Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší koupaliště v Ostravě a okolí potěší děti i dospělé

Je to tady! Léto se tentokrát o slovo přihlásilo o něco dřív, přesto však v plné síle. Spousta z nás tak přemýšlí, jak zchladit horkou hlavu i rozpálené tělo. Takový den u vody je ideálním způsobem, jak tropické teploty překonat. Jste z Ostravy anebo jejího okolí? Máme pro vás čtrnáct tipů na místa, kde se ochladí a skvěle pobaví děti i dospělí.

#1 Letní koupaliště Ostrava-Poruba (Vřesina)

Pravděpodobně to nejoblíbenější letní koupaliště v Ostravě nabízí vodní plochu dosahující 41 200 m2, velký plavecký bazén a malý bazén pro neplavce, bazének pro ty nejmenší a spoustu vodních atrakcí, které zahrnují třeba tobogány a skluzavky pro velké i malé. Součástí koupaliště, které se může pochlubit největším bazénem ve střední Evropě, je také dětský miniareál s plochou, která čítá více než 4 000 m2 a je osázena pískovišti, prolézačkami i skluzavkami. Samozřejmostí je nespočet stánků s občerstvením, dvě restaurace, sportoviště a obří travnatá plocha určená k odpočinku. Dospělí za celodenní vstupenku zaplatí 120 Kč, děti od 6 – 15 let 90 Kč. Mladší děti mají vstup zdarma. V celém areálu platí přísný zákaz vstupu se psy.

Koupaliště Vřesina v Ostravě
Koupaliště na Vřesině patří k těm nejoblíbenějším v Ostravě. Nabízí obří vodní plochu, tobogány, skluzavky a spoustu atrakcí pro děti.
Zdroj:
Facebook Letní koupaliště Ostrava – Poruba

#2 Ozdravné centrum Ještěrka

Pokud dáváte přednost většímu klidu, navštivte Ozdravné centrum Ještěrka, které je tvořeno 25 metrovým plaveckým bazénem a celou řadou relaxačních příslušenství. Zmínit můžeme třeba masážní vzduchovou lavici, nebo stěnovou vodní masáž a vodní chrlič. K dispozici je také finská sauna a masérna, sportovní hala s profesionálním povrchem pro basketbal, házenou, badminton, tenis, florbal, futsal. Centrum je tvořeno také venkovním areálem, ve kterém najdete malou lezeckou stěnu, dřevěný hrad a hřiště pro děti. Za celodenní vstupenku do bazénu dospělí zaplatí sto korun, děti do patnácti let pak sedmdesát korun.

Koupaliště v Ozdravném centu Ještěrka
Ozdravné centrum Ještěrka nabízí venkovní i vnitřní vyžití. Uvnitř najdete bazén, venku pak hřiště a lezeckou stěnu pro děti.
Zdroj:
https://www.sareza.cz

#3 Vodní areál Ostrava-Jih

Koupaliště uprostřed města – i tak lze ve zkratce charakterizovat vodní areál na Jihu. Koupališti dominuje zábavní areál, jehož součástí jsou 16 m dlouhé skluzavky, 20 m strmá skluzavka „kamikadze“ a 86 m dlouhé tobogány. Samozřejmostí je 50 metrový bazén pro plavce se šesti drahami a relaxační bazén. Nechybí ani dětský bazén s řadou atrakcí. Pro děti je připraveno také dětské hřiště s houpačkami, prolézačkami atd. K dispozici jsou i lehátka a upravená travnatá plocha. Vstupné na koupaliště činí 140 korun pro dospělého anebo 100 Kč pro děti do patnácti let. Děti mladší šesti let mají vstup zdarma. Do areálu Vodní areál Jih je zákaz vstupu se psy i jinými zvířaty.

Koupaliště SNP
Vodní areál Ostrava Jih nabízí několik toboganů a obřích skluzavek. Najdete ho na náměstí SNP, nedaleko kulturního domu Akord.
Zdroj:
https://www.sareza.cz

#4 VODNÍ SVĚT!!! (Čapkárna)

Koupaliště uprostřed centra Ostravy – to je Vodní svět!!! – dříve nazývaný jednoduše Čapkárrna. Odpočinout si můžete v areálu o rozloze 1 218 m2, který je rozdělen na 25 m bazén a relaxační bazén. Pro děti je tady připraveno dětské brouzdaliště s vodními atrakcemi. Nechybí ani tobogán a řada skluzavek. K dispozici jsou stánky s občerstvením. Vstupné do areálu činí 120 korun pro dospělé a 90 Kč pro děti od 6 – 15 let. Mladší děti mají vstup na koupaliště zdarma.

Čapkárna – koupaliště v Ostravě
Čapkárna, nyní již VODNÍ SVĚT!!! nabízí celou řadu atrakcí pro velké i malé návštěvníky.
Zdroj:
https://www.sareza.cz

#5 Aquapark Olešná

Pokud vás koupaliště v Ostravě přestanou bavit, můžete vyrazit pár kilometrů za Ostravu. Konkrétně do aquaparku Olešná, který nabízí jak kryté, tak venkovní bazény a atrakce. Venkovní aquapark se skládá ze dvou nerezových bazénů propojených skluzavkou, přelévavým vodopádem, mosty a chodníčky. Nechybí ani plavecký bazén o délce 50 metrů, tobogány, skluzavky, vodní chrliče a děla, vzduchové lavice, masážní trysky nebo dětský bazén s vodním ježkem a skluzavkou. Samozřejmostí je několik stánků s občerstvením a travnatá plocha pro odpočinek. Vstupné do areálu činí 135 korun pro dospělého a 105 korun pro děti do 15 let, osoby nad 65 let, ZTP, ZTP/P a studenty do 26 let po předložení studentského průkazu. Děti do tří let mají vstup zdarma.  Do areálu mají zvířata zákaz vstupu.

Koupaliště Olešná
Aquapark Olešná nabízí venkovní i vnitřní vyžití. Zpoplatněny jsou však jednotlivé přechody mezi vnější a vnitřní částí.
Zdroj:
Facebook Krytý a Letní aquapark Olešná

#6 Aquacentrum Bohumín

Pár kilometrů za Ostravou můžete navštívit aquacentrum Bohumín (Bospor) s přilehlým Penzionem ve věži. Areál je rozdělen na venkovní a vnitřní část. Jeho součástí je 25 metrový plavecký bazén, relaxační bazén a spousta relaxačního vybavení, mezi které patří třeba masážní trysky, chrliče, vodopád, venkovní bazén, tobogán o délce 48 metrů, dětské brouzdaliště, whirlpool a sauny (finská, parní, infra). V roce 2014 byl wellness rozšířen o venkovní whirlpool a venkovní ochlazovací bazén. O víkendu tady zaplatíte 100 korun za hodinu, plus třicet korun za další započatou hodinu. Zlevněné vstupné pro děti, seniory a držitele průkazu ZTP činí 60 Kč za 1 hodinu (+další půlhodina za 20 Kč). Přítomnost zvířat je v areálu zakázána.

Bospor Bohumín aquapark
Aquapark nabízí jak venkovní, tak vnitřní využití. Velkým lákadlem je saunová část s celou řadou saun a procedur.
Zdroj:
www.bospor.info

#7 Městské koupaliště Vratimov

Plavecko-relaxační areál ve Vratimově zahrnuje relaxační 42 metrový bazén nepravidelného tvaru s whirlpoolovými tryskami, dětské brouzdaliště i vodní a vzduchové atrakce. Koupaliště je otevřeno denně, pokud teplota vzduchu dosáhne 20°C a neprší, vždy od 10.00 do 19.00 hodin. Koupaliště letos zavře definitivně své brány 1. 9. 2019. Dospělí za celodenní vstup zaplatí 80 korun, děti od 6 - 15 let, studenti, ZTP, senioři nad 60 let pak o třicet korun méně.

Koupaliště ve Vratimově
Menší koupaliště ve Vratimově nabízí velmi příjemné ceny za vstup dětí i dospělých.
Zdroj:
www.vratimov.cz

#8 Sportovně rekreační areál "Na Hrázi"

Sportovně rekreační areál "Na Hrázi" najdete v obci Darkovice. Areál je tvořen přírodním koupalištěm, které zahrnuje bazén a brouzdaliště pro děti, dětský koutek, hřiště pro plážový volejbal sociální zařízení a občerstvení. Dospělí za vstupné zaplatí 40 korun, děti pak pouhou dvacku. Zajímavostí areálu je doprovodný program v podobě nejrůznějších vystoupení a festivalů.

Koupaliště "Na Hrázi"
Menší areál nabízí vyžití pro děti i dospělé. Vstupné pro dospělé činí 40 korun, děti zaplatí pouhou dvacku.
Zdroj:
www.darkovice.cz

#9 Svobodné Heřmanice - lom Šífr

Pokud vám nevadí zamířit trošku dál směrem k Opavě, vydejte se k zatopenému lomu, který vyniká svou neuvěřitelně čistou vodou a jedinečnou tyrkysovou modří. Lom měří 500 m, široký je asi 30 až 70 m a hloubka dosahuje 36 metrů. Zajímavostí je, že vodou prohlédnete až do hloubky dvaceti metrů! Místo je vyhledávané nejen rodiny s dětmi, ale také potápěči, kteří zde hledají nejrůznější artefakty. Výjimkou není třeba muž v kleci, mořská panna nebo truhla s pokladem. Nově zde bylo vybudováno parkoviště a upraven přístup k vodě s pláží, včetně mola. Vstup do lomu se neplatí.

Lom Šifr – přírodní koupaliště
Jeden z nejkrásnějších a největších zatopených lomů na Severní Moravě.
Zdroj:
Facebook

#10 Kališovo jezero Bohumín

Pokud dáváte přednost spíše přírodnímu koupání a Aquacentrum v Bohumíně vás příliš neuchvátilo, vydejte se na průzkum Kališova jezera nedaleko hranice s Polskem. Vodní nádrž na okraji Bohumína má rozlohu 50 hektarů a vznikla díky těžbě štěrku. Koupání je možné v jeho severní části. Součástí jezera je hřiště pro plážový volejbal, místo pro grilování, občerstvení i dětské atrakce. Za vstup se tady neplatí.

Kališovo Jezero nedaleko Polska
Kališovo jezero najdete nedaleko hranice s Polskem. Jeho rozloha činí asi 50 hektarů.
Zdroj:
Flickr.com

#11 Hlučínská štěrkovna

O Hlučínské štěrkovně se říká, že nabízí jedno z nejkrásnějších koupání na Severní Moravě. Voda štěrkovny tady patří mezi nejčistší v kraji. Areál má rozlohu 140 hektarů a nabízí vše pro pohodový odpočinek. Deku si můžete rozložit na travnaté anebo štěrkové pláži, užít si tady můžete vodní lyže, windsurfing, projížďky na loďkách nebo rybolov. Pro děti jsou zde k dispozici dva bazény a brouzdaliště. Samozřejmostí je několik stánků s občerstvením. Na Štěrkovně – jak se areálu familiárně přezdívá, jsou pořádány nejrůznější hudební a taneční akce. Základní cena činí 50 korun, zlevněné vstupné je o deset korun levnější.

Štěrkovna v Hlučíně
Hlučínská štěrkovna nabízí jedno z nejlepších koupání na Severní Moravě.
Zdroj:
Facebook

#12 Žermanická přehrada

Vodní nádrž Žermanice byla vybudována v letech 1951 až 1957. Jejím účelem je zásobení několika velkých firem v kraji provozní vodou, dále pak vylepšování průtoků v toku pod přehradou a výroba elektrické energie. V létě přehrada slouží k relaxaci a pořádání závodů ve vodním lyžování a potápění. Na své si tady přijdou také milovníci rybolovu. K dispozici je dětské hřiště, restaurace, sociální zařízení a prostor pro přípravu grilovaných nebo opékaných specialit. Vstup je tady zdarma a přivést si s sebou můžete dokonce i domácí mazlíčky.

Žermanická přehrada u Ostravy
Přehrada slouží k zásobení několika velkých firem v kraji provozní vodou, k vylepšování průtoků v toku pod přehradou a výrobě elektrické energie.
Zdroj:
wikipedia.org

#13 Těrlická přehrada

Těrlická přehrada byla vybudována v roce 1962 jako zásobárna užitkové vody na Karvinsku. V době výstavby patřila její 617 m dlouhá a 25 m vysoká sypaná hráz mezi největší svého druhu v Evropě. Přehrada je dlouhá 6,5 km a má plochu 227 ha. V současné době plní přehrada spoustu funkcí, mezi nimiž i tu relaxační. V blízkosti nádrže najdete tři veřejné pláže, loděnice s půjčovnami loděk a sportovních potřeb. Milovníky adrenalinu jistě potěší vlek pro vodní lyžování. V okolí je řada restaurací a autokempů. Vstup je tady zdarma a opět s sebou můžete přivést i domácího mazlíčka.

Koupání u Ostravy
Těrlická přehrada nabízí půjčovnu loděk, motorových člunů i vodních skútrů.
Zdroj:
cs.wikipedia.org

#14 Štěrkovna Vrbice

Zhruba kilometr za Bohumínem objevíte další štěrkovnu, jejíž rozloha dosahuje 120 ha. Areál je vhodný k odpočinku a relaxaci a nabízí půjčovnu loděk, motorových člunů i vodních skútrů. V celém areálu je ale potřeba dodržovat zákaz stanování. Neexistuje zde totiž žádný oficiální kemp. V areálu neexistuje nabídka občerstvení, na druhou stranu se tady neplatí žádné vstupné.

 
 

Místo

49° 49' 35.9364", 18° 8' 33.7308"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší koupaliště v Ostravě a okolí potěší děti i dospělé