní děsí UFO i vládní experimenty

Obyvatele kanadského Windsoru děsí tajemný zvuk. Nepravidelné hučení, které se objevuje stejně nepředvídaně, jako mizí, město sužuje už několik dlouhých let. Zatím se nikomu nepodařilo odhalit zdroj nepříjemného a uši drásajícího „windsorského hučení“ – jak se zvuku oficiálně přezdívá.

Místní svalují vinu na jednu ze zdejších oceláren, milovníci konspiračních teorií přisuzují tajemný zvuk návštěvám z dalekého vesmíru a někteří dokonce věří, že nepříjemný zvuk je spojen s jakýmsi nebezpečným vládním experimentem. Kde je pravda? Na tom se neshodnou ani odborníci.

Bolesti hlavy, deprese i sebevraždy

Zvuk je natolik nepříjemný, že místní dohání k opravdovému šílenství. Lidé z města nedaleko Detroitu, které má více než 200 000 obyvatel, si stěžují na úporné bolesti hlavy, ale i deprese, které jsou s tajemným zvukem nepopiratelně spojené. Bohužel byly zaznamenány i případy, kdy deprese přerostla v sebevražedné sklony.

  

Někteří (dnes již bývalí) obyvatelé se z Windsoru dokonce nadobro odstěhovali. Zvuk je totiž naprosto nevyzpytatelný, přichází nepravidelně a stejně záhadně mizí. Liší se také jeho intenzita a hlasitost. Tajemné hučení tak jednou trvá pár hodin, jindy ale rovnou několik dnů.

Nepříjemný subwoofer a vesmírná loď Enterprise

Ti, kteří zvuk slyšeli, ho přirovnávají k subwooferu, nebo volnoběhu dieselového motoru. Někteří dokonce s nadsázkou tvrdí, že přesně takový zvuk vydává loď Enterprise ze Star Treku. Tak či tak se na zvuk díky proměnlivé intenzitě nedá zvyknout a je proto téměř nemožné jej dlouhodobě nevnímat.

Navíc zvuk nevadí jen samotným obyvatelům Windsoru, ale také jejich domácím mazlíčkům. Jakmile se začne tajemné hučení ozývat, přidá se k němu ještě štěkot psů, což místním na náladě zrovna dvakrát nepřidá.

Místní obviňují ocelárnu, vládu i UFO

Zdroj tajemného zvuku dosud nebyl odhalen. Do pátrání po jeho původci se zapojilo mnoho odborníků, vědců, techniků, ale i milovníků konspiračních teorií. Jedni tvrdí, že zvuk vydává neviditelná vesmírná loď, která nad Windsorem krouží, jiní říkají, že zvuk je součástí nebezpečného vládního experimentu. Výzkumníci ale nakonec za pravděpodobného původce hučení označili ocelářské pece, které sídlí na sousedním ostrově Zug.

Provozovatel průmyslového areálu – společnost United States Steel od té doby čelí výtkám aktivistů, že brání vyšetřování, které stále neoznačilo skutečného původce. Místní dokonce sepsali petici, v níž společnosti nabízí zbavení všech obvinění, pokud by zdroj nepříjemného hluku nadobro odstranila.

 
 

Místo

42° 18' 53.3592", -83° 2' 12.9516"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kanadské město trápí děsivý zvuk. Místní děsí UFO i vládní experimenty