Přejít k hlavnímu obsahu

Lví král nebo Madagaskar: Tohle jsou ty nejlepší filmy pro děti s cestovatelskou tématikou

Překazilo vám počasí plány a teď tak řešíte, jak zabavit dítka v jejich domácím prostředí? Máme pro vás několik tipů na cestovatelské filmy a pohádky, které je budou bavit!

Vzhůru do oblak

Geniální a tak trochu dojemná „pixarovka“ zavede diváky k téměř osmdesátiletému prodejci balónků, který si konečně splní celoživotní sen o dobrodružstvích, když na svůj domek přiváže tisíce balónků a odletí s ním do divočiny Jižní Ameriky.  To však ještě netuší, že si s sebou veze i černého pasažéra – nadšeného osmiletého průzkumníka Russella. Film, který potěší velké i malé, je plný upřímného humoru, cestovatelského dobrodružství a v neposlední řadě i emocí.

Madagaskar

Animovaná dobrodružná komedie, kterou považujeme za jeden z nejlepších počinů roku 2005, příjemně překvapí nenuceným humorem, krásnou animací a exotickými destinacemi, které brázdí parta čtyř kamarádů. Jeden z nich se totiž rozhodl opustit newyorskou zoo a ostatní ho v téhle patálii samozřejmě nemohli nechat. Sledujte dobrodružství čtyř nerozlučných kamarádů, kteří si představovali divočinu tak trošku jako „Hurvínek válku“. O humorné momenty, vtipné hlášky a úžasnou hudbu Hanse Zimmera nebude v téhle rodinné podívané nouze.

Lví král

Ať už se rozhodnete pro jeho animovanou nebo hranou variantu, rozhodně nešlápnete vedle. Dojemný příběh malého lvíčete, které se narodilo jako budoucí panovník všeho živého, je propleten intrikami, humorem, ale i dojemnými chvilkami. Úžasná podívaná nás zavede do kouzelných míst, kde přežít mohou jen ti nejsilnější. Sledujte příběh lvíčete ve vyhnanství, které za pomocí dvou věrných přátel dospěje a dokáže, že se stane tím, kým je mu souzeno být.

Hledá se Nemo

Legendární snímek Hledá se Nemo byl vůbec první svého druhu, který filmovým divákům zmapoval kouzelný svět pod mořskou hladinou. Příběh obětavého otce a zvídavého synka se točí kolem jeho únosu a záchranné mise, která se neobejde bez vegetariánských žraloků, zapomnětlivé rybičky a nových přátel. Setká se Merlin s malým Nemem, a co bude muset téhle dobrodružné výpravě obětovat? Sledujte úžasné podmořské dobrodružství plné skvělých vtípků, adrenalinových zážitků a jedinečné atmosféry.

Zaujaté děti
Máme pro vás přehled filmů s cestovatelskou tématikou, které zaujmou velké i malé.
Zdroj:
Bigstock.com

Zootropolis: Město zvířat

Mottem tohohle snímku je to, že každý může být tím, kým chce. Příběh vás zavede do obrovského zvířecího města, kde nechybí luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Zvířata z celého světa tady žijí pospolu a v harmonii. Vody klidného sousedského soužití rozvíří malá Judy Hopkavá. Ta se rozhodne uspět v policejním sboru plném velkých a drsných zvířat. A protože to nebude ani trochu jednoduché, skočí po prvním případu, který se jí nabídne. Netuší však, jak náročné jeho vyřešení bude. Milá rodinná komedie vás zavede na místa, o nichž se vám doposud ani nesnilo.

Doba ledová

Další z animovaných rodinných snímků začíná zhruba asi před 20 000 lety, v prehistorickém světě, kdy mrzne, až praští. Příběh o migraci mapuje příhody mamuta Mannyho, nemotorného Sida a šavlozubého tygra Diega – podivného společenství, které na svých cestách zažívá humorné i méně vtipné chvilky. Korunu tomuhle netradičnímu putování nasazuje zubatá veverka Scrat, která svádí jiný lítý boj o to nejcennější, co v životě má. Netradiční podívaná zahřeje u srdce a potěší velké i malé diváky. 

Coco

Náš výčet cestovatelských filmů pro děti i dospělé nemůžeme zakončit bez kouzelného snímku Coco, který je tím nejlepším, co jste mohli na plátnech kin v posledních letech vidět. Unikátní podívaná propojuje pozemský svět s tím „na druhé straně“ a vypráví příběh malého chlapce Miguela, který se ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. Tenhle animovaný doják má všechno – výpravný příběh přetékající emocemi, skvělé grafické zpracování i milé poselství, které bychom si měli vzít k srdci zvláště v téhle nelehké době…

Děti u televize
Coco, Madagaskar nebo Lví král? Kterému animáku dáte přednost?
Zdroj:
Bigstock.com
 
 

Místo

50° 4' 28.3188", 14° 25' 55.4556"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Lví král nebo Madagaskar: Tohle jsou ty nejlepší filmy pro děti s cestovatelskou tématikou