Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší cyklostezky v Moravskoslezském kraji. Nasedněte a užijte si neopakovatelné výhledy i přírodu

Plánujete vyrazit na kolo a prozkoumat Moravskoslezský kraj tak trochu jinak? Máme pro vás několik cyklostezek, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Kam se vypravit?

Cyklostezkou z Horní Bečvy do Rožnova pod Radhoštěm

První cyklovýlet vede po cyklostezce Bečva údolím Rožnovské Bečvy mezi Horní Bečvou a Rožnovem pod Radhoštěm. Trasa je nenáročná a vhodná i pro příležitostné cyklisty a děti. Téměř celá trasa vede z mírného kopce. Pokud se vám zpátky nechce šlapat, můžete výlet kombinovat s návratem cyklobusem, který v letní sezóně v úseku jezdí.

Délka: 33 kilometrů (tam i zpět po cyklostezce) nebo 17 km (při cestě zpět autobusem)

Zajímavosti na trase: Cyklovýlet můžete spojit s návštěvou golfového hřiště nebo sportovně-rekreačního areálu v Rožnově pod Radhoštěm. Zastavit se můžete i v Gibon parku nebo Dřevěném městečku a Valašském muzeu v přírodě.

Dítko na kole
V kraji najdete nespočet cyklostezek pro malé cyklisty i zkušené matadory.
Zdroj:
Bigstockphoto

Podél Odry ze Starého Bohumína až do Ostravy

Pokud chcete objevovat krásy Bohumína, vydejte se po stezce pro cyklisty z centra města kolem sportovního areálu Bospor přes nový lesopark Na Panském, Skřečoň a Novou ves až do Starého Bohumína. Odtamtud vede z náměstí Svobody krásná asfaltka pod dálnicí, podél Odry k Antošoviské lávce a Vrbickému jezeru. Kdo chce, může pokračovat dál do Ostravy.

Délka: 15 kilometrů

Zajímavosti na trase: Ve Starém Bohumíně stezka navazuje na trasy v sousedním Polsku.

Nová cyklostezka propojující Vražné a Hůrku

Tahle nově otevřená cyklostezka vás upoutá hned na první pohled. Zdobí ji totiž slovník nářečí, jakým se mluví na více místech Moravskoslezského kraje. Návštěvník cyklostezky si může číst výrazy jako klamerka, čagan, šprnda, kobzole, kisňa nebo dupa. Každý výraz je zároveň graficky ztvárněný, takže i cyklisté odjinud než z Moravskoslezského kraje výrazům porozumí a možná se i něco naučí

Délka: 4,7 kilometrů

Zajímavosti na trase: Cyklostezka má ojedinělé značení, jaké v České republice jinde nenajdeme.

Dítě na kole
Moravskoslezský kraj je cyklostezkami doslova prošpikovaný. Řadu z nich si užijí i nejmenší nebo začínající cyklisté.
Zdroj:
Bigstockphoto

Cyklostezka Lubina – Lomná ve Frenštátě pod Radhoštěm

Další novou cyklostezkou v kraji, po které se do konce května jezdilo zatím jen neoficiálně, je trasa Lubina – Lomná ve Frenštátě pod Radhoštěm. Cyklostezka měří 6,8 kilometru, začíná na hranici s obcí Trojanovice a ústí na hlavní silnici v Lichnově nedaleko Okluku. Její vybudování stálo celkem 37,5 milionů korun, přičemž 24 milionů korun tvořily dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury a z Moravskoslezského kraje.

Délka: 6,8 kilometru

Zajímavosti na trase: Do budoucna město plánuje propojení Frenštátu pod Radhoštěm a Tiché + Trojanovic a Rožnova pod Radhoštěm. 

Cyklotrasa „Z Ostravy do Beskyd“

Mezi bezkonkurenčně nejoblíbenější cyklistické trasy v Ostravě a jejím okolí patří nepochybně stezka začínající na proslulém Landeku, která pokračuje přes Paskov a Sviadnov a končí až v Ostravici. Stezka je na většině úseků opatřena asfaltovým kobercem. Během jízdy si můžete prohlédnout řadu zajímavých míst a v případě potřeby se občerstvit v několika hospůdkách.

Délka: 51,5 kilometrů

Zajímavosti na trase: Areál Landek s hornickou tématikou, soutok řeky Odry a Ostravice, “ostravické peřeje” v lokalitě obce Ostravice.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

49° 25' 59.0665", 18° 17' 16.8934"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší cyklostezky v Moravskoslezském kraji. Nasedněte a užijte si neopakovatelné výhledy i přírodu