Přejít k hlavnímu obsahu

K moři do Kambodže? Tamní pláže překvapují luxusem

Že si klepete na čelo, když někdo mluví o Kambodži a druhým dechem dodá něco o plážích, slunci a báječném prostředí pro maximálně uvolňující dovolenou? Podívejte se s námi na nezvyklou destinaci, která láká stále více turistů!

Spojit si Kambodžu s úchvatným chrámem Angkor Wat nebo s Rudými Khmery, to je pro světa znalé docela přirozené. Jenže teď si můžeme zafixovat i něco, co jsme dosud nevnímali – krásné pláže a dokonale luxusní resorty, v nichž si můžete užít božskou dovolenou.

Polovina turistů zamíří do chrámu

Chrám Angkor Wat z 12. století je neskutečně okouzlující stavbou. Jako jediný z chrámů v celé oblasti stále slouží jako náboženské centrum, zároveň je největším hinduistickým chrámem na světě. Není divu, že sem zamíří 50 % turistů, kteří do Kambodže vkročí, i kdyby to mělo být jen na cestě mezi jinými zeměmi.

Chrámový komplex Angkor Wat je největším hinduistickým chrámem na světě.
Zdroj: Bigstockphoto

Odpočívala tu i francouzská honorace

Ti, kdo ale už něco tuší o zdejších plážích a letoviscích, se vydávají do městečka Sihanoukville. To se nachází v půli cesty mezi Thajskem a Vietnamem. Krásu místa objevila už ve 20. letech 20. století francouzská honorace sídlící v oblasti Francouzské Indočíny. Městečko nakonec ale během neveselého dějinného období země upadlo v zapomnění, což lidé začali napravovat až v posledních několika letech.

Sihanoukville ze tří stran obklopují pláže, na nichž vyrůstaly a stále ještě vyrůstají moderní turistické resorty, které nijak výrazně nezaostávají za těmi thajskými. Sehnat se tu dá ubytování všech cenových kategorií.

Většina pláží u městečka Sihanoukville je pokrytá nádherným světlým pískem, ale najdeme tu i pláže oblázkové. Hned u pláží se také můžete dobře najíst a ochutnat zdejší speciality, hlavně ryby a mořské plody. V samotném městečku pak samozřejmě najdete restaurace, v nichž se vaří známá jídla světových kuchyní.

Králičí ostrov a další utajené pláže

Jestliže se o Sihanoukville ve světě až tolik neví, o existenci jiných kambodžských pobřežních resortů už nic netuší skoro nikdo. A přitom jsou podobně půvabné jako ty v Sihanoukville a většina z nich ani není od hlavní pobřežní destinace Kambodže nijak daleko. Máme na mysli především Koh Rong, "Králičí ostrov" Koh Tonsay nebo Koh Thmey.

Kdy se k moři do Kambodže vydat?

Ideální období, kdy si tu užijete skvělou dovolenou, trvá od začátku listopadu do konce února, kdy jsou jen minimální srážky a panují tu teploty kolem 30 °C. Od března je pak ještě tepleji a přidávají se srážky, které jsou zejména v červnu velmi vydatné.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

12° 33' 56.4444", 104° 59' 27.4668"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

K moři do Kambodže? Tamní pláže překvapují luxusem