Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlákavější místa polského pobřeží: spojte relax na pláži se zábavou i poznáním

Češi v posledních letech objevují kouzlo Polska. Nejenže se od nás k moři dostanete během několika hodin autem, ale taky jsou tu lákavé ceny. Všeho.

To samozřejmě není všechno. Polsko nabízí mnoho krásných míst, zajímavých měst s pestrou historií a skvostnou architekturou, lesy, jezera i dlouhé písečné pláže u Baltu. Připravili jsme pro vás TOP 5 míst, která na pobřeží stojí za návštěvu, když se chcete vykoupat v moři, poznat nějaké to město nebo městečko, ochutnat místní dobroty a zabavit sebe i děti.

Leba

Úplným pokladem na pobřeží je Leba. Malé přímořské městečko ožívá především v létě, mimo sezónu tu potkáte jen pár místních. O ubytovací kapacity se tu nemusíte bát – jsou kempy, penziony, hotely i možnost ubytování v soukromí. Leba je na turisty zvyklá nejen proto, že je u moře, ale i díky blízkosti Slowiňského národního parku, jehož nejznámější částí jsou pohyblivé písečné duny.

Słowiński park narodowy
Písečné duny sem stále lákají spoustu turistů.
Zdroj:
Bigstockphoto

Samozřejmostí je tu noční život i spousta stánků s občerstvením, hračkami, věcmi na pláž, suvenýry… Nuda tu zkrátka není.

Ustronie Morskie

Nenápadná víska? Možná jen na první pohled. Je u ní totiž oblíbená dlouhá pláž, na níž rádi chodí hlavně turisti ze svých dočasných domů, ale rádi tu pobývají i místní. Kromě moře si tu můžete dát dobré jídlo a najít zábavu přesně podle svého gusta – tedy v sezóně, kdy to tu žije. Co takhle půjčit si kolo, zahrát si paintball, dát si do těla v lanovém parku nebo zajít do 7D kina

Budete-li se chtít vzdělat (nebo svoje ratolesti), běžte se podívat do Skanzenu chleba. V domku, který vypadá jako z 19. století, vás přivítá vůně čerstvého chleba a uvnitř taky můžete kromě pozorování strojů na jejich výrobu ochutnat chleby s příchutěmi!

Hel

Hel je městečko na špičce Helské kosy, což je výběžek nad trojměstím Gdaňsku, Gdyně a Sopot. Hel je typické turistické a rekreační středisko, z principu podobné zmíněné Lebě, které nabízí skvělé zázemí i krásnou písečnou pláž. 

Nepřehlédnutelným bodem Helu je maják z roku 1942, který tehdy nahradil původní maják z 20. let 19. století. Je 41,5 metru vysoký a slouží jako rozhledna, tak se něj vydejte! Stejně tak se můžete rozhlédnout z věže Muzea mořského rybářství.

Hel pláž
Celý poloostrov je skvělý i na vodní sporty.
Zdroj:
Bigstockphoto

K oblíbeným kratochvílím tu patří procházka po pěší zóně (ul. Wiejska), na níž najdete důležité budovy města a taky rybářský dům z 19. století, v němž je dnes stylová restaurace. 

Celý poloostrov nabízí skvělé podmínky pro provozování vodních sportů, tedy především ze strany otevřeného moře.

Kolobrzeg

Chcete-li pobývat u moře a zároveň si užít ruch většího města, vydejte se do Kolobrzegu (po našem Kolobřeh). Počtem obyvatel se víceméně vyrovná běžnému českému okresnímu městu a kromě dlouhé pláže nabízí i trochu té kultury, spoustu míst, kde se dá dobře najíst a zabavit se. 

Když tu budete, nemůžete vynechat procházku po zdejším 220 metrů dlouhém a 9 metrů širokém mole. Za zábavou se vydejte třeba do Muzea voskových figurín, 6D muzea, do přístavu (zvlášť malí návštěvníci ocení lodě) nebo do Oceanária

Kolobrzeg
Kolobřeh je příjemné město, v němž je stále co objevovat.
Zdroj:
Bigstockphoto

Dziwnów

Poslední v našem výčtu je i Dziwnów, malé městečko na pobřeží ležící jen kousek od polsko-německých hranic. O něco známější jsou v téhle části Polska Miedzyzdroje, které se v posledních letech dočkaly větší pozornosti ze strany Čechů, proto bychom rádi vyzdvihli i tenhle kouzelný koutek. Není tu totiž tolik turistů a celkově vás tu pobyt vyjde levněji.

I Dziwnów už je milým způsobem běžným turistickým střediskem, takže kromě poležení na pláži tu čeká dost dětských atrakcí, stánky s občerstvením a suvenýry na hlavní třídě. Co tu baví snad všechny, to je Přímořský park miniatur nebo lanový park Tarzania a pro menší návštěvníky je lákavý hlavně Nafukovací svět Letti Lili plný nafukovacích atrakcí.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

 
 

Místo

54° 36' 18.0216", 18° 48' 13.77"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlákavější místa polského pobřeží: spojte relax na pláži se zábavou i poznáním