Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější pláže Baham: kde se dá luxus krájet a budete si připadat jako v ráji?

Ležíte na vyhřátém písku, posloucháte šum jemných vlnek průzračných vod oceánu, sluneční paprsky vás dokonale prohřívají, pod vodou sledujete krásnou hru přírody u některého z korálových ostrůvků. Jste na Bahamách, v turistickém ráji!

Je docela těžké vybrat na těchto božských ostrovech nejlepší pláže, protože všechny jsou nádherné a tvoří bělostné písčité pobřeží. Všechno nasvědčuje tomu, že to naprosto nejúžasnější nabízí oblast Exuma, kde kromě fantastických pláží najdete i špičkové hotely a komplexy, v nichž je vaše přání předem splněno, ať už chcete jen šampaňské s jahodami, nebo rovnou svého osobního komorníka, jenž vám ráno naservíruje snídani přímo u moře.

Za dostupnějším přepychem na Paradise Island

O něco dostupnějším rájem nedaleko Floridy je pak ostrov Paradise Island spojený mosty s ostrovem New Providence, kde leží hlavní město Baham Nassau. Napadlo by vás, že tenhle ostrov může být soukromý? Vážně je!

Ostrov s původním názvem Hog Island koupil v roce 1959 majitel řetězce supermarketů, přejmenoval ho na Paradise Island a začal z něj dělat skutečný turistický ráj na zemi. Není proto divu, že zde už v 60. letech stála úžasná kasina, luxusní hotely a na rozlehlých hřištích se hrál golf.

O turisty se stará více než polovina obyvatel
Turistický ruch Bahamám slušně vydělává – asi 60 % státního příjmu tvoří právě on. Zaměstnává přes polovinu obyvatel ostrovů. Nic důležitějšího než vaše blaho tu prostě není!

Ostrov ale nezůstal v rukou jednoho majitele. Během 80. let se jím pyšnil třeba i Donald Trump. Nebylo a není těžké potkat zde světoznámé celebrity, které si mohou dovolit noc v hotelu Royal Towers, v přepočtu za sumu kolem půl miliónu korun, nebo pronájem soukromé pláže.

TOP 5 pláží, které tady stojí za hřích

Vzhledem k tomu, že Bahamy jsou rovinaté a nenajdeme na nich žádné významně vysoké pohoří, je to místo jako stvořené pro dlouhé a široké pláže. V létě si na nich turisté užívají teploty kolem 28°C, v zimě kolem 21°C.

Bahamy bez tyrkysové vody oceánu? To by nebyly ony!
Zdroj: Bigstockphoto

Jejich styčnými body je šířka a délka, ale také čistota a snadný přístup k vodě. Dovolenou si tady perfektně užije každý od mladých párů přes rodiny s dětmi až po starší cestovatele. Nenajdete tu žádné příkré srázy, přístup do vody je příjemně pozvolný.

Třešničkou na dortu je pak barva vody oceánu – ta je typicky tyrkysová a průzračná, takže při šnorchlování je vidět i na několik desítek metrů. I z toho důvodu patří Bahamy k nejoblíbenějším potápěčským lokalitám na světě. Teď už ale k těm nejúchvatnějším plážím na ostrovech.

Gold Rock Beach

Tato pláž se nachází na ostrově Grand Bahama, v národním parku Lucayan. Čiročirá teplá voda a světlý písek vám budou vnucovat domněnku, že jste v pohádce. V národním parku se navíc nachází největší systém podzemních jeskyní na celém světě – proto to tu milují hlavně potápěči. Jinak je ale Gold Rock Beach klidná a může se stát, že tu za celý den potkáte jen pár lidí.

Pink Sands Beach

Pink Sands Beach neboli Růžové písky se právem řadí k těm nejkrásnějším plážím planety. Není proto divu, že je mezi milovníky exotiky a takto nádherných míst populární. Unikátní je tu, jak už název napovídá, jemný písek s narůžovělou barvou. A to si pište, že je opravdu velmi vzácný! Nejraději toto místo mají zamilovaní lidé. Takový západ slunce je tady opravdu dokonale romantický a nezapomenutelný.

Pink Sands Beach
Růžový písek je vzácný. Tady si ho můžete užít!
Zdroj:
Shutterstock

Half Moon Beach

Little San Salvador Island, na němž se Half Moon Beach nachází, je malý soukromý ostrůvek patřící lodní společnosti, která sem vozí své turisty. O ty je tu pak náležitě postaráno. Kdo se nechce jen opalovat a koupat, může vyzkoušet šnorchlování, potápění, vodní lyžování, dokonce si tu můžete zajezdit na kole a na koni a objevovat krásná zákoutí ostrova.

Half Moon Beach
Bahamské pláže, to je skvost vedle skvostu.
Zdroj:
Shutterstock

Cable Beach

Takřka nekonečná pláž jako vystřižená z katalogu cestovní kanceláře, písek pomalu se měnící v oceán a nádherná pobřežní scenérie. Líbí se vám tahle představa? Pak zamiřte na Cable Beach, kde se sny mění ve skutečnost. Příjemná je i ta spousta možností občerstvení, která se nabízí.

Lighthouse Beach

Na ostrově Great Abaco leží pláž Lighthouse Beach, jež je součástí národního parku Abaco. Křišťálově čistá voda, jemňoučký písek a pobřeží s útesy je tu standardem, k této krásce se však musíte vydat vozem s náhonem na všechna čtyři. Už to prozrazuje, že tu nebude hlava na hlavě, takže si tu užijete i trochu toho soukromí.

Ostrov samotný je skutečným rájem pro potápěče, rybáře, vyznavače jachtingu a surfingu i milovníků přírody, kteří se rádi vydávají do jedinečných karibských borovicových lesů.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

25° 2' 3.408", -77° 23' 46.608"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže Baham: kde se dá luxus krájet a budete si připadat jako v ráji?