Přejít k hlavnímu obsahu

Na podzim do Itálie, aneb která města se nyní vyplatí navštívit?

Itálie dlouhodobě patří k těm nejoblíbenějším destinacím, nalezneme v ní vše, co srdce ráčí - hory, moře, malebné vesničky, skvělé jídlo, impozantní památky a skvělé počasí. Itálie je dobrou volbou na výlet i na podzim, přičemž v tomto článku vám přinášíme krátký přehled měst, kam se nyní vyplatí vyrazit.

Bologna - univerzitní centrum

Bologna neboli také česky Boloňa, je hlavním městem známého regionu Emilia-Romagna a nachází se na severu Itálie poblíž měst Modena a Florencie. Město bylo založeno již v 6. století a dnes se řadí k nejznámějším univerzitním městům na světě.

Bologna je historické město. Najdete v něm mimo jiné nejstarší univerzitu v Evropě.
Zdroj: yespojisteni.cz

Slunná a jedinečná Neapol

Neapol se nachází v regionu Kampánie v takzvaném Neapolském zálivu. Kromě unikátního výhledu na Vesuv je Neapol známá pro svoji jedinečnou pizzu, archeologické muzeum a také malé barevné uličky nad kterými místní obyvatelé natahují desítky šňůr s prádlem. Neapol je rovněž dobrým výchozím bodem pro velmi oblíbený výlet na samotný Vesuv a přilehlé Pompeje.

Nedoceněná Lucca

U nás je město Lucca známé poměrně málo, avšak s takto bohatou historií by mohlo směle konkurovat i známější Florencii či turisticky oblíbené Pise. Město Lucca bylo původně založeno Etrusky, avšak v roce 180 před naším letopočtem bylo dobyto Římany a zachovalo se v něm i několik starověkých památek z tohoto období. Z našeho pohledu může být Lucca zajímavá i tím, že ve třicátých letech 14. století patřila Janu Lucemburskému a dokonce ji po nějakou dobu spravoval sám Karel IV.

Město Lucca.
Zdroj: yespojisteni.cz

Přístavní Brindisi

Brindisi je přístavním městem na jihu Itálie a patří k městům nejstarším. O jeho původ se dodnes vedou spory, přičemž jedna z teorií připisuje založení tohoto města Mykénám. Brindisi bylo významné rovněž za období starověkého Říma, kdy se zde nacházel hlavní lodní spoj do nedalekého Řecka.

TIP: Ačkoli se podzim může zdát jako nevhodná doba pro cestování, právě v tomto období jsou do Itálie nejvýhodnější ceny letenek a ubytování. Tím, že hlavní turistická sezóna již končí, se vyhnete nadměrnému davu turistů, horku a přemrštěným cenám. Pokud se rozhodnete vyrazit do Itálie, rovněž si nezapomeňte sjednat vhodné cestovní pojištění, které by mělo zahrnovat především dostatečné pokrytí léčebných nákladů pro případ, že onemocníte nebo dojde k úrazu.
Brindisi je přístavní město na jihu Itálie.
Zdroj: yespojisteni.cz
 
 

Místo

44° 29' 0.8232", 11° 21' 8.9532"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Na podzim do Itálie, aneb která města se nyní vyplatí navštívit?