Přejít k hlavnímu obsahu

Luxusní loď má dvacet palub, třiadvacet barů a sedmnáct restaurací. Obsluhují zde roboti a pohání ji zemní plyn

Že už vás přestaly bavit klasické zájezdy do vyhlášených turistických destinací? Už druhý den se nudíte na pláži a toužíte po něčem docela jiném? Pokud jste na tyhle otázky odpověděli ano, máme pro vás jeden netradiční tip. Co takhle vyzkoušet dovolenou na moři, konkrétně tedy na jedné z největších a nejluxusnějších lodí současnosti?

Roboti místo číšníků

Její jméno je AIDAnova a je dítětem společnosti AIDA Cruises z německého Rostocku. Loď nabízí dvacet obřích palub, speciální Penthouse Suite pro movité cestovatele, které se rozprostírá přes dvě paluby a poskytuje panoramatický výhled. Veškerá přání a požadavky cestovatelů splní moderní robotická obsluha. Občerstvit se můžete v jedné ze sedmnácti restaurací, z nichž některé jsou tematicky zaměřeny (například sushi restaurace nebo francouzské či italské restaurace).

23 barů pro opravdové fajnšmekry

Po vydatné večeři to jistě chce nějaký dobrý digestiv. Na tom si můžete pochutnat v některém z dvaceti tří barů, které se na lodi nachází. Zapomenout nesmíme ani na kasino, horolezecké stěny, minigolf, posilovnu, lázně a aquapark, jehož tobogán prochází napříč čtyřmi palubami. Pasažéři mohou také navštívit divadlo, kde budou svědky zajímavých divadelních představení, některou z pěti saun, venkovní sportoviště nebo beach club.

Loď AIDAnova nabízí pět saun, dvacet palub, třiadvacet barů a sedmnáct restaurací.
Zdroj: aida.de

Pátý největší gigant světa

Celkem na lodi najdete dva a půl tisíce kajut ve dvaceti různých kategoriích – od těch nejjednodušších až po luxusní apartmá. Samostatnou kategorii tvoří již zmíněný Penthouse Suite s panoramatickým výhledem. Za tenhle luxus si ale odpovídajícím způsobem připlatíte. Zajímavostí také zůstává, že AIDAnova je se svou délkou 337 metrů a šířkou 42 metrů pátou největší lodí světa. Stavba lodi vyšla společnost na úctyhodných šest set třicet milionů liber, což je v přepočtu asi osmnáct miliard korun. Loď bude brázdit břehy Kanárských ostrovů a lístek na ni zakoupíte již od 11 600 korun.

Žádná nafta, ale zemní plyn

I přesto, že není největší, alespoň co se rozměrů týče, zaujímá jiné, neméně zajímavé prvenství. Díky tomu, že ji nepohání nafta, ale zkapalněný zemní plyn je tou vůbec nejekologičtější lodí světa. Společnost AIDA Cruises navíc oznámila, že na palubách svých lodí přestane do konce roku 2022 používat veškeré plastové nádobí a další jednorázové vybavení, což je nepochybně krok správným směrem.

Stavba lodi vyšla společnost na úctyhodných šest set třicet milionů liber, což je v přepočtu asi osmnáct miliard korun.
Zdroj: aida.de

Velkolepý křest s Davidem Guettou

Loď byla pokřtěna 31. července v rámci velkolepé oslavy, kterou doprovázely ohňostroje a světelné show. Kolik šampaňského na lodi první noc proteklo, o tom se zdroje nezmiňují. Pravdou ale zůstává, že se téhle velkolepé události zúčastnil také světový DJ David Guetta, který na lodi zároveň i vystoupil.

 
 

Místo

50° 58' 56.6616", 9° 53' 59.6832"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Luxusní loď má dvacet palub, třiadvacet barů a sedmnáct restaurací. Obsluhují zde roboti a pohání ji zemní plyn