Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší kempy v ČR s dětmi. Tady bude dovolená bavit celou rodinu

Pokud chcete mít jistotu, že vám nic nepřekazí dovolenkové plány, zřejmě plánujete dovolenou v Česku. A pokud dáváte přednost kempům před drahými hotely, jste na správném místě. Máme pro vás 7 nejlepších rodinných kempů v ČR.

1. Autokemp Merkur Pasohlávky

Obecně o kempu: Uzavřený areál kempu se dvěma vodními lagunami se rozkládá na břehu horní Novomlýnské nádrže. Součástí tohohle kempu jsou písčito-travnaté pláže s pozvolnými vstupy do vody, což ocení zejména rodiny s menšími dětmi anebo hůře pohyblivé osoby. Kemp se navíc nachází v těsné blízkosti Aqualandu Moravia. 

Kde ho najdete:  Pasohlávky 114 E, 691 22 Pasohlávky

Ubytování: Kemp nabízí několik možností ubytování v chatkách, bungalovech, stanech, apartmánech, obytných buňkách, týpí a boxech. Apartmány, chatky a bungalovy jsou vybaveny menší kuchyňskou, posezením, vlastním sociálním zařízením a menší terasou nebo balkonem.

Vybavení: V kempu najdete nespočet stánků a restaurací, agility hřiště, pláž vyhrazenou pro nudisty a naturisty, školu a půjčovnu windsurfingu, motorových člunů a šlapadel, letní kino, workoutové hřiště, vzduchové trampolíny, vodní skákadla, minigolf, paintballové a beachvolejbalové hřiště, dětské hřiště, tobogán a mnoho dalšího. 

Ceny: od 110 Kč/noc/dospělá osoba

2. Kemp a chaty Stříbrný rybník

Obecně o kempu: Autokemp Stříbrný rybník se nachází u největšího z rybníků rozprostřených v okolí města Hradce Králové. Pokud dáváte přednost klidné dovolené uprostřed panenské přírody, pak je Stříbrný rybník ideál. Součástí areálu je taky krytá nuda pláž. 

Kde ho najdete: Malšova Lhota, 500 09 Hradec Králové

Ubytování: Ubytování je možné v chatkách, mobilních domech, stanech, karavanech, obytných přívěsech, apartmánech nebo klasických pokojích. 

Vybavení: V areálu najdete vybavenou kuchyňku, společenskou místnost, dětské hřiště, ohniště, sprchy s teplou vodou, základnu vodních sportů volejbalové a nohejbalové hřiště, hřiště pro stolní tenis, adrenalinový park, pétanque, lanové centrum, trampolíny i diskotéku. 

Ceny: od 60 Kč/noc/dospělá osoba

3. Camp Bítov, Vranovská přehrada

Obecně o kempu: Ne nadarmo se kempu Bítov přezdívá „Moravský Jadran“. Kemp obepíná jednu ze zátok Vranovské přehrady ve sto metrů hlubokém údolí, které obklopují listnaté lesy. 

Kde ho najdete: Camp Bítov, 671 10 Bítov

Ubytování: Ubytování je možné v chatkách, stanech, karavanech nebo apartmánech.

Vybavení: Kemp je bezbariérový, takže je vhodný také pro vozíčkáře nebo hůře pohyblivé osoby. Najdete tady vybavenou kuchyni, společenskou místnost, prádelnu, dětské hřiště, ohniště, sprchy s teplou vodou, nespočet koupacích možností, parkoviště, nohejbalové a volejbalové hřiště, hřiště pro stolní tenis, trampolíny, půjčovnu sportovních potřeb, obchod s potravinami, restaurace, bufety, jídelnu a mnoho dalšího. 

Ceny: od 110 Kč/noc/dospělá osoba

4. Autocamp Sedmihorky

Obecně o kempu: Jeden z nejluxusnějších kempů v České republice najdete v srdci Českého ráje. Kemp se může pochlubit několika cenami, mezi nimiž se nachází i ocenění v podobě nejlepšího kempu pro rodiny s dětmi. Jedná se o luxusní čtyřhvězdičkový areál, kde je kladen důraz na maximální vyžití pro rodiny s dětmi i respektovaný noční klid. 

Kde ho najdete: Autocamp Sedmihorky 72, 511 01 Turnov

Ubytování: Čtyřhvězdičkový areál nabízí ubytování v luxusních chatách, mobilhomech, v malých chatkách, ve stanech s podsadou, v týpí nebo na karavanových a stanových loukách.

Vybavení: Součástí kempu je rybník s písčitou pláží, vhodný ke koupání i rybolovu, sportovní a dětská hřiště, minigolf, ohniště, farma s domácími zvířaty, nespočet restaurací a kiosků, tenisové hřiště a hřiště na volejbal a fotbal, stolní tenis i pétanque. V kempu jsou pořádány animační programy pro děti. Jejich rodiče si mohou odpočinout u vody anebo na masážích. 

Ceny: od 150 Kč/noc/stan

5. Camp Dolce

Obecně o kempu: Celoročně otevřený kemp Dolce najdete uprostřed poklidné přírody, na úpatí hor Krkonoš, nedaleko města Trutnova. Součástí kempu je rekreační nádrž s travnatou pláží, která doslova vybízí k odpočinku. Kemp se může pochlubit několika oceněními. 

Kde ho najdete: Do Dolců 37, 541 01 Trutnov

Ubytování: Ubytování je možné ve zděných rekreačních domcích, dřevěných chatkách a nově také v mobilních domcích. K dispozici jsou také rodinné stany k pronájmu anebo možnost zapůjčení či ubytování ve zdejším karavanu. 

Vybavení: Nedílnou součástí kempu Dolce je rekreační nádrž s travnatou pláží, rybník pro sportovní rybolov, stylová restaurace, kiosky s rychlým občerstvením, dětská hřiště, sportovní areál, tenisový kurt, hřiště pro míčové sporty, nohejbalový kurt, minigolf, stolní tenis, skákací hrad, badminton, pétanque nebo trampolína. 

Ceny: od 70 Kč/noc/dospělá osoba

6. Koupaliště a kemp Pecka

Obecně o kempu: Menší rodinný kemp nacházející se v malebné krajině Podkrkonoší nabízí nespočet aktivit a atrakcí pro celou rodinu. Areál je postaven na místě, kde se již od počátku 20. století nacházela tzv. plovárna Prachovník

Kde ho najdete: Koupaliště a kemp Pecka, Pecka 60, 507 82 Pecka

Ubytování: Ubytování je možné v chatkách, stanech, apartmánech a karavanech.

Vybavení: V areálu se nachází několik dětských hřišť, na kterých naleznete prolézačky, pískoviště, skluzavky a další herní prvky. Největším lákadlem pro děti jsou 2 maxi trampolíny. Kromě toho zde najdete také antukové hřiště a hřiště pro plážový volejbal. Samozřejmostí je několik restaurací a kiosků. 

Ceny: od 120 Kč/noc/dospělá osoba

7. Camping Vranovská pláž

Obecně o kempu: Kemp najdete v nádherné lokalitě Jižní Moravy přímo na břehu Vranovské přehrady. Vranovská přehrada je jednou z nejteplejších a nejčistších přehrad v České republice. Užít si tady můžete cykloturistiku, adrenalinové zážitky, rekreaci, památky i mnohačetné výlety do přírody. 

Kde ho najdete: Vranovská přehrada – pláž, Šumná 671 02

Ubytování: Ubytovat se můžete v chatkách, stanech, apartmánech, mobilních domech, obytných přívěsech, karavanech a penzionu. 

Vybavení: Součástí areálu jsou pravidelně pořádané animační programy pro děti různých věkových kategorií. Najdete tu i dětské herny a venkovní dětská hřiště. Pro děti je k dispozici výtvarná dílnička, lanový park, loutkové divadlo, letní kino, speciální adrenalinová houpačka nebo půjčovna loděk a člunů. 

Ceny: od 160 Kč/noc/dospělá osoba

8. Camping Oase Praha

Obecně o kempu: Chcete se podívat do Prahy, ale na hotely a pensiony vás moc neužije? Ubytujte se v Campingu Oase Praha a nebudete litovat! Kemp je v našich končinách docela specifický svým all inclusive přístupem – v ceně máte například veškeré sportovní vybavení (tedy jeho zapůjčení) a k dispozici jsou samé pěkné prostory. Vzít s sebou můžete i pejsky. A děti? Ty se tu rozhodně nebudou nudit!  

Kde ho najdete: Libeň 47, Dolní Břežany

Ubytování: Ubytovat se tu můžete ve stanech, karavanech, obytných vozech nebo v mobilních domech.

Vybavení: K dispozici jsou mycí kabiny, rodinné sprchy, baby room, profi pračky a sušičky prádla i myčky nádobí – ano, pro hosty! Čekají vás tu nejrůznější sportoviště, vnitřní a venkovní bazén, sauna, můžete se objednat na masáž a děti mezitím svěřit animátorům. Ve velkém výběhu jsou tu taky koně, podívat se můžete i na zakrslé králíčky nebo Mainské mývalí kočky.

Ceny: od 350 Kč/noc/osoba

9. Camping Resort Frymburk

Obecně o kempu: Tenhle rodinný kemp přímo u Lipna je přímo stvořený pro ty nejlepší prázdniny! Kromě skvostného výhledu na jezero vás tu čeká parádní cyklostezka, po které se projedete třeba do Lipna nad Vltavou. V okolí není nouze o turistická lákadla, ať už se vydáte na kole, nebo pěšky. Přímo v kempu se můžete vydat na koupačku nebo na ryby.

Na děti tu čekají super animační programy. I vy si tak budete moct na chvilku oddychnout. 

Kde ho najdete: Frymburk 184, Frymburk

Ubytování: Ubytovat se můžete ve stanech, mobilních domkách nebo v úchvatně vybavených Safari stanech! 

Vybavení: Přímo v kempu je pláž dlouhá 800 m, skluzavky, trampolíny, hřiště na plážový volejbal a basket, dětská hřiště, stolní tenis, půjčovna jízdních kol, surfů a lodí. Samozřejmostí je moderní sociální zařízení, restaurace s terasou, přísun čerstvého pečiva a zmrzliny. 

Ceny: od 160 Kč/noc/osoba

10. Kemp Letní den v České Kanadě

Obecně o kempu: Plánujete-li se pár dní zdržet v Jihočeském kraji, ubytujte se s dětmi v tomhle kempu ve Starém Hobzí v okrese Jindřichův Hradec. Tam se totiž zabaví jedna báseň! Navíc se ubytujete v lůně nádherné přírody, kterou oblast České Kanady oplývá, a pokud to vašim ratolestem nebude stačit, přihlaste je na některý ze zdejších animačních programů!

Kde ho najdete: Staré Hobzí 105, Staré Hobzí

Ubytování: Hlavu tu můžete složit ve stanu, svém vlastním karavanu nebo obytném voze, ve vybaveném a už připraveném karavanu, v chatce, prázdninovém apartmánu nebo v prázdninovém domě. 

Vybavení: Moderní zázemí s důrazem na přívětivost k dětem je tu cítit z každého koutku. Je tu třeba velký bazén i brouzdaliště, dětská herna, kulečník, stolní fotbal, lanová dráha a provazová lanovka, pískoviště, dětský hrad, skluzavky a pak taky wifi, kantýna s terasou nebo nabíjecí stanice pro elektromobily. 

Ceny: od 160 Kč/noc/osoba

Nevybrali jste si? Máme pro Vás další tipy na ubytování!

 
 

Místo

48° 53' 59.3988", 16° 34' 8.6412"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší kempy v ČR s dětmi. Tady bude dovolená bavit celou rodinu