Přejít k hlavnímu obsahu

Nabídka gastronomie a ubytování u našich sousedů nedaleko česko-polské hranice

Gurmánské cestování – neboli ochutnávka vynikajících specialit polské kuchyně v rámci relaxu a odpočinku v turisticky zajímavém regionu. Ubytovací a gastronomické zázemí najdete vždy v blízkosti místních hradů a zámků, lázeňských míst, vyhlídkových věží či jiných turistických atrakcí.

Jídlo a nocleh na hradě

Stěny hradu Książ ve Wałbrzychu (česky Valbřich) nenabízejí jen pocit neopakovatelné atmosféry v hradní scenérii, ale i relax a odpočinek ve stejnojmenném hotelu Książ*** (https://www.ksiaz.walbrzych.pl/turystyka/hotel). V okolí hradu můžete ochutnat jídla BBQ či staropolskou kuchyni v restauraci hotelu Maria – v hotelu na vás čekají pokoje ve standardu*** a v novodobém objektu Marysieńka ve standardu****(http://www.hotelmaria.sirbud.pl/).V hotelu Maria je také jedno z nejmodernějších center v Polsku typu Spa & Wellness – zóna medical spa, dále bowling a koňská stáj s výukou jízdy na koni.

Přenocovat můžete také v krásných, historických renesančních budovách hradu Grodno (www.zamekgrodno.pl) v obci Zagórze Śląskie. Anebo si vychutnat dobré jídlo „śląskie niebo” (slezské nebe) v jeho Rytířské krčmě. (https://karczma.zamekgrodno.pl/).

Poblíž hradu Grodno se nachází Bystřické jezero; v jeho okolí pak hotel Maria Antonina (www.hotelmariaantonina.pl) - komfortní lázeňský resort SPA&WELLNES s vodním mostem a půjčovnou vodních potřeb (nabízí hotelové pokoje a rekreační chatky). V restauraci hotelu Maria Antonina si pak můžete pochutnat na marinovaných pstruzích.

Návštěvníkům podzemního městečka Osówka zase doporučujeme restauraci Osówka v obci Głuszyca (www.osowka.cz).

Na objevitele tajemství Starého dolu ve Valbřichu čekají komfortně vybavené pokoje v historickém objektu Sztygarówka, s útulnou kavárničkou nabízející mj. výborný čaj – osvěžující na léto a v zimě pro zahřátí (https://starakopalnia.pl/cs/o-nas-2/). 

Také v samotném Wałbrzychu se dá dobře najíst, např. nedaleko muzea porcelánu a starého města, v restauraci Aqua-Zdrój (www.aqua-zdroj.pl). V hotelové části lze využít bazén, saunu či solnou jeskyni, patřící centru Medical SPA (www.hotel.aqua-zdroj.pl).  Hotel*** s restaurací Aqua-Zdrój je součástí Centra aktivního odpočinku AQUA ZDRÓJ, největšího sportovně-rekreačního komplexu v regionu.

Návštěvníci místních lázní si mohou vybrat ze stovky různých restaurací s možností přenocování. V lázeňském regionu Szczawno Zdrój je přímo nutností navštívit krásnou historickou píjnu minerálních vod s léčivou vodou.

K návštěvě se nabízí i komplex Dworzysko –objekt má k ubytování pěkné pokoje a apartmány. Součástí komplexu je i koňská stáj s jezdeckou školou, kavárna Szwajcarka a restaurace Babinicz - mnohokrát oceněná, jedna z nejlepších restaurací Dolního Slezska. (www.dworzysko.pl).

Pro gurmány také doporučujeme restauraci Maria Helena, s neopakovatelnou atmosférou a výborným jídlem. Hotel *** Maria je neobyčejné místo, kde se setkává tradice s moderním pojetím. Nachází se přímo v centru malebného lázeňského městečka Szczawno – Zdrój (www.hotelmariahelena.pl).

Milovníkům kvalitních pravých steaků zase doporučujeme restauraci "BOHEMA" (www.restauracja-bohema.pl). 

Lázeňský dům v Obci Szczawno-Zdrój (Dom Zdrojowy; www.szczawno-jedlina.pl) zase využívá přírodních léčebných zdrojů a kvalitního personálu pro zlepšení zdraví a kvality života všech lázeňských pacientů a hostů využívajících lázeňské služby jako rehabilitace, sociální i profesionální profylaxe, relax a podpora zdravého životního stylu.

Dostanete-li chuť na nějakou laskominu, pak jste srdečně zváni do bistra „zWolna” (www.zwolna.com), kde najdete regionální gurmánské speciality – ekologické, zdravé a hlavně cenově příznivé pro každého. 

K přenocování v těchto místech doporučujeme zařízení „Willa Kwiaty Polskie - UBYTOVÁNÍ V „KVĚTINOVÝCH” POKOJÍCH (www.jedlina-zdroj.net).
Nachází se zde i částečně zrekonstruovaný, pro turisty zpřístupněný zámek Jedlinka - Komplex Jedlinka  - hostel a apartmány. V ***hotelu Jedlinka (www.hoteljedlinka.pl). je mj. také zóna mini-SPA.  Pro milovníky piva je nedaleko zámku i pivovar (www.browarjedlinka.pl), kde se vaří pivo podle bavorského zákona. Pivovar má i restauraci se specialitami jako pizza z pece na dřevo nebo grilovaná jídla nebo také uzené výrobky z vlastní udírny, vč. konzerv i vlastního chleba. 

logo

logo

 
 

Místo

50° 45' 58.194", 16° 16' 57.8676"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nabídka gastronomie a ubytování u našich sousedů nedaleko česko-polské hranice