Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Našli jsme ty nejzábavnější parky v Česku. Tady si můžete nakrmit zvířata nebo pohladit dinosaury

Přemýšlíte, kam vyrazit s malými rošťáky? Hrady, zámky a zoologické zahrady máte procestované skrz, naskrz? Co takhle zkusit něco nového?

Máme pro vás přehled těch nejlepších zábavních parků v Česku, kde se zabaví děti i jejich rodiče. Během jediné návštěvy zjistíte, jak funguje jaderná elektrárna, lidské tělo nebo, kde se na naší planetě vzali obrovitánští dinosauři. Navštívit následující zábavní parky by měla být povinnost každého, kdo hledá netradiční zábavu pro celou rodinu.

Dinopark

V Česku najdete tři venkovní dinoparky (Plzeň, Vyškov, Ostrava) a další dva dinoparky, které jsou součástí obchodních center (Praha a Liberec). Obrovské interaktivní areály jsou plné statických a robotických ozvučených modelů prehistorických zvířat v životních velikostech. Nechybí samozřejmě ani další atrakce v podobě nejrůznějších prolézaček, hřišť a bludišť, která ukrývají nejedno překvapení. Součástí Dinoparků jsou i 3D nebo 4D projekce speciálně vyrobených tematických filmů, občerstvení, obchody se suvenýry a mnoho dětských atrakcí. To vše samozřejmě ve stylu druhohor.

Dinopark – svět druhohor
V Česku najdete tři venkovní dinoparky a dva, které jsou součástí obchodních center.
Zdroj:
https://www.zooplzen.cz

Mirakulum

Milovice nad Labem ukrývají unikátní zábavní park, ve kterém snadno spojíte zábavu s vědou a poznáním. Mirakulum je plné her, zábavních a pohybových prvků, rostlin, zvířat a mnohého dalšího. Jsou zde připraveny jak aktivní, tak odpočinkové zóny. Děti i dospělí zažijí množství zábavy v kouzelném hradu s katakombami, obřím pískovišti, přírodním bludišti, lanovém centru, lesním městečku, kontaktním ZOO, na obřích houpačkách nebo v jedinečném Vodním světě. O víkendech nechybí živý program a řidiči jistě ocení rozlehlé parkoviště s 1 000 místy.

Zábavní park Mirakulum
Zábavní park Mirakulum je místem plným her, zábavních a pohybových prvků, rostlin, zvířat a mnohého dalšího
Zdroj:
www.mirakulum.cz

VIDA! science centrum Brno

Zábavný vědecký park u brněnského výstaviště je určen jak malým, tak velkým. Hodiny tady strávíte pozorováním toho, jak funguje věda a technika, co všechno dokáže voda, nebo jak důmyslně pracuje lidské tělo. Na ploše 6200 m² vás čeká přes 180 interaktivních exponátů, díky kterým můžete objevovat, jak funguje svět kolem nás. Unikátní stálá expozice je rozdělena do šesti tematických celků: Planeta, Civilizace, Člověk, Mikrosvět, Dětské science centrum pro děti od 2 do 6 let a Venkovní expozice (otevřena od května do konce září).

VIDA! science centrum Brno
Unikátní tematické expozice vám prozradí, jak funguje svět kolem nás.
Zdroj:
https://vida.cz/

Permonium

Další brněnský skvost najdete v nedalekých Oslavanech. Opět jde o park, kde si přijdou na své jak malí, tak velcí. Pro návštěvníky různých věkových kategorií jsou tady připraveny dovednostní a vědomostní úkoly, které je provází celým parkem. Nechybí tady třeba největší nadzemní bludiště v ČR, důlní jezero, sopka propojená s lanovým centrem, prales nebo důlní štoly. Na své dobrodružné trase můžete zažít příběh jednoho z šesti oslavanských permonů. Součástí každé z tras je více než 30 atrakcí s různými stupni náročnostmi. Pokud zvládnete splnit všechny, čeká vás zajímavá odměna. Součástí parku je i Duhový svět, určený pro nejmenší děti.

Zábavní park Permonium
Setkejte se s některým z oslavanských permonů na dobrodružné cestě plné atrakcí.
Zdroj:
https://www.permonium.cz

Landek Park

Pokud budete mít cestu skrze ocelové srdce Česka, rozhodně nevynechejte návštěvu tematického Landek Parku. Čeká vás tady důlní expozice s fáráním do dolu, ukázka báňského záchranářství a báňské razicí technika. Nejmenší určitě ocení možnost svézt se důlním vláčkem a pro sportovní nadšence je připraveno multifunkční sportoviště s kurty, hřištěm, rodinnou posilovou a bowlingem, ve kterém nechybí dětská dráha. Součástí areálu je i lanová dráha pro děti, hřiště, minizoo a akvárium.

Landek Park Ostrava
Landek park mapuje historii ocelového srdce Česka.
Zdroj:
https://www.landekpark.cz/
 
 

Místo

50° 6' 16.9452", 14° 29' 27.474"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Našli jsme ty nejzábavnější parky v Česku. Tady si můžete nakrmit zvířata nebo pohladit dinosaury