Přejít k hlavnímu obsahu

Kolonie žraloků i ledové kluziště. Dubai Mall je obchoďák, který skrývá spoustu překvapení

O Dubaji je všeobecně známo, že nabízí rovnou několik světových „NEJ“. Nejvyšší budova, nejdelší krytá sjezdovka, největší tančící fontána, nejdelší plně automatizované metro nebo na nejluxusnější a nejvyšší hotel – to je malý výčet toho, kvůli čemu se Dubaj vyplatí navštívit. My se podíváme na největší nákupní centrum světa

O shopaholiky se pokoušejí mdloby

Z mnoha světových „NEJ“, které Dubai Mall drží, je jistě nejcennější titul nejnavštěvovanějšího obchodního centra planety. Na rozloze 1 124 000 m2 nákupní plochy se během týdne vystřídá více než 750 000 návštěvníků.

Obří akvárium je v obchodním centru situováno přes dvě patra a je možno ho projít i skleněným tunelem
Zdroj: Flickr.com

Drtivá většina z nich míří do některého z 1 200 obchodů, jiní do restaurací, které jsou v Dubai Mall zastoupeny číslem 120, a řada návštěvníků se ubytuje v některém z 250 luxusních hotelových pokojů, které jsou tohoto obřího obchodního centra součástí. Někteří sem ale cíleně vyrážejí pouze za zábavou, o níž zde není nouze.

S plnou taškou mezi žraloky

Jakmile vás přestane bavit poflakování se po obchodech, můžete tuhle rutinní činnost vyměnit za něco mnohem zábavnějšího. V jedné z částí nákupního centra je situováno obří akvárium s rozměry 51 x 20 x 11 metrů.

Asi nemá cenu spekulovat o tom, že jde o jedno z největších akvárií planety, že? Žije v něm na 3 300 vodních živočichů a najdeme tu největší koncentraci žraloků tygřích na světě.

Obyvatele akvária si můžete prohlédnout nejen za sklem, ale také skrz průhledné lodě, které vás povozí po hladině. Prahnete po troše adrenalinu? Nechte se mezi žraloky spustit v kovové kleci!

V poušti třeba na kluziště

Spousta návštěvníků nákupního centra po prohlídce obřího akvária nasadí kulichy a rukavice. Že jde o projevy úpalu? Ale kdeže! V přízemí centra naleznete obří ledové kluziště o rozměrech olympijských hokejových stadionů.

Že s sebou nemáte potřebnou výbavu? Nezoufejte! Půjčit si můžete některý z téměř 2 000 párů bruslí, které byly do Dubai Mall dovezeny z italské manufaktury.

Zapařit hru a skočit si z mrakodrapu

Že už na vás bylo toho pohybu přespříliš? Tak si „odpočiňte“ prostřednictvím atrakce, jejíž název je SEGA Republic. Jde vlastně o obří plochu napěchovanou herními konzolemi a nejmodernějšími technologiemi.

Potřebujete si po vyhrané hře opět protáhnout tělo? Pak svou prohlídku nákupního centra Dubai Mall zakončete stylově – jízdou na laně z mrakodrapu, který se tyčí do výšky 90 metrů.

Celá lanová dráha má úctyhodných 558 metrů, začíná na jednom z blízkých mrakodrapů a končí kde jinde než na střeše centra Dubai Mall. Posbíráte odvahu?

 
 

Místo

25° 11' 53.0844", 55° 16' 43.5648"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kolonie žraloků i ledové kluziště. Dubai Mall je obchoďák, který skrývá spoustu překvapení