Přejít k hlavnímu obsahu

Naturistické kempy v ČR: milovníci nahoty, tady vám bude fajn

Kempování je v Česku nesmírně oblíbené. Ročně strávíme průměrně ve stanech či chatkách téměř tři miliony nocí.

Vyznavači naturismu a nudismu ale mají s výběrem vhodného kempu tak trochu problém. Kempů, kde se můžete svobodně opalovat bez plavek, totiž není v Česku mnoho. Kam zamířit?

Autokemp Merkur (Pasohlávky)

Tenhle autokemp se nachází v bezprostřední blízkosti oblíbeného aquaparku Aqualand Moravia. A ačkoli je jeho větší část určena zejména rodinám nebo lidem, kteří naturismus nevyznávají, část jedné z lagun je vyčleněna právě milovníkům naturismu. V kempu najdete veškeré potřebné vybavení – od elektrických přípojek, přes restaurace, základny vodních sportů, až po večerní diskotéky a jinou zábavu. Okolí kempu je protkáno cyklistickými stezkami a přímo z kempu je možné napojit se na turistické trasy, které vás dovedou až na Pavlovské vrchy.

Nahá žena ležící na písku
Naturistických kempů bohužel rok od roku ubývá.
Zdroj:
Bigstockphoto

Opatovický písník (Pardubice)

Žádný tobogan, skluzavky ani vířivky, přesto jsou pláže Opatovického písníku v létě obležené návštěvníky, jako by šlo o vyhlášené rekreační středisko. Lidé si tady pochvalují zejména čistou vodu a především umístění písníku v pěkné přírodě, i když jen kousek od hlavní silnice z Hradce do Pardubic.

Pláže jsou travnaté i písčité a částečně se rozkládají v sousedství lesa. „Naháči“ obsazují pláž ze strany od Pohřebačky, kde se lze ubytovat i v naturistickém kempu. V místě je rovněž naturistické občerstvení, půjčovna loděk, dětské hřiště a toaleta. Lákadlem, a tak trochu raritou, je první nudi aquazorbing v Česku – běh v průhledné kouli po vodní hladině.

Nahá žena sedící na trávě
Oficiální kempy pro naháče zanikají. A pomohla k tomu bohužel i současná koronavirová krize.
Zdroj:
Bigstockphoto

FKK kemp Klokočov (Vojkov)

Tenhle holandský naturistický kemp je mezi „naháči“ notně oblíbený. Ubytovat jste se tady mohli od června do srpna a k dispozici byla návštěvníkům tříhektarová půda, menší rybníček i bazén 10x20 metrů. Po pandemii koronaviru holandští majitelé obnovili provoz, tak se sem můžete vydat!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

48° 54' 1.6438", 16° 34' 9.8237"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Naturistické kempy v ČR: milovníci nahoty, tady vám bude fajn