Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší české a slovenské podcasty o cestování: Jaké to je vystoupat do základního tábora Everestu nebo vydělávat jako digitální nomád?

Patříte mezi milovníky cestování? Zaposlouchejte se do následujících podcastů a nechte se inspirovat příběhy obyčejných lidí, kteří se rozhodli žít tak trochu (ne)obyčejný život.

Inspirativní příběhy českých u slovenských osobností, které zasvětily svůj život cestování (a často také digitálnímu nomádství), vás možná přesvědčí, že nejlepší doba, kdy se vydat na cestu, je právě teď!

Za horami

Cestovatel Jakub Venglář se v tomhle podcastu rozpovídal o svých zážitcích z cest, které absolvoval napříč zeměmi i kontinenty. Jeho vlastnoručně psané cestopisy vás zavedou třeba do Gruzie, Černobylu, Kyrgyzstánu nebo Číny.

Svět Je CooL

Tenhle podcastový seriál se zaměřuje na rozhovory se zajímavými lidmi, kteří cestují po světě, pracují v zahraničí nebo vydělávají online. Hosté srovnávají život (a výdělky) v zahraničí s Českem, motivují nerozhodné cestovatele a přidávají i řadu humorných historek z cest.

Muž pracující na notebooku.
Nechte se inspirovat příběhy cestovatelů i digitálních nomádů.
Zdroj:
Shutterstock

ON AIR z pražského letiště

Jak už název tohoto podcastu napovídá, veškeré zážitky a informace se budou točit okolo letiště a letecké přepravy obecně. Cestovatelka Weef v několika zajímavých epizodách vyzpovídala známé osobnosti z nejrůznějších oborů a zabrousila i do oblasti cestování. Mezi nejzajímavější rozhovory nepochybně patřil ten se Zdeňkem Pohlreichem, Danem Pribáněm nebo filmařem Rudolfem Havlíkem.

Všesvet

Jedním ze slovenských podcastů, které rozhodně stojí za vyposlechnutí, je počin Všesvet. V něm sympatické kamarádky Tina a Naďa zpovídají zajímavé hosty, jejichž svět je obvykle sbalen v jednom malém příručním zavazadle. Každá epizoda, která má zpravidla 40 minut, se věnuje jiné oblasti, obvykle městu či zemi.

Casablanca

Netradiční outdoorový a cestovatelský magazín patří k jedněm z nejstarších podcastů, které můžete na Radiu Wave poslouchat už od roku 2006. V každém díle se v něm cestovatelé, dobrodruzi a sportovci dělí o zážitky z cest do nejrůznějších koutů světa. Průměrná délka epizody je 45 minut a nový díl vychází vždy v neděli.

Dívka sedící na mole s notebookem
Jednotlivé příběhy vás pobaví, inspirují, edukují a možná i posunou k životní změně.
Zdroj:
Shutterstock

Travel Bible

Láká vás digitální nomádství? Pak si poslechněte podcasty těch, kteří mu zasvětili svůj život. Povedené podcasty uvádí Matouš Vinš, autor stejnojmenné knihy. Inspirujte se zkušenostmi lidí, kteří si na vlastní kůži vyzkoušeli práci na dálku, během níž zažili spoustu úsměvných, ale i těch méně veselých historek.

Road Wide Open

Tenhle podcast byl vytvořen pro všechny, kteří touží poznat svět, baví je nekonvenční cestování a rádi občas zariskují. Pozvaní hosté sdílejí svoje neuvěřitelné příběhy, které inspirují, motivují, edukují, ale zároveň i varují a baví.

Na ceste_FM

Zkušená cestovatelka Zuzka Čaprnková vás v tomto podcastu zavede do více či méně známých koutů světa. Jaké to je projet Ameriku na kole? Jak vypadá jóga na Srí Lance nebo co všechno riskujete, když se vydáte do základního tábora Everestu? Nejen o tom jsou jednotlivé epizody, které vycházejí každou středu vždy v 15.10 hod.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

50° 4' 55.1141", 14° 24' 53.7648"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší české a slovenské podcasty o cestování: Jaké to je vystoupat do základního tábora Everestu nebo vydělávat jako digitální nomád?