Přejít k hlavnímu obsahu

Koupání v Ústí nad Labem a okolí: legendární „ústecké moře“ i moderní plavecký areál

Když se během horkých dní ocitnete v Ústí nad Labem nebo někde poblíž, netrapte se vedrem a běžte se někam vykoupat. Máme pro vás 5 tipů na místa, z nichž si určitě vyberete to, které budete mít kousek a které se vám bude líbit.

#1 Koupaliště v Brné

Termální koupaliště v Brné v Ústí prošlo v roce 2015 rekonstrukcí, a proto rozhodně stojí za návštěvu. V přírodním areálu u Labe najdete rekreační bazén a plavecký bazén, další rekreační bazén – tentokrát s tobogánem i dětský bazén. K dispozici je tady občerstvení, sociální zařízení s bezbariérovým přístupem, skoro 300 převlékacích kabin, půjčovna knížek, beachvolejbalová hřiště a hlídané parkoviště (ale dostanete se sem klidně i MHD). A nakonec je tu i několik míst, kam proudí termální prameny o teplotě 30 °C. I do těch můžete vlézt.

#2 Jezero Milada

Obyvatelé Ústecka mají rádi hlavně jezero Milada, ke kterému z Ústí dojedete za 30 minut autem. Jde o zatopený bývalý hnědouhelný důl Chabařovice. Je jen o něco málo menší než populární Máchovo jezero a pro veřejnost je za účelem rekreace přístupný teprve od roku 2015 – jeho postupné naplňování vodou trvalo od roku 2001 až do roku 2010. Někde hloubka dosahuje dokonce 24,7 m. A taky se mu přezdívá ústecké moře.

Dnes se sem obyvatelé Ústecka vydávají nejen za koupáním a relaxací, ale i za vodními sporty a v okolí jezera se zase dá dobře jezdit na kole a na inlinech nebo se jen tak projít. Pláže jsou tu oblázkové, nejoblíbenější je podle zjištěných informací ta severovýchodní – na té je totiž během letní sezóny taky občerstvení a toalety.

 žena v bazéně
Kde se na Ústecku koupat? Možností je hned několik!
Zdroj:
Bigstockphoto

#3 Koupaliště Povrly

Jen 12 kilometrů od Ústí nad Labem se nachází malá obec Povrly a v ní skromnější, zato pěkné koupaliště. Plavci si tu přijdou na své v 50 metrů dlouhém bazénů s hloubkou až 3 metry, děti zase můžou dovádět v dětském bazéně nebo venku na hřišti. Když nebudete chtít ve vodě, můžete si tu zahrát volejbal a stolní tenis. Najdete tu občerstvení a k dispozici jsou za drobné půjčovné k dispozici lehátka a slunečníky.

#4 Plavecký areál Klíše

A jsme zpátky v Ústí. Když budete hledat alternativu třeba pro deštivý prázdninový den, vydejte se do téhle moderní plavecké haly. Je tu 50 metrů dlouhý plavecký bazén, dětský bazén a taky se tu můžete koupat ve venkovním skokanském bazéně. V areálu samozřejmě najdete sociální zařízení a taky bufet, ve kterém se můžete občerstvit.

#5 Koupaliště Krupka

Z Ústí jste v Krupce autem za 20 minut. Tady najdete pohodové koupaliště nedaleko centra města a v něm bazén velký 50x30 metrů se skloněným dnem (1-3 metry hloubky) a dětské brouzdaliště. Je tu taky hřiště na plážový volejbal, nechybí ani sociální zařízení, převlékárna a možnost občerstvení.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

50° 39' 35.748", 14° 2' 23.6616"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Koupání v Ústí nad Labem a okolí: legendární „ústecké moře“ i moderní plavecký areál