Přejít k hlavnímu obsahu

Koupání v Karlových Varech a okolí: Užijte si léto v malebném lomu nebo sokolovském moři

Žijete v Karlových Varech nebo jste tady na dovolené a hledáte místo, kde se zchladit a osvěžit? Máme pro vás několik tipů na aquacentra, koupaliště i zatopené lomy.

#1 Aquacentrum Agricola

Necelých 20 kilometrů od Karlových Varů najdete lázeňské centrum Agricola. Centrem veškeré zábavy je 25 metrový bazén se dvěma plaveckými drahami a mnohými atrakcemi. Nechybí masážní trysky, rošty, vodopád nebo tobogán pro milovníky adrenalinu a rychlé jízdy.

Odpočinout si můžete ve vířivce nebo několika saunách. Samostatná wellness zóna nabízí solnou jeskyni a nejrůznější procedury (např. hydroterapie nebo masáže). K dispozici je i rehabilitační bazének pro aquafitness nebo Kneippův chodník. Rodiče s dětmi jistě ocení přítomnost dětského koupaliště s vodopádem.

#2 Přírodní koupaliště Michal

Pokud vám nedělá chlorovaná a jinak upravovaná voda dobře, pravděpodobně budete hledat nějaké přírodní koupaliště. Jedno takové vzniklo na rekultivované ploše po dřívější těžbě hnědého uhlí. Koupaliště Michal v Sokolově je tak nyní moderním venkovním areálem s celou řadou atrakcí pro velké i malé návštěvníky.

Nechybí obří tobogán s trojskluzavkou, vodní trampolíny, velký ledovec, malá skála, vodní houpačky, vodní volejbal, šlapadla, dětské brouzdaliště ani skluzavky. K dispozici je i beachvolejbalové hřiště a půjčovna stand-up paddleboardů. Díky rozlehlé, téměř půl kilometrové pláži se koupališti přezdívá sokolovské moře.

#3 Koupaliště Rolava

Chcete spojit koupání se sportovním vyžití? Zamiřte do areálu Rolava, kde je vstup zdarma a užít si tady můžete jak pohodové koupání, tak celou řadu sportovních aktivit. K dispozici je třeba in-line dráha, dětské hřiště, velká vzduchová trampolína, cvičební prvky pro dospělé nebo hřiště pro plážový volejbal.

Nechybí samozřejmě ani travnaté odpočinkové plochy, písečné pláže a přírodní koupaliště včetně dvou ostrovů. Během léta se navíc v areálu pořádá celá řada hudebních a kulturních akcí.

Náš tip: Cestujete napříč Českem? Koukněte na ta nejlepší místa k osvěžení!

#4 Komplex Alžbětiny lázně

Alžbětiny lázně jsou vedle Karlových Varů další oblíbenou zastávkou lázeňských hostů. V samotném centru města najdete i relaxační komplex s celou řadou vodních atrakcí a prvků, mezi které patří plavecký bazén se sladkou vodou o délce 25 m, whirlpool, relaxační bazén s masážními prvky, brouzdaliště pro nejmenší návštěvníky, sauny a parní kabiny v mužské i ženské části komplexu a celou řadu léčebných procedur. Vstupné se tady ale platí do jednotlivých částí zvlášť.

koupání v okolí Karlových Varů
V Karlových Varech a okolí je příležitostí ke koupání spousta!
Zdroj:
Unsplash

#5 Zatopený lom Kernberg

Milujete přírodní koupání a zatopené lomy? Pak se vydejte do pohádkové krajiny nedaleko obce Dolní Rotava, které dominuje zatopený lom Kernberg s unikátně odkrytým čedičovým skaliskem. Lom láká na nádherné výhledy, ale i potápění a koupání. Jen počítejte s tím, že voda je tady vážně dost studená. Celoročně se totiž pohybuje okolo 6 °C.

K lomu se snadno dostanete autem, na kole či pěšky nejlépe ze silnice od Jindřichovic odbočením na Dolní Rotavu, nebo po cyklostezce číslo 2043, kdy po cca 1,5 km je nutné zahnout na neznačenou odbočku vpravo.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

50° 13' 54.6708", 12° 52' 19.0632"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Koupání v Karlových Varech a okolí: Užijte si léto v malebném lomu nebo sokolovském moři