Přejít k hlavnímu obsahu

V nejvýše položeném horském středisku Evropy jezdí lanovka do 3200 m

Představte si dvě Sněžky postavené na sebe. Do takové výšky jezdí lanovka ve Val Thorens, nejvýše položeném horském středisku v Evropě. K tomu 6 km dlouhá bobová dráha a člověk hned ví, že tady se v zimně úžasně vyřádí.

Nejvýše položené lyžařské středisko v Evropě se nachází ve Francii v srdci oblasti zvané 3 údolí, neboli Trois Vallées, nejrozsáhlejší lyžařské oblasti na světě, kde se nachází celkem 600 km sjezdovek různých obtížností.

Samotné Val Thorens disponuje více než 30 vleky a lanovkami a zhruba 150 km upravených sjezdovek všech obtížností pro lyžaře i snowboardisty. Velkou atrakcí střediska je kabinová lanovka na Cime de Caron (3200 m n. m.), která pojme až 150 osob najednou. Pro srovnání – lanovka na Lomnický štít přepraví za hodinu asi 50 osob.

V oblasti Val Thorens panují stabilní příjemné podmínky, plné slunce a prachového sněhu, které dávají jak začátečníkům tak pokročilým možnost užít si dny strávené na horách po dobu celé sezóny, která zde trvá až do května.

Tak vypadá horské středisko Val Thorens ve Francii v zimě. Jde o nejvýše položené horské středisko v Evropě.
Zdroj: Bigstock

Koho radovánky na sněhu omrzí, ten určitě využije místní sportovně relaxační wellness centrum zahrnující aquapark s bazénem, vířivkami, saunou a párou. K dispozici zde mají také kurty na různé míčové hry, jako je tenis, squash nebo badminton nebo třeba horolezeckou stěnu a fitness centrum.

Neodolatelná je rovněž nabídka místních kaváren, restaurací, vináren a barů. Pestrý kulturní program zahrnuje nejrůznější akce, jako jsou show na sněhu nebo třeba koncerty všech možných hudebních žánrů. Výjimečná je také 6 km dlouhá bobová a sáňkařská dráha. Vyzkoušet zde každý může také třeba sjezd na horském kole po sněhu nebo řízení aut na ledu. Tady se dá v zimě fantasticky vyřádit!

 
 

Místo

45° 17' 52.476", 6° 34' 55.4772"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Dominika Ečerová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V nejvýše položeném horském středisku Evropy jezdí lanovka do 3200 m