Přejít k hlavnímu obsahu

Maledivy, 5 resortů co se nejvíc vyplatí

Maledivy jsou jednou z mála destinací kde se opravdu vyplatí jet s CK a né úplně po vlastní ose, pokud to tedy již nemáte vyzkoušené na vlastní kůži a víte co vás čeká. Na Maledivách vás totiž v tomto ohledu může čekat pár překvapení.

Opravdu hodně z Vás se ptá na můj tip, kam sama bych na Maledivy jela, aby dovolená nebyla zbytečně drahá a pořádně si užila. Vybrala jsem 5 resortů, které mají podle mě a mých kolegyň nejlepší poměr cena výkon. Uváděné ceny ale berte jen jako orientační. Ceny zájezdů totiž nejsou pevné. Ceníkové ceny jsou vydávané i na rok dopředu a dost často jsou průběžně doplňovány různými slevovými akcemi. Takže někdy pořídíte zájezd i o několik tisíc levněji než soused, který koupil dovolenou na stejný termín později než vy. Ceny letenek se také mění, většinou čím blíže do odletu, tím jsou dražší. Nejnižší ceny ubytování jsou přes léto, nejvyšší přes zimu.

Tak a teď ty slíbené resorty!

Jedním z nejprodávanějších resortů na českém trhu je Sun island resort. Tento 4* resort můžu doporučit pro páry i rodinám s dětmi. Z letiště v Male se na něj
dostanete letadlem a pak kousek lodí. Pokud jedete na Maledivy poprvé a nechcete za dovolenou utratit moc peněz, nebudete zklamáni. Je to jeden z největších resortů na Maledivách, s krásnými dlouhými plážemi a ničím nerušenými výhledy na širý oceán. Kdo nechce jen ležet na pláži, najde tu spoustu aktivit - pozemní a vodní sporty a můžete jet na výlet šnorchlovat s mantami a žralokem velrybím. Ale také se po ostrově projíždět na kole. Šnorchlovat se na Sunu dá, ale není to žádný zázrak. Speciálně na šnorchlování bychom vám doporučili jiné resorty. Pokud jde o typ ubytování, tak zvolte plážový bungalov superior. Je jen o pár korun dražší než bungalov standard, ale je větší a u hezčích pláží. Oba typy bungalovů jsou zdvojené. 10ti denní zájezd na Sun pořídíte přibližně od 36 000 Kč s polopenzí. A pokud má resort akci, tak i s all inclusive.

Podobný Sunu je Paradise island, ale na tom si skoro vůbec nezašnorchlujete a doporučujeme ho spíš jen pro krátkodobé pobyty, třeba na 3 noci po cestování po Srí Lance. Takže pokud chcete jet na více nocí, berte Sun, je to prostě lepší volba a za stejnou cenu.

Maledivy 2
Zdroj:
CK Go2

Luxusní dovolená na Maledivách za rozumnou cenu

Pokud jste pár nebo hledáte resort pro svatební cestu za dobrou cenu, pak pětihvězdičkový Royal island je dobrou volbou. Je jen o pár tisíc dražší než Sun island a protože je tu menší nabídka aktivit pro děti než na Sunu, bývá tu rodin s dětmi méně. Najdete tu klid, krásné pláže a dobré šnorchlování na korálovém útesu, který je blízko u ostrova. Lepší podmínky pro plavání jsou na jižní straně ostrova a pokud byste sem přece jen jeli s velmi malými dětmi, tak pro ně bude lepší severní strana, kde je mělká laguna. 20 minut lodí od ostrova je chráněná lokalita Hanifaru Bay, kde se od dubna do října vyskytují manty. Šnorchlovací výlety pořádané resortem jsou ale bez záruky že je uvidíte. Na Royalu určitě vyzkoušejte podvečerní párovou masáž s obrovskou soukromou vířivkou pod hvězdami na konec. Tady pro vás mám jeden tip. Rodiny s dětmi, kteří cestují v létě a chtěli by na Sun nebo Royal mají zdarma ubytování pro až 2 děti v jedné vile s rodiči, takže cena zájezdu o prázdninách je výhodná.

Skvělé šnorchlování na Maledivách kousek od pláže

Top resortem na šnorchlování z levnějších čtyřhvězdičkových resortů je Vilamendhoo. Hodně Čechů zná resort Kuredu. Ten má ale korálový útes hodně daleko do pláže. Na Vilamendhoo je korálový útes z obou stran podlouhlého ostrova a je velmi blízko u pláže. Můžou tu být zklamaní ti, kteří se těší na krásné široké pláže. Ty tu najdete jen v jedné menší části ostrova u plážových vil s jacuzzi, které jsou pouze pro dospělé. Ideální pro děti je severní strana ostrova, kde je útes blíže k pláži a svažuje se pozvolna. Na jižní straně jsou pláže rozdělené vlnolamy a korálový útes je dál. Vilamendhoo se stejně jako Sun island nachází na Atolu jižní Ari, což je skvělá lokalita pro potápěče. I z Vilamendha můžete jet šnorchlovat s mantami a žralokem velrybím. Na Vilamendhoo se letí z hlavního letiště hydroplánem, takže o mimořádný zážitek hned po příletu na Maledivy máte postaráno.

Maledivy 3
Zdroj:
CK Go2

Zlatá střední cesta, luxus, soukromí a super cena

Na Maledivách jsou stovky resortů a né každý hledá ten nejluxusnější resort z billboardu. Zlatá střední cesta s trochou luxusu a soukromí je 5* resort Amari Havodda. Je to takový můj tajný tip. Na menším hustě zarostlém ostrově se budete cítit jako v tropickém pralese. Moderní vilky jsou obklopené zelení, pláže jsou nádherné, šnorchlování výborné a jídlo skvělé. Vodní vilky mají na terasách nad vodou natažené sítě na ležení. Letí se sem z mezinárodního letiště sice hodinu letadlem a pak se jede ještě 10 minut lodí, ale delší cesta se rozhodně vyplatí. Nejlepší ceny dosáhnete koupí zájezdů více než měsíc před odletem. To resort poskytuje slevy 20-25% a upgrade z plné penze na all inclusive. Tento resort patří svou rozlohu k menším a bývá často vyprodaný i na několik měsíců dopředu. Nejnižší ceny se pohybují kolem 75 tis. na os.

Doporučené resorty s vodními vilami si na Maledivách

A na závěr pro vás máme tip na resort s vodními vilami, a tím je 4* resort Reethi faru. Vodní vily jsou tady jen o nějakých 2000 Kč za pokoj a noc dražší než vily plážové. Jsou postavené hned u korálového útesu, takže skočíte do vody a můžete šnorchlovat. Korálový útes obklopuje celý ostrov a celkově podmínky pro šnorchlování a potápění jsou v této části Malediv jedny z nejlepších. Kromě standardně nabízených aktivit zde můžete vyzkoušet mořský bob nebo se projet lodí s proskleným dnem.

Z mezinárodního letiště se sem dostanete buď 25minutovým letem letadlem a pak se ještě jede 40 minut lodí. Druhou možností je let hydroplánem, který trvá 40 minut. Obecně let hydroplánem zabere výrazně méně času než let letadlem, ale je přibližně o 4000 Kč dražší a hydroplány létají jen do 18ti hodin. Takže se může stát, že když budete mít odlet zpátky z Malediv pozdě v noci, budete dlouho čekat na letišti na otevření check inu, protože na letiště
přiletíte třeba už ve 3 odpoledne. Zvažte tedy, jaký druh transferu je pro vás nejvhodnější. Tak a to je pro dnešek všechno a budu se na vás těšit u dalšího dílu naší Travel akademie o Maledivách.

 
 

Místo

3° 12' 10.0008", 73° 13' 14.448"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
CK Go2

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Maledivy, 5 resortů co se nejvíc vyplatí