Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější filmové pláže Thajska: Zahrály si v bondovce, Star Wars a zamiloval si je i DiCaprio

Ti z vás, kteří viděli slavný film Pláž s Leo DiCapriem anebo proslulou „bondovkuMuž se zlatou zbraní, se jistě pozastavili nad krásou pláží a jejich okolí, kterému bylo ve filmech věnováno poměrně dost prostoru. Možná tušíte anebo víte, že se tyhle lokace nachází v Thajsku. Proč si týmy filmařů vybírají zrovna thajské ostrovy a jejich pláže?

Důvodů mají víc než dost. Průzračné moře té nejjasnější modři, bohatý podmořský život, ale i kontrast v podobě bílého písku a zelených vrcholků hor. Tak nějak určitě vypadá ráj. Pojďte společně s námi na prohlídku tří nejkrásnějších thajských pláží, které se vryly do srdce herců, filmařů, ale i diváků.  

Zátoka Ao Maya a filmová „Pláž“

Pláž, po které pobíhal Leo DiCaprio, byste asi v reálu nepoznali. Ve filmu byla totiž izolována vysokou skálou.
Zdroj: bigstock.com

Naší první zastávkou nemůže být žádná jiná kráska, než ta v zátoce Ao Maya. S filmovou „Pláží“, po které se proháněl Leonardo DiCaprio, si ji ale mnoho diváků a turistů nespojí. I tenhle kus pozemského ráje totiž byl počítačově upraven.

Nejde však o úpravy ve smyslu dobarvování už tak dokonalé modři zdejších vod ani smaragdových vrcholků okolních hor. Také útesy, které z moře vystupují, jsou v blízkosti pláže reálné. Protože však bylo potřeba ukrýt pláž před civilizací a vyvolat pocit opuštěnosti a naprosté izolace, grafici před ní ve filmu „vztyčily“ mohutný útes, který se zde však v reálu nenachází.

Pláž Ao Maya najdete na ostrově Koh Phi Phi Leh, asi čtyřicet kilometrů od Krabi. Ao Maya je jedinou pláží ostrůvku, který je prakticky neobydlen. Donedávna jste mohli být na proslulé filmové krásce zcela sami. Mnoho turistů a cestovatelů o ní totiž vůbec nevědělo. Dnes na ostrov přijíždějí výletní lodě a z neznámé filmové hvězdy je rázem významný turistický cíl.

Pokud vás přestane bavit polehávání na rozpáleném třpytivém písku, vrhněte se do hlubin pestrého podmořského světa. Perfektní podmínky pro šnorchl a potápění tady jdou ruku v ruce s okouzlujícími přírodními sceneriemi a útesy, které se majestátně tyčí z tyrkysové hladiny.

K moři s ESO travel

Do Thajska s ESO travel. Vyberte si vysněnou cestu na jihovýchod Asie na vyhlášenou pláž.

Komerční sdělení:

Thajsko se objevilo v několika desítkách zahraničních filmů a dokumentů. Za zmínku jistě stojí i Rambo se Sylvesterem Stallonem, Americký Gangster, Stealth: Přísně tajná mise anebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Chcete být součástí filmových lokalit? Není nic jednoduššího, než se vydat na velký poznávací zájezd Jižním Thajskem. První část pobytu bude věnována proslulému Bangkoku a Phuketu, v druhé pak prozkoumáte okouzlujíc ostrůvky Phi Phi, Ko Lanta či Krabi. Přečtěte si více informací o Velkém okruhu Jižním Thajskem.

Phing Kan jako „ostrov Jamese Bonda“

Ostrůvek Phing Kan je součástí souostroví Phi Phi a patří mezi významné turistické cíle.
Zdroj: bigstock.com

Mnoho filmových fandů si myslelo, že také pláž z bondovky Muž se zlatou zbraní je součástí souostroví Phi Phi. To je ovšem zažitý mýtus, který vám rádi vyvrátíme. Plážové a další scény se natáčely na nedalekém ostrově Phangan a v jeho okolí.

Třeba maličkému ostrůvku Phing Kan se od té doby přezdívá „ostrov Jamese Bonda“. Pokud bychom se blíže podívali na jméno ostrůvku a zejména pak jeho překlad, dospějeme k názoru, že si jej místní pojmenovali jako ostrov „Naklánějící se hory“.

A skutečně – hory, které jsou jeho součástí, se od sebe opravdu odklánějí. Ačkoli je Phing Kan opravdu malý, i zde připlouvají výletní lodě a turisté obdivují místa, po kterých se proháněli akční hrdinové Christopher Lee a Roger Moore.

Mimochodem – věděli jste, že představitel Jamese Bonda nezískal svou typickou bronzovou barvu opalováním na téhle proslulé pláži? K rovnoměrnému opálení mu dopomohl prachobyčejný make-up.

Phang Nga Bay jako domov Wookiů

Pro záliv Phang Nga Bay jsou typické nejen běloskvoucí pláže a skalnaté útvary, ale také pestrobarevné loďky, na kterých turisté prozkoumávají zdejší jeskyně i pláže přístupné pouze od moře.
Zdroj: bigstock.com

Milovníci a fanoušci ságy Star Wars jistě tuší, že i jedna z epických scén byla natáčena v Thajsku. Konkrétně šlo o záliv Phang Nga Bay mezi Phuketem a Krabi, který je známý svými neuvěřitelnými vápencovými skalnatými útvary a běloskvoucími plážemi. Součástí zálivu je i proslulý národní park, jehož krásy mohou návštěvníci prozkoumávat pomocí pestrobarevných kánoí.

Filmový štáb odjel do Thajska točit záběry pro třetí epizodu Star Wars – Pomsta Sithů. Samotný záliv Phang Nga Bay se ve filmu objeví během příchodu do bitvy o Kashyyyk – domov Wookiů. Pláže a skalnaté útvary jsou ve filmu skutečné, graficky byla upravena pouze základna, jejíž součástí byly typické vysoké stromy, ve kterých Wookiové žijí.

 
 

Místo

7° 48' 22.788", 98° 17' 56.616"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější filmové pláže Thajska: Zahrály si v bondovce, Star Wars a zamiloval si je i DiCaprio