Přejít k hlavnímu obsahu

Nejpodivnější hotel Evropy: Hosté platí za spaní v betonové trubce

Vodní potrubí už nepoužívají k přespání jen bezdomovci. U našich sousedů si na tom založili byznys. Dasparkhotel v Rakousku a v Německu nabízí opravdu originální ubytování, jehož cena vás překvapí.

Cena je jedna z hlavních věcí, které vás u ubytování zajímají, my vám ji ale neprozradíme. Neřeknou vám ji ani sami provozovatelé Dasparkhotelu, určují si ji totiž sami hosté. Tenhle projekt je opravdu nezvyklý v mnoha ohledech.

Najdete ho v přírodě, u vody a cyklostezek. To je také jeden z důvodů, proč tento projekt funguje. Dopřát co největšímu počtu lidí pobyt v přírodě v nenáročném bydlení za cenu dostupnou každému (podle jeho možností). Aby se dostalo na co nejvíc zájemců o netradiční přespání, může každý v „trubce“ přespat maximálně tři noci po sobě, potom začne na dveřích fungovat kód dalšího nájemníka.

Dvounozí i čtyřnozí hosté se dobře baví.
Zdroj: Dietmar Tollerian

Nocleh v Dasparkhotelu si celý může zájemce sjednat jednoduše na dálku online. Jedna z celkem dvou trubkových osad se nachází v německém Bottropu poblíž Essenu (daleko není ani Duisburg nebo Gelsenkirchen).

Ta druhá je velmi blízko českých hranic, přibližně 50 km od lipenské vodní nádrže. Konkrétně v rakouském Ottensheimu u Lince.

Uvnitř trubky najdete vlastně jen postel, ale zas tak punkové, jak to na první přečtení vypadá, to zase není. Dovnitř místnosti se dostanete přes elektronický zámek, jehož kód obdržíte při rezervaci, zadní stěna má originální ručně namalovanou barevnou výzdobu, postele vsazené do profilu na míru disponují kvalitními matracemi.

 
 

Místo

48° 19' 50.9916", 14° 10' 11.2908"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejpodivnější hotel Evropy: Hosté platí za spaní v betonové trubce