Přejít k hlavnímu obsahu

Největší zahradnická výstava v Rakousku se blíží. Co dělat, pokud ji nestihnete?

Rakousko, konkrétně městečko Tulln, bude již zanedlouho hostit mezinárodní zahraniční veletrh, který je největší svého druhu. Největším lákadlem jsou nepochybně výtvory z živých a umělých květin, překrásné květinové dekorace, kytice a netradiční květinová výzdoba.

Městečko Tulln je známé také díky proslulému areálu Tullnských zahrad, jejichž vybudování se řídilo myšlenkou „přírody v zahradě“. Unikátní systém tematických zahrad a zahrádek je každoročně cílem milionu turistů z celého světa.

Tullnské a Kittenberské zahrady

V současnosti už tvoří Tullnské zahrady více než šedesát samostatných zahrádek, které vynikají svou rozmanitostí s různorodostí. Jedno ale mají společné – všechny jsou vedeny striktně ekologickým způsobem. Zakázáno je zde chemické hnojení i postřiky a zahrada je vnímána jako celistvý biotop, do kterého patří vedle rostlin také nespočet živočichů.

Další raritou městečka Tulln, jsou vedle těch Tullnských také zážitkové Kittenberské zahrady, které byly založeny v roce 1996. Jedná se o unikátní projekt tematických zahrad všech pěti elementů a pěti smyslů, které ukazují návštěvníkům rozmanité druhy zahrad, nabízejí inspiraci a vybízejí k zamyšlení nad přírodou a kultivací krajiny. Těšit se můžete z přítomnosti japonské nebo toskánské zahrady, či zahrady vystavěné a upravené podle principů Feng-Šuej.

Co když návštěvu rakouské výstavy nestihnete?

Protože výstava proběhne prvního a druhého září letošního roku, pravděpodobně ji mnozí z vás nestihnou. Ale nezoufejte. Květinovou výzdobou, netradiční kyticí anebo košíkem plných čerstvých květů můžete prozářit den sobě nebo někomu blízkému i bez návštěvy Rakouska. A to díky unikátní službě rozvozu květin po celé České republice. Pokud kytici objednáte a zaplatíte do šestnácté hodiny, ještě ten den ji budete mít v ruce anebo bude dovezena vašim nejdražším.

Kromě rozvozu květin po celé České republice (například do Prahy, Ostravy, Brna a dalších větších či menších měst) se portál Cz.Laflora.com specializuje také na rozvoz květin do dalších 121 zemí světa. Květiny tak můžete z pohodlí domova objednat do Rakouska, Holandska nebo na druhý konec světa. Samotné objednání je velice snadné. Stačí vybrat místo, kam si přejete květiny doručit, vybrat konkrétní kytici a uvést údaj o tom, komu má být doručena. Květiny se ještě ten den dostanou ke svému majiteli. A to i bez návštěvy největšího rakouského květinového festivalu.

 
 

Místo

48° 19' 53.67", 16° 3' 38.6856"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Největší zahradnická výstava v Rakousku se blíží. Co dělat, pokud ji nestihnete?