Přejít k hlavnímu obsahu

Do Liberce za památkami, relaxací i lyžováním

Pokud byste rádi podnikli výlet do některého z malebných českých měst, a chcete jej obohatit i o lyžování, Liberec pro vás bude ideální volbou. V jeho blízkosti naleznete ty nejlepší podmínky pro provozování zimních sportů, zároveň se jedná o zajímavé město, jehož návštěva určitě stojí za to.

Dopřejte si příjemnou procházku městem

Liberec určitě má svým návštěvníkům co nabídnout. Jedná se o páté největší město naší republiky, které je plné zajímavých míst a památek. Dominantou a symbolem města je krásná novorenesanční radnice, která byla vybudována koncem 19. století. Za návštěvu poté určitě stojí i liberecký zámek nebo Valdštejnské domky, které jsou považovány za nejstarší dochované stavby ve městě. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na přilehlý Ještěd. Právě ten se totiž většině z nás vybaví, když se řekne Liberec. Na jeho vrcholku se tyčí známá silueta vysílače, k němuž můžete příjemnou procházkou dojít.

Co když bude velká zima?

Pokud byste během svých toulek městem trochu promrzli, můžete se jít zahřát do některé z místních kaváren nebo restaurací. Najdete jich tady dostatek, takže určitě budete mít z čeho vybírat. Kdybyste si snad chtěli dopřát ještě větší odpočinek, můžete zavítat i do wellness centra. V Liberci sídlí třeba oblíbený Wellness Hotel Babylon, v jehož luxusním wellness na vás čekají whirlpooly, sauny i nejrůznější koupele a masážní procedury. Zkrátka vše, co budete potřebovat k celkové relaxaci těla i mysli.

Lyžování v Jizerských horách

Jak už jsme zmínili, Liberec je ideálním místem i pro všechny milovníky zimních radovánek. Leží totiž v Jizerských horách, které nabízejí celou zimu výborné lyžařské podmínky. Jen o pár kilometrů dál se poté nacházejí i Krkonoše, jejichž lyžařské areály patří k těm úplně nejnavštěvovanějším.

Nejbližší skiareál naleznete hned na nedalekém Ještědu. K tomu, abyste se sem dostali, nepotřebujete ani auto. Přímo z Liberce sem totiž jezdí pravidelná linka MHD. K dispozici je poté 13 kilometrů sjezdových tratí různé obtížnosti, 4 lanové dráhy a 6 vleků. Nechybí ani populární snowpark. V celém areálu je umístěno hned několik restaurací a dalších stravovacích zařízení, takže o hladu tady určitě nezůstanete.

K návštěvě poté láká jen o něco málo vzdálenější Bedřichov. Tady naleznete spíše mírnější sjezdovky. Díky nim je areál v Bedřichově určen zejména pro začátečníky, rodiny s dětmi i další nenáročné lyžaře. Těšit se můžete na 5 kilometrů sjezdových tratí (9 modrých sjezdovek, 1 červená sjezdovka), na nichž vás bude přepravovat 7 vleků. Na své si zde přijdou i milovníci běžeckého lyžování. Pro ty je tady připraveno hned 80 kilometrů dobře upravených tratí.

Vyberte si ubytování v Liberci

Procházky městem, lyžování.. To vše vyžaduje dostatečné množství energie. Tu je také nutné někde načerpat. Nejlépe v některém z libereckých hotelů a penzionů. Najít ubytování v Liberci je hračka. Stačí jen vědět, kde hledat. Výborně vám může pomoci třeba ubytovací portál Hotel.cz. Na jeho stránkách naleznete všechny hotely a penziony i s popisy, fotografiemi a hodnoceními hostů. Snadno si tak vyberete to opravdu nejlepší. Zda dáte přednost útulnému penzionu, nebo raději zvolíte velký wellness hotel, to už je jen a jen na vás. 

 
 

Místo

50° 46' 11.442", 15° 3' 29.9196"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Do Liberce za památkami, relaxací i lyžováním