Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější pláže světa hledejte v Řecku i na opačné straně zeměkoule

Jeden z největších recenzních portálů nedávno zveřejnil výsledky ankety „Travelers Choice 2017“, v níž kromě hotelů, o kterých jsme se rozepsali v jednom z dřívějších článků, bodovaly také okouzlující pláže. Přinášíme vám přehled 25 nejkrásnějších pláží světa, na kterých je odpočinek pravým a nefalšovaným zážitkem.

1. Baia do Sancho (Brazílie)

Malebná zátoka a pláž Baia do Sancho je situovaná v srdci brazilského ostrova Fernando de Noronha. Kromě lenošení na pláži se zde můžete oddávat vodním sportům, potápění nebo si třeba zaplavat s delfíny. Pokud budete mít štěstí, zahlédnete i vodní želvy, které zde mají líheň.

Baia do Sancho hledejte v blízkosti ostrova Fernando de Noronha.

2. Grace Bay (souostroví Turks a Caicos)

Pláž Grace Bay je ne nadarmo označována za „Perlu Karibiku“. Tato osmikilometrová kráska lemuje severozápadní pobřeží ostrova Providenciales a je poseta běloskvoucím pískem toho nejjemnějšího zrna. Moře zde hraje všemi možnými barvami – od sytě zelené, přes tyrkysovou, až po královsky modrou.

Krásce jménem Grace Bay je přezdíváno „Perla Karibiku“.

3. Eagle (ostrov Aruba)

Několik kilometrů dlouhá písčitá pláž, kterou naleznete severně od hlavního města Oranjestad, je ideální pro trávení romantické dovolené nebo líbánek. Jsou zde skvělé podmínky pro windsurfing, a jakmile vás povalování na pláži přestane bavit, vydejte se na průzkum opuštěného zlatého dolu nebo přírodního skalního mostu z korálových útesů, jehož délka dosahuje úctyhodných 30 metrů.

Pláž Eagle si oblíbili zejména windsurfaři.

4. Paraiso (Kuba)

Ostrov Cayo Largo ukrývá na 24 kilometrů okouzlujících pláží. Jednou z nich je i pláž Paraiso, kterou naleznete na západě ostrova. Pokrývá ji jemný prachový písek a díky mělkému moři je velmi vhodná také pro rodiny s dětmi nebo osoby se zhoršenou pohyblivostí.

Pláž Paraiso je díky mělkému moři vhodná také pro rodiny s dětmi.

5. Siesta (Florida)

Už v roce 1987 zabodovala v anketě o nejkrásnější pláž s nejbělejším pískem na světě. Tehdy obsadila první místo a do té doby se pravidelně umisťuje v anketách nejkrásnějších pláží planety. Ani letos tomu není jinak. Dlouhá a široká písčitá pláž Siesta nabízí kromě pohodového odpočinku a koupání i nádherné výhledy na ostrůvek Siesta Key.

Pláž Siesta hledejte nedaleko ostrůvku Siesta Key.

6. La Concha (Španělsko)

Španělské San Sebastiano ukrývá kromě jiného i krásku jménem La Concha. Pláž je dlouhá několik kilometrů a nachází se prakticky v samotném srdci města. Její krásu umocňuje zdobená promenáda, ale i okouzlující výhledy na tajemné zátoky v okolí.

La Concha má několik kilometrů a najdete ji v samotném centru San Sebastiana.

7. Norte (Mexiko)

Malebný karibský ostrůvek Isla Mujeres je vzdálený zhruba půl hodinu cesty lodí od Cancúnu. Na jeho severní straně hledejte pláž Norte, která vyniká svým jemným bělostným pískem, který nemá v Mexiku obdoby. Pláž je díky svému pozvolnému vstupu opět vhodná pro rodiny s dětmi nebo pohybově znevýhodněné osoby.

Mexická pláž Norte krášlí malinký ostrůvek Isla Mujeres.

8. Radhanagar (Andamanské ostrovy)

Už několikrát získala ocenění „Nejkrásnější pláž v Asii“ a letos se dokonce vyšvihla do první desítky nejkrásnějších pláží světa. Kráska jménem Radhanagar je součástí Andamanských ostrovů, konkrétně malebného ostrůvku Havelock.

Na Andamanských ostrovech najdete krásku jménem Radhanagar.

9. Elafonisi (Řecko)

Řeckou krásku Elafonisi najdete na Krétě nedaleko jejího nejzápadnějšího výběžku. Ve své podstatě jde o unikátní přírodní útvar – pláž totiž spojuje Krétu a blízký ostrůvek Elafonisi, na který lze dojít téměř suchou nohou. Není zde ale žádný písek a během poledne se mění pláž v rozžhavenou pustinu.

Řecko se může pochlubit celou řadou krásných pláží. Jedna z nich je i Elafonisi.

10. Galapagos v zátoce Tortuga (Ekvádor)

Nazlátlý písek a bohatá okolní fauna i flora dělají z pláže Galapagos doslovný ráj na zemi. Jakmile vás přestane polehávání na rozžhaveném písku bavit, vyzkoušejte třeba windsurfing, pro který jsou zde ideální podmínky.

Galapagos je ideální pro odpočinek, ale i vodní sporty.

11. Anse Lazio (Seychely)

Na seychelském ostrůvku Praslin najdete krásku jménem Anse Lazio, která je pokryta jemným pískem a obřími „plážovými balvany“ z granitu. Součástí pláže jsou i endemické palmy Coco de Mer, díky nimž je na části pláže příjemný stín.  

Na Praslinu najdete jednu z nejkrásnějších a nejzajímavějších pláží celých Seychel.

12. Seven Mile (Grand Cayman)

Sedmimílová pláž“ je součástí západní části ostrova Grand Cayman. Pláž ve skutečnosti měří „pouze“ pět a půl míle (něco přes osm kilometrů) a svým běloskvoucím pískem lemuje záliv West Bay.

Sedmimílová pláž má „pouze“ osm kilometrů.

13. Flamenco (Portoriko)

Ostrůvek Culebra, nacházející se zhruba třicet kilometrů od Portorika, ukrývá další ze skvostů – pláž Flamenco, která původně sloužila k výcviku amerických vojáků. Proto zde kromě turistů a potápěčů najdete i tanky a děla.

Na vojáky zde už nenarazíte. Na tanky ale ano!

14. Bavaro (Dominikánská republika)

Více než 30 mil běloskvoucího písku na vás čeká při návštěvě ostrůvku Punta Cana. Pláž Bavaro je považována za jednu z nejkrásnějších v celé Dominikánské republice. Lemována je vzrostlými palmami, ale i bary a restauracemi, kde se nezastavit by bylo velkým hříchem.

Miss Dominikánská republika – to je Bavaro Beach.

15. Seven Mile (Jamajka)

V jamajském Negrilu je pořád co obdivovat. Vaši návštěvu si kromě jiného zaslouží další „sedmimílová kráska“, kterou přehlédnete pouze stěží. Bohužel moře nekompromisně pohlcuje třpytivý běloskvoucí písek, takže hrozí, že do 30 let takhle kráska zmizí pod hladinou.

Další sedmimílová kráska na vás čeká v jamajské Negrilu.

16. Anakena (Chile)

Pláž Anakena je zřejmě jedinou na světě, která ukrývá dvě důležitá archeologická naleziště. Další raritou tohoto místa je velmi pozvolný vstup do moře. Zbývající pobřeží Velikonočního ostrova je totiž plné skalisek a ostrých kamenů.

Anakena je jedinou svého druhu.

17. Whitehaven (Austrálie)

Na australském ostrově Whitsunday najdete sedmikilometrovou krásku, pokrytou jemným bílým pískem, který lemuje azurové moře plné korálových útesů a pestrobarevných rybiček. Pláž je několikanásobnou držitelkou několika ocenění za udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

Whitehaven má rovných sedm kilometrů a nabízí úžasné korálové útesy.

18. La Cote des Basques (Francie)

Obří písečnou pláž byste možná v srdci Francie vůbec nečekali. Přece tady ale je a rozhodně není jediná. Pláž La Cote des Basques si turisté pochvalují nejen díky její kráse, ale zejména čistotě.

Francouzka La Cote des Basques je opravdovou dámou mezi plážemi.

19. Fig Tree Bay (Kypr)

Pláž Fig Tree Bay najdete nedaleko kyperského Protarasu. Písečná pláž nabízí velmi pozvolné vstupy do moře. Nedaleko pláže je také maličký ostrůvek, který svádí k objevování všechny zvídavé turisty.

V okolí Fig Tree Bay láká k návštěvě malý romantický ostrůvek.

20. West Bay (Honduras)

Pláž West Bay nabízí jedny z nejlepších podmínek pro relax a objevování podmořských krás v celém Hondurasu. Pouze několik metrů vás bude dělit od pestrobarevného korálu, kolem kterého se prohání hejna rybek a dalších mořských živočichů.

Milovníci potápění ať zvednou kotvy a zamíří na pláž West Bay.

21. Camp's Bay (Jihoafrická republika)

Pláž Camp's Bay se díky své kráse, čistotě a průzračné vodě pyšní od roku 2008 Modrou vlajkou. Najdete ji na východní straně ostrova Roatán a místí i turisté jí přezdívání ráj na zemi. Nutno říci, že zcela oprávněně.

Na ostrově Roatán se v zátoce Camp's Bay rozprostírá stejnojmenná kráska.

22. Santa Maria (Kapverdské ostrovy)

Najdete ji na spoustě pohlednic z Kapverdských ostrovů i na obálce několika průvodců. Řeč je o krásce Santa Maria, kterou si zamilovali nejen místní, ale i turisté z celého světa. Zlatavý písek jemného zrnka, v kombinaci s tyrkysovým mořem dělají z tohoto místa skutečný přírodní klenot.

Santa Mariu hledejte na Kapverdských ostrovech.

23. Manuel Antonio (Kostarika)

Malebná pláž se nachází ve stejnojmenném kostarickém národním parku. Pláž je tvořena bílým pískem a několika ponořenými vulkanickými ostrůvky. Na své si zde přijdou zejména milovníci potápění.

Pláž Manuel Antonio je známá zejména pro své vulkanické ostrůvky, které jezdí obdivovat turisté z celého světa.

24. White Beach (Filipíny)

White Beach na filipínském ostrůvků Boracay vás dostane svou okouzlující bílou barvou s příměsí třpytivých odlesků. Pláž je lemována nejen tyrkysovým mořem, ale i zelenou alejí palem, které zde poskytují cenný stín. V pravé poledne se dá údajně po pláži chodit bosou nohou. Vyzkoušíte to?

White Beach je klenotem mezi klenoty. Svou třpytivou povahu jednoduše nezapře.

25. Ngapali (Myanmar)

Naši plážovou krasojízdu zakončíme v Myanmaru. Poslední – 25. místo totiž obsadila kráska jménem Ngapali, kterou najdeme v Thandwe (Sandoway), asi hodinu letu z Rangúnu. Pláž má na délku tři kilometry a veřejnosti je otevřena vždy od října do května.

Ngapali měří tři kilometry a je mezi místními i turisty velmi oblíbená.
 
 

Místo

-3° 51' 16.9236", -32° 26' 37.356"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže světa hledejte v Řecku i na opačné straně zeměkoule