Přejít k hlavnímu obsahu

Počasí na draka? Super! Máme pro vás 5 míst v Praze, kde si jeho pouštění vážně užijete

Podzimní větrné počasí nahrává pouštění draků. Zpočátku si u téhle kratochvíle možná zanadáváte a vykroutíte krky, časem vás ale chytne. A to doslova! Kam v Praze vyrazit?

Ladronka

Vyrážíte na Ladronku ve společnosti kolečkových bruslí? Co takhle s sebou přibalit draka a až vás brusle přestanou bavit, vydat se na rozlehlou zelenou plochu, doslova jako stvořenou pro tuhle podzimní zábavu? A poblíž Ladronky, konkrétně hned přes cestu, je louka Na Vypichu, která k pouštění draků nabízí optimální podmínky. Louka je hned vedle obory Hvězda, kde se nachází krásný letohrádek, a pokud chcete své nejmenší naučit i něco o historii, můžete je vzít k nedaleké mohyle bitvy na Bílé hoře.

Divoká Šárka

Tohle malebné údolí doslova láká k pohodovým podzimním procházkám. Ty ale můžete spojit také s touhle oblíbenou podzimní kratochvílí. Výšlapy zkombinujte s golfem a odměnte se krásným pohledem ze šáreckých kopců. Pokud nejste z Dejvic, cesta do Vokovic se může trochu protáhnout, o to víc si ale budete připadat jako na výletě! A jak se sem dostanete? Jednoduše ze zastávky Divoká Šárka, kde můžete případně odstavit i svůj vůz.

Dívčí Hrady

Pokud plánujete procházku Prokopským údolím, maličko ji protáhněte a zamiřte až na Dívčí Hrady (chcete-li Děvín). Po zmíněném hradu už sice na kopci nad Zlíchovem není ani památky (zříceninu totiž nahradily satelity), ale pořád tady draci lítají jako o život. Výlet pak zakončete třeba příjemnou procházkou kolem přírodní památky Ctirad. Domů už pak můžete ze stanice Radlická metrem.

Drakiáda
Máme pro vás několik míst v Praze, kde si pouštění draků doopravdy užijete.
Zdroj:
Bigstock.com

Letná

I tohle místo je pro pouštění draků doslova jako stvořené. Na Letnou si můžete vyšlápnout pěšky nebo zvolit tramvaj, která vás doveze na zastávku Sparta. Letenská pláň je díky své rozloze skvělým místem na pouštění draků různých tvarů a velikostí. Cestu tam můžete spojit s procházkou přes Letenské sady nebo návštěvou Národního technického muzea, které zbožňují nejen děti, ale i dospělí.

Park na Pankráci

Máte na pouštění draků jen omezený čas nebo se vám nechce cestovat přes celou Prahu? Vydejte se do centrálního parku na Pankráci. Skvělé povětrnostní podmínky, stejně jako bohaté možnosti sportovního i odpočinkového vyžití pro všechny věkové kategorie, dělají z tohoto místa oblíbenou cílovou destinaci. Park najdete mezi Sídlištěm Pankrác I a oblastí zvanou Na Děkance. V parku se nachází kavárna a dětské hřiště.

 
 

Místo

50° 4' 33.7404", 14° 26' 9.762"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Počasí na draka? Super! Máme pro vás 5 míst v Praze, kde si jeho pouštění vážně užijete