Přejít k hlavnímu obsahu

Pařba ve Vegas: Máme pro vás tipy na ty nejbláznivější atrakce tohoto města!

Las Vegas je město hříchu, které nikdy nespí. Atrakcí a zajímavostí je tady tolik, že i týden může být příliš krátká doba a spousta zajímavých věcí vám uteče. Proto jsme pro vás připravili přehled 10 tipů – na to, co neminout, co nevynechat, kam vyrazit a co určitě vyzkoušet. Držte, se pařba ve Vegas začíná!

O Las Vegas, městě divů, kde nic není nemožné, už jsme psali. Představili jsme ho v článku Fascinující Las Vegas: To jsou největší hotely planety, sopky uvnitř budov a atrakce za miliony. V jeho závěru jsme slíbili, že se do Vegas ještě vrátíme – a svůj slib plníme právě teď!

Máte-li v plánu navštívit ve Vegas více atrakcí a programů, může se vám hodit Las Vegas Power Pass, umožňující vstup do mnoha muzeí, galerií, atrakcí, zoo, atd. Výhodou je přednostní vpuštění, dostanete k němu také užitečného knižního průvodce po obchodech, restauracích, atd. Jednodenní „pass“ pro dospělého lze koupit za $75.00, 5denní za $165.00.

Jedna z atrakcí na věži Stratosphere
Zdroj: Flickr.com

Dopřejte si trochu adrenalinu

Čistě adrenalinovou záležitostí jsou 3 atrakce Big Shot, Insanity a X Scream na vrcholku věže Stratosphere Tower. Ve výšce 350 m se můžete svést horskou dráhou, nechat se v křesle připevněném na velkém mechanickém rameni vysunout zcela do volného prostoru, nebo se nechat vystřelit kolmo nahoru a okusit na chvíli volný pád z výšky přes 400 m. Vstup na věž a jízda na jedné atrakci vyjde dospělého na $20.

Stratosphere Tower
2000 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89104
 
Závody motokár
Zdroj: Flickr.com

3,2,1... Jedeme!

Pro závodníky je připraven Pole Position Raceway se superrychlými, elektricky poháněnými motokárami na čtvrtmílové trati navržené profesionálními závodníky na motokárách. Nachází se poblíž hotelu The Palms. 2 jízdy přijdou na $55.

 Pole Position Raceway
4175 S. Arville St.
Las Vegas, NV 89103
 
Ráj hráčů počítačových her
Zdroj: Flickr.com

Něco pro herní nadšence

Ráj počítačových her, simulátorů a herních automatů GameWorks na vás čeká uvnitř centra Showcase Mall. Nabízí přes 200 interaktivních her jako virtuální bowling, simulátory motorek, automobilů, sportovní hry, atd. Přes týden je otevřeno od 10 až do půlnoci, o víkendu až do jedné do noci. Za ceny od 1$ můžete hrát nespočet legendárních i nových automatových her, lze zakoupit předplacenou kartu od 20$, nebo celodenní pas.

GameWorks
3785 Las Vegas Blvd. Suite 010
Las Vegas, NV 89109
 

Svezte se kaňonem na speciální sedačce 

Z vrcholku hory Red Mountain se můžete za $149 nechat na laně dlouhém 1,56 míle spustit ve speciální sedačce napříč pouštním kaňonem a v rychlosti okolo 80 kilometrů za hodinu si vychutnat jedinečný průlet nad touto nehostinnou krajinou.

Bootleg Canyon Flightlines
1512 Industrial Rd.
Boulder City, NV 89005
 
Vybuchující sopka před hotelem Mirage
Zdroj: Flickr.com

Sopka vytvářející ohnivou a hudební show

Nově zrekonstruovaná vybuchující sopka Mirage volcano se nachází před kasinem hotelu Mirage. Chrlí lávu, vystřeluje kameny a vytváří ohnivou a hudební show. Atrakce je přístupná zdarma.

 Mirage volcano
3400 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109
 
Mohutná fontána před hotelem Bellagio.
Zdroj: Flickr.com

Fontána o 1 200 vodních tryskách

Ozvučená a osvětlená fontána před hotelem Bellagio tryská z více než 1200 vodních trysek sloupce vody do výše několika desítek metrů. Vodní show nabízí každou hodinu také Ceasars Palace. Tam lze shlédnout monumentální robotí show s názvem „Pád Atlantidy“ (Fall of Atlantis).

 Fountains at Bellagio
3600 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109
 
Světelná a hudební show v pasáži na Freemont Street.
Zdroj: Flickr.com

Obchodní pasáž s více než 12 miliony LED diod

Nesmíte minout také Freemont Street poblíž kasina hotelu Plaza. Na stropě obrovské obchodní pasáže je zde instalováno přes 12 milionů LED diod, které ve spojení s hudbou vytvářejí pro kolemjdoucí jedinečnou vizuální show promítající barevné animace, videa a obrazy, tzv. Viva Vision Light Show. Toto místo má úžasnou atmosféru. Nebude se Vám chtít odejít.

 Fremont Street Experience
425 Fremont St.
Las Vegas, NV 89101
 
Hotel MGM
Zdroj: Flickr.com

Opravdoví lvi uvnitř kasina

Opravdové lvy můžete spatřit ve speciálním proskleném výběhu uvnitř kasina hotelu MGM Grand. Ve výběhu se v průběhu dne může vystřídat celkem 31 lvů. Jsou zde dováženi ve speciální dodávce z nedalekého ranče. Budete-li mít štěstí, můžete shlédnout i vystoupení s cvičiteli, sledovat jejich krmení, atd.

 MGM Grand Lion Habitat
3799 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109
 
Soubor lodí před kasinem hotelu Treasure Island
Zdroj: Flickr.com

Za zábavou na námořní souboj pirátských lodí

Čtyřikrát denně (17:30, 19, 19:30, 22) můžete shlédnout také 18 minut trvající námořní souboj pirátských lodí před kasinem hotelu Treasure Island. Velkolepou show s ohňovými efekty, potápějící se lodí a souboji s meči mezi piráty a svůdnými sirénami již shlédlo na 10 milionů diváků.

 Sirens of TI
3300 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109
 

Pro milovníky magie a iluzí 

Máte-li rádi kouzla a magii, nenechte si rozhodně ujít vystoupení proslulého kouzelníka a iluzicionisty Davida Copperfielda. Vystoupení probíhá dvakrát denně (19:30 a 22:00), cena je $100.

 Hollywood Theatre,MGM Grand
3799 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109
 

Do Vegas se vrátíme ještě jednou! Mrkneme na zajímavá místa po okolí – včetně přehrady Hoover Dam!

 
 

Místo

36° 7' 46.4016", -115° 10' 18.642"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Pařba ve Vegas: Máme pro vás tipy na ty nejbláznivější atrakce tohoto města!