Přejít k hlavnímu obsahu

Ostrov Rodrigues je pohodovější Mauricius. Místní mají dobře našlápnuto

Šušká se, že Rodrigues bude hitem mezi turisty. Na rozdíl od relativně blízkého souseda, jímž je Mauricius, na něj totiž neproudí tolik lidí. A to je fajn.

Kde ostrov Rodrigues hledat?

Sopečný ostrov Rodrigues najdete na mapě asi 600 kilometrů severovýchodně od Mauricia. Je nádherný. Nabízí turistům skvostné písčité pláže a naprosto božskou tyrkysovou lagunu, jíž je obklopen. A nepotkáte tu půlku planety. Turismus je tu zatím v počátcích.

Pandemie jako impuls k lákání turistů

Na ostrově teď využili pandemie koronaviru ve svůj prospěch, a zatímco svět se zastavil, tady se pracovalo na rozvoji turistického zázemí. Místní se pustili do výsadby korálů, aby to byla krása krás, a taky do úpravy a zpevňování pěti trekových tras.

Rodrigues pláž
Rodrigues nabízí nejen pěkné koupání, ale i pět treků, které si turisti zamilují.
Zdroj:
Bigstockphoto

Nemusíte se ale bát, hlava na hlavě tu nebude, protože Mauricius ho svým názvem a věhlasem stejně pro mnoho turistů zastíní. Trendy nejsou jasné, ale panují názory, že spousta lidí, kteří si budou moct zaplatit něco lepšího než pobyt v hotelovém komplexu v Egyptě nebo Tunisku, raději vyhledají menší, komornější ubytování a sólo výlety (ještě tak s průvodcem). 

Co můžete na ostrově Rodrigues zažít?

Inu, klasiku Indického oceánu! Kromě koupání ve vlnkách si tady parádně zašnorchlujete a líbit se vám tu určitě bude i klasické potápění. Chcete-li si odsud odvézt nezapomenutelné zážitky, vyzkoušejte tu kitesurfing. Tenhle sport je tu velice populární – během června a července se tu dokonce konává Mezinárodní festival kitesurfingu, takže tu můžete vidět v akci ty nejostřílenější borce.

Rodrigues loď
Rodrigues není tak moderní jako Mauricius. Proto si ho spousta lidí oblíbí!
Zdroj:
Bigstockphoto

Zajeďte se lodí podívat na ostrůvek Ile aux Cocos, který je 1,5 kilometru dlouhý a jen 150 metrů široký. Zdejší přírodní rezervace je domovem různých ohrožených druhů ptáků. A samozřejmě je tu naprosto bezkonkurenční koupání. Nezapomenutelný může být i výlet na ostrůvky Ile aux Chats a Ile Hermitage

V hlavním městě Port Mathurin toho sice moc nenajdete, ale pokud chcete navštívit tradiční trh, v sobotu ráno máte šanci. A kromě čerstvého tropického ovoce ve městě bezpochyby seženete nějaký ten suvenýr pro sebe i své blízké. 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

-19° 43' 35.94", 63° 24' 1.8324"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ostrov Rodrigues je pohodovější Mauricius. Místní mají dobře našlápnuto