Přejít k hlavnímu obsahu

Palm Springs: kam jezdí chatařit filmoví magnáti

Toto město o velikosti Mladé Boleslavi nebo Prostějova má kolem 130 hotelů a na 100 restaurací. Ročně ho navštíví jeden a půl milionu turistů. 

Proč? Protože jste-li někdo v městě andělů, pak nesmíte Palm Springs minout. To je prostě povinnost bohatých obyvatel Los Angeles.

Kde Palm Springs najdeme?

Od Los Angeles je Palm Springs vzdálené jen přes 100 kilometrů. Po místních dálnicích sem dorazíte centra města opravdu za chvilku. Z rušného souměstí se během pár desítek minut přesunete do pouštního údolí nad nímž se tyčí hory se sněhovou pokrývkou. Zdejší rozlehlá golfová hřiště jsou posetá palmami a při přeletu byste se nedopočítali bazénů na pozemcích hotelových rezortů i rezidentů. Dát si tu o víkendu drink v jedné z luxusních restaurací je prostě "must-do" pro movité Losangelesany. 

Nashville: maloměsto, kam se stěhují superhvězdy

Kdepak snídal Frank?

V éře Franka Sinatry, který se zde často objevoval, bylo Palm Springs vyhlášené místo bujarých večírků. Dnes je hříchem nezajít na tzv. pool party - párty u bazénu. Z ní se pak můžete rovnou přesunout na oblíbené brunche. Snídaně zvolna přecházející v oběd se v poslední době uchytila i nás. Zcela jistě tady ale nedostaneme sandwichové menu jako v Palm Springs. Co frčí v Kalifornii? Říkají mu "devils on a horseback" – tedy ďábel na koni – a najdete v něm krom křupavé bagety datle, prosciutto, řeřichu a gorgonzolu.

Něco pro sportovní nadšence

Historie města sahá až k národu Cahiullů, kteří zde žili snad již před pěti stoletími. Do Palm Springs se však za poznáváním dějin nejezdí. Návštěvníci sem vyrážejí za cyklistikou, pěší turistikou po zdejších kaňonech, ježděním na koni, plaváním v luxusních hotelových bazénech, hraním tenisu na kurtech v poušti a samozřejmě za golfem.

Můžete si zde také zabruslit na kluzišti nebo si zahrát americký či klasický fotbal. Nejoblíbenější aktivitou je zde však golf. Palm Springs je pro tento sport nejoblíbenější destinací v Kalifornii. Zahrát si zde můžete na sto hřištích. To první tu bylo již ve 20. letech minulého století. 

Fascinující Las Vegas: To jsou největší hotely planety, sopky uvnitř budov a atrakce za miliony

 

Projděte se po chodníku slávy! Po tom druhém

Vzhledem k tomu, že do města míří za rekreací hodně filmových producentů, má Palm Springs svůj chodník slávy se třemi sty jmény. A zahrálo si samozřejmě v televizi i ve filmu. Vidět jste ho mohli například ve filmech Letec, Alpha Dog, Útěk do divočiny nebo Světlo mého srdce. A odehrává se zde známý animovaný seriál Looney Tunes s králíkem Bugsem Bunnym. Každý rok se sem sjíždí milovníci filmu na festival.

Podpora LGBT komunity

Město je proslulé také přátelskou atmosférou k LGBT komunitě. Ze všech párů je zde údajně 7,5 procenta stejného pohlaví. Podle nekterých odhadů je třetina obyvatelstva homosexuálních. Každý rok v listopadu sem můžete vyrazit na Palm Springs Pride Celebration, v rámci které se koná například golfový turnaj či speciální koncert. Zájemci se mohou nechat oddat u sochy Forever Marylin – sochy Marylin Monroe s ikonicky rozevlátými bílými šaty

To nejnudnější místo na zemi 

Město, ve kterém našli svůj domov prezident Eisenhower, Clark Gable, Ava Gardner, Cher, Max Factor nebo Leonardo DiCaprio, dnes žije turismem vanoucím z Los Angeles. K jeho věhlasu mu pomáhá také hudební festival Coachella odehrávajicí se nedaleko. Jak napsal časopis Vanity Fair: Palm Springs je to nejnudnější místo na zemi. Nedá se tu nic dělat – kromě pohodlného žití a hledání potěšení.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

33° 49' 49.0008", -116° 32' 43.0008"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Petra Kejklíčková

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Palm Springs: kam jezdí chatařit filmoví magnáti