Přejít k hlavnímu obsahu

Korsiku, která uchvátila velikána, si musí zamilovat každý turista

Ostrov patřící Francii láká spoustu turistů. Už slavný Napoleon si Korsiku oblíbil a to zejména díky kouzelné vůně myrty, která údajně byla cítit až z Elby. Ovšem vůně myrty není jediné, co tento ostrov nabízí. Palmy, pomerančovníky, vinice, moře a historická města jsou velkým lákadlem.

Na Korsiku pohodlně

Jet na Korsiku není žádný problém, protože existuje spousta možností, jak se na tento ostrov dopravit. Můžete si objednat zájezd autobusem, ale stejně tak můžete jet i vlastním autem. Pravdou je, že auto se vám na poznávání Korsiky bude hodit, avšak cesta je poměrně zdlouhavá a na ostrov musíte dojet na trajektu, který je poněkud drahý a je potřeba jej dopředu rezervovat, a proto je nejlepší letět. Kam na – ha

Letíme na dovolenou

Letenky na Korsiku nebude problém objednat. Dokonce lze najít letenky s výraznou slevou, a tak bude dovolená na Korsiku levnější, záleží jen na tom, jak moc si chcete cestu zpříjemnit. Můžete si vybrat z různých tříd a také si lze vybírat délky letu. Samozřejmě, že pokud chcete být na Korsice dříve, tak bude letenka o něco dražší, než delší lety. Letadlem je cesta opravdu pohodlná a v mnoha případech levnější. Navíc na Korsice jsou hned čtyři letiště. Sice se jedná o poněkud malá letiště, ale díky nim se můžete dostat do jakékoliv části tohoto malebného ostrova.

Směr Bastia

Jestli se chcete podívat do Horní části Korsiky, tak pravděpodobně zvolíte letenku z Prahy do Bastie. Bastia je nejen letiště, ale také prosperující přístav. Jestli se chcete vrátit do doby prvního Středomoří, tak právě tohle místo je tím ideálním. Pestrobarvé budovy z poloviny devatenáctého století jsou dominantou podtrhující původní podobu Středomoří. Určitě byste měli zavítat do centra města, kde si můžete koupit čerstvé suroviny z místního trhu. A pokud toužíte po procházce, můžete vyšlapat kopec a dojít si k citadele, která pochází z šestnáctého století. Kousek odkud jsou dva svatostánky a s jedním se pojí poměrně zajímavý příběh. Jedná o výzdobu černým Kristem, kterého údajně vylovili rybáři. A i druhý svatostánek má svou zajímavost a tím je odlitek Panny Marie, která je vyrobena z celé tuny stříbra, takže je zde určitě co obdivovat.

Hurá do Ajaccia

Naprosto odlišným městem je Ajaccio. Pokud máte rádi historii a zejména dobu Napoleona Bonaparte, tak si naplánujte dovolenou do Ajaccia, rodiště Napoleona. Obdivovatelé tohoto císaře by zde měli zavítat patnáctého srpna, protože tento den se oslavuje narození tohoto velikána. Nejlepší je koupit si přímo letenku do Ajaccia. Rozhodně stojí za to navštívit dům Bonapartů, kde najdete nejen portréty rodiny, ale také jejich nábytek a střížky z předmětů, které tato rodina používala. A díky tomu, že měl Napoleon bezohledného strýce, který při svém tažení raboval kostely, paláce i muzea můžete obdivovat opravdu skvostnou a hodnotnou sbírku obrazů. A když poznáte celou rodinu Bonapartů, tak můžete vyrazit do blízkého parku, který je tak trochu netradiční tím, že se zde nachází více než sto padesát druhů želv.

Vy v Calvi o oko nepřijdete

Calvi je městem, kde slavný Nelson přišel o jedno své oko. Pravdou je, že dodnes je tohle město napůl vojenské, ale přesto se nemusíte obávat koupit si letenku z Prahy právě do Calvi. Druhá polovina města je totiž poměrně levné a krásné rekreační středisko. Právě příjemné ceny a ještě lepší pokrmy jsou velkým lákadlem. A pokud jste milovníkem jazzové hudby, tak je tato destinace tou pravou neboť na konci června se zde každoročně pořádá jazzový festival. A pokud si chcete dovolenou zpříjemnit nějakou procházkou, tak opět můžete vyjít kopec, kde najdete nejen krásný kostel, ale i dokonale výhledy do okolí.

 Korsika je krásný francouzský ostrov, díky kterému odhalíte historii Bonapartů, ale i krásná historická místa a přírodní úkazy.

Pohybování se po Korsice

Jestliže si chcete Korsiku pořádně prozkoumat, tak byste se neměli spoléhat na místní hromadnou dopravu a mnohem lepší je projet si ostrov autem. V případě, že jste se rozhodli vybrat si pohodlnější dopravu a koupili jste si letenky z Prahy do Korsiky, tak si můžete auto zapůjčit přímo na ostrově. Není to žádný problém, jediné, co si musíte hlídat, je stav nádrže, protože zde nejsou čerpací stanice tak blízko u sebe jako u nás. 

Korsika i v zimě

Korsika je perfektní ostrov, na který se můžete vydat v kterémkoliv ročním období. Pokud jste milovníky zimních sportů, zejména běžek, tak si můžete rezervovat letenku na Korsiku. Zde je spousta turistických tras, které v zimě slouží jako běžecké trasy a mnohdy se zde dá projíždět ještě v únoru a březnu, takže si klidně ještě můžete užívat běžeckých tras na ostrově. Určitě je to něco netradičního, originálního, ale opravdu se vám budou nabízet krásné pohledy do okolí. Velkou výhodou je, že se jedná o destinaci, která je pro nás cenově přijatelná a to i v létě i v zimě.

 
 

Místo

41° 55' 49.404", 8° 43' 51.2148"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Korsiku, která uchvátila velikána, si musí zamilovat každý turista