Přejít k hlavnímu obsahu

V nejzkorumpovanějším městě Jižní Ameriky mají zpovědnici s klimatizací

Vzhledem k tomu, že ilegální činnost nikdo obvykle nikam nehlásí, dá se těžko určit, které město je na světě nejzkorumpovanější. Máme jen domněnky. Jihoameričané ale mají o nejzkorumpovanějších městech jejich kontinentu jasnou představu. Určitě mezi ně patří Ciudad del Este.

FOTO: Čilý obchod pomohl neuvěřitelně rychlému rozvoji města.

Jak Paraguayské město k nelichotivému přívlastku přišlo? Odehrává se v něm velké množství nelegálních činností, především co se týká pašování a prodeje pašovaného zboží. Proto další rozšířené přízvisko: „jihoamerický supermarket“.

Seženete tu snad všechno, na co si vzpomenete. Jelikož zboží neprochází klasickými distribučními kanály, stojí také daleko méně než kdekoli jinde. Proto do Ciudad del Este jezdí nakupovat i cizinci z okolních států, především Brazilci a Argentinci, kteří to sem mají od hranic jejich zemí jen několik málo kilometrů.

U druhého největšího města Paraguaye s více než 320 miliony obyvatel byste takto krásné okolí nečekali.
Zdroj: bigstock.com

Oceňují to i turisté, kteří si nákupy ve městě užívají. Obchody ve zdejší bezcelní zóně jsou populární zcela po právu. Dá se říci, že mají zásadní vliv na kondici paraguayského hospodářství. Větší bezcelní zónu mají na této planetě jen Hongkong a Miami.

Nejslavnější pláže světa v Riu, nejzkorumpovanější město Jižní Ameriky Ciudad del Este, nejrozsáhlejší vodopády světa Iguacu, nádherné Buenos Aires… vydejte se s ESO travel na cestu po Argentině, Uruguayi, Brazílii a Paraguayi a užijte si to „nej“ z Jižní Ameriky.

Díky čilému obchodu a příjmům z něj najdete na mnoha nečekaných místech dotek moderních technologií. Třeba v nadprůměrně dobře vybavených kostelech. Věřící se mohou zchladit i v klimatizované zpovědnici.

Buddhisté a obří vodopády

Velké množství obchodů se zbožím všech druhů není jediná zajímavost města. Pozoruhodný je i velký počet buddhistických chrámů. Ten je způsoben mimo jiné i tím, že Paraguay jako jeden z 23 států světa uznává existenci Tchaj-wanu.

Most Přátelství patří k dominantám města.
Zdroj: bigstock.com

Popularitě a návštěvnosti Ciudad del Este pomáhá i geografická blízkost Foz do Iguacu – turistické perle u oblíbených vodopádů Iguacu, nejrozsáhlejšímu systému vodopádů na světě.

 
 

Místo

-25° 30' 31.3344", -54° 40' 22.8"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V nejzkorumpovanějším městě Jižní Ameriky mají zpovědnici s klimatizací