Přejít k hlavnímu obsahu

Na Kubě stále není pivo. Američtí násoskové ještě nemají dost

Kuba má velký problém. Ve státem dotovaných barech a hospodách dochází od dubna tohoto roku pivo. Je tohle vůbec možné? A jak velkou roli v tom hrají Američané? 

Možná se budete divit, ale opravdu velkou. Jen minulý rok navštívilo Kubu okolo 95 tisíc Američanů (z rekordních 3, 5 milionů návštěvníků), kteří se navíc nijak netají tím, že do bývalé komunistické země se jezdí hlavně „vyvalovat se na pláži a usrkávat u toho levné místní pivo“. Teď po uvolnění vztahů mezi USA a Kubou (otevřená velvyslanectví, propuštění několika politických vězňů...) jich ještě přibylo. a situace se příliš nelepší, ani na začátku léta v barech není dostatek piva.

Státní pivovar Bucanero (na Kubě vyrábí 3 místní nejpopulárnější piva – Bucanero, Cristal a Mayabe) potřebuje nutně nový závod, aby dokázal uspokojit aktuální zvýšenou poptávku po pěnivém moku. Bucanero prozatím objednalo z Dominikánské republiky na Kubu 3 milióny beden piv.

Ten, kdo z nečekaného „pivního problému“ těží, jsou soukromé bary a hospody (na Kubě povoleny poměrně nedávno) – ty si totiž mohou dodavatele najít prakticky kdekoliv, kde budou chtít.

#facebook#

 
 

Místo

22° 21' 26.4996", -79° 41' 13.9164"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Na Kubě stále není pivo. Američtí násoskové ještě nemají dost