Přejít k hlavnímu obsahu

Největší obchodní centrum světa mají Korejci poblíž písečných pláží

Proslulé pláže Songjeong, Haeundae a Gwangalli, odkud je nádherný výhled na známý Diamantový most, to je přístav Pusan. Kromě průzračně čisté vody nabídnou místní pláže i mnoho míst k občerstvení a vyžití.

Součástí Pusanu je i ostrov Dongbaekseom plný zeleně a možností k odpočinkovým vycházkám.

Odpočinek a klid je něco, co v Pusanu rozhodně nebylo v roce 2002. Tehdy město patřilo mezi pořadatele hostující města mistrovství světa ve fotbale.

Najdete zde i největší obchodní centrum na světě - Shinsegae Centrum City - o rozloze půl milionu kilometrů čtverečních. Kromě nákupů si zde můžete užít i relax ve veřejných nonstop lázních. Centrem obchodu je v Pusanu i tržiště Haeundae s pestrou nabídkou ovoce a zeleniny, ale i nejrůznějších druhů masa.

 

Vydejte se na báječnou okružní plavbu kolem Japonska a Koreje. Uvidíte okouzlující korejský přístav Pusan a ta nejkrásnější místa Japonska jako vnitřní moře nebo obrovská velkoměsta Kóbe a Nagasaki.

Na své si zde přijde i ten, kdo miluje historii - navštívit můžete například horu Geumjeongsan s pevností Geumjeong Sanseong. Kdo se necítí na pěší výšlap, může se k pevnosti svézt lanovkou. Na hoře najdete i chrám Beomeosa ze 7. století.

Podobně jako v Soulu, o němž jsme psali v článku Soul: Nad městem velkých příběhů ční půlkilometrová věž se i v Pusanu nachází rozhledna. Nese název Busan Tower, je vysoká 118 metrů a pochází ze 70. let minulého století. I zde se můžete po výstupu občerstvit.

 
 

Místo

35° 9' 42.6348", 129° 2' 28.428"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Amaya Tomanová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Největší obchodní centrum světa mají Korejci poblíž písečných pláží