Přejít k hlavnímu obsahu

Nová omezení v oblíbených řeckých letoviscích zakazují hudbu i vycházení

Zhoršující se epidemiologická situace na řeckých ostrovech donutila místní vládu k dalším omezujícím restrikcím.

Nově se od pátku 6. 8. 2021 k částečnému mini-lockdownu na ostrově Mykonos přidá i oblíbená oblast Chania na Krétě a ostrov Zakynthos.

Až do pátku 13. 8. 2021 tak bude ve zmíněných lokalitách zakázáno vycházení mezi 1. a 6. hodinou ranní (výjimku mají lidé dojíždějící nebo vracející se z práce nebo ti, kteří musí podniknout nezbytnou cestu, například k lékaři) a zároveň zde začne platit zákaz reprodukované hudby v tavernách a barech. Zakázány budou i soukromé a veřejné vnitřní akce nad 20 osob. Za porušení těchto opatření hrozí pokuty od 50 000 do 200 000 EUR.

Rozhodnutí zavést výše uvedené omezení během hlavní sezóny přišlo na doporučení tamního výboru zdravotnických odborníků poté, co byly oba regiony přesunuty do rizikové kategorie 4 (u nás označené červeně). Po týdnu bude epidemiologická situace vyhodnocena a restrikce zrušeny, případně doplněny o další.

Podle oficiálních údajů vzrostl počet potvrzených případů nemoci covid-19 za poslední týden na ostrově Zakynthos o 69 % a v krétské Chanii o 54 %. Kvůli šířící se variantě delta se Řecko navíc rozhodlo posílit policejní hlídky v tzv. hotspotech, tedy místech, kde se aktuálně nejrychleji šíří nákaza koronavirem. Současná opatření by měla platit do pátku 13. 8. 2021.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

37° 46' 29.4253", 20° 44' 25.825"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nová omezení v oblíbených řeckých letoviscích zakazují hudbu i vycházení