Přejít k hlavnímu obsahu

Podzimní prázdniny v zahraničí. Máme pro vás 9 tipů na místa, která během volna musíte navštívit

Ve školním roce 2018/2019 vycházejí podzimní prázdniny na neděli 28., pondělí 29. a úterý 30. října. Když k těmto třem dnům, jejichž součástí je mimochodem také jeden významný státní svátek, připočteme ještě volnou sobotu, máme tady čtyři dny, během kterých by bylo škoda něco nepodniknout. Co když vás to ale táhne do zahraničí? Máme pro vás 9 tipů, kde si podzimní prázdniny letos doopravdy užít.

Za koupáním do Německa

Aquapark Kurfürstenbad najdete ve městě Amberg, které je vzdálené asi 140 kilometrů od Plzně.

Amberg je město v Bavorsku, kde se mimo jiné nachází jeden nový aquapark, jehož jméno je Kurfürstenbad. Do aquaparku to navíc nemáte vůbec daleko. Amberg se totiž nachází pouhých 140 kilometrů od Plzně. A na co se v aquaparku můžete těšit? Na rozsáhlý komplex bazénů včetně toho pro nejmenší se skluzavkou, jeskyně s umělým vlnobitím, tobogán, divoký vodní kanál, atrakci Niagarské vodopády, bazény na plavání i ty s posilovacími stroji, vířivky i masážní prameny. Přímo u bazénů najdete lehátka i stánky s občerstvením a vůz můžete zaparkovat na přilehlém parkovišti. Za tři hodiny tady zaplatíte 6 Eur, za celý den jen o tři Eura víc.

Na skok do Milána

Jedna za památek, které nesmíte během návštěvy Milána vynechat, Katedrála Narození Panny Marie.
Zdroj: bigstock.com

Druhé největší italské město, hlavní město oblasti Lombardie a provincie Milán, ale také město módy a nákupů, sídlo opery i fotbalových klubů AC a Inter Milán. Díky výhodným leteckým zájezdům se tady můžete ocitnout také vy. Co v Miláně vidět? Určitě nezapomeňte na Milánský dům, spolu s jeho střešními terasami, hlavní milánské náměstí Piazza del Duomo, nákupní galerii Galleria Vittorio Emanuele II, která vás překvapí velkolepou architekturou, operní dům La Scala nebo osmý největší stadion v Evropě San Siro.

Podzimní Paříž

Co během čtyřdenní návštěvy Paříže stihnete? Prohlédnete si největší dominanty i umělecká díla věhlasných autorů.
Zdroj: bigstock.com

Přesuneme se do další evropské metropole – konkrétně do překrásné Paříže. Co tady můžete stihnout za čtyři volné dny? Jistě nevynechejte návštěvu proslulého muzea Louvre, kde je umístěna nejslavnější olejomalba Leonarda da Vinciho – Mona Lisa. Muzeum je opravdu rozsáhlé a návštěvníků je zde nepočítaně. Nenechte se jimi ale odradit. Louvre je totiž největším muzeem umění na světě. Počítejte tedy s tím, že tady strávíte několik dlouhých hodin. Po náročné prohlídce se vydejte na proslulou ulici Champs Elysées a k Vítěznému oblouku, který nechal postavit Napoleon roku 1806 na počest Velké armády a slavného vítězství v bitvě u Slavkova. Vaše kroky jistě povedou také k Eiffelově věži, která patří mezi nejromantičtější světové památky. Během návštěvy Paříže ale nevynechejte ani bílou baziliku Sacré Coeur a překrásnou katedrálu Notre Dame. Výlet to bude jistě náročný, na druhou stranu ale nezapomenutelný.

Prázdniny u moře

Kde bude během podzimních prázdnin teplo? V Egyptě, Tunisu, ale třeba i na ostrovech věčného jara – Kanárech.
Zdroj: bigstock.com

Že vám deštivý podzim leze krkem a potřebujete se ohřát? Vyrazte s dětmi k moři. Jestliže se nebojíte větších dálek, bude se vám líbit v Egyptě anebo v Tunisku. Pokud dáváte naopak přednost Evropě, pak si zaleťte na Kanárské ostrovy nebo na řecký ostrov Santorini. „Kanáry“ – ostrovy věčného jara vás jistě překvapí příjemnou teplotou, vyhřátým mořem, ale i příznivými cenami. Santorini naopak potěší příznivce romantických míst a okouzlujících západů slunce. Městečko Oia je údajně jedno z nejkrásnějších a nejromantičtějších na světě. Škoda ho nevidět na vlastní oči, viďte?

Do lesa plného divů WaldWipfelWeg

WaldWipfelWeg potěší velké i malé překrásnou stezkou v korunách stromů i optickými klamy.

Naše kroky povedou opět do Bavorska, konkrétně tedy na místo, kterému se říká WaldWipfelWeg. Pokud vám počasí bude přát, je to ideální místo na trávení podzimních prázdnin. Projdete se tady stezkou korunami stromů, která je situovaná ve výšce 30 metrů. Pohled na okolní krajinu je odtud nezapomenutelný. Napínavá a poučná je navazující 2 km dlouhá Přírodní zážitková stezka se spoustou naučných zastávek, na kterých si děti i dospělí mohou praktickým způsobem doplnit své znalosti o životě v lese. Zcela nově byla otevřena také Stezka optických klamů s „jeskyní iluzí“ a mnohými kuriozitami, nad kterými budete žasnout. Samozřejmostí je také restaurace s množstvím bavorských specialit.

Hrady a oceán v Lisabonu

V Lisabonu najdete největší oceanárium v Evropě a řadu hradů i zámků, které doslova lákají k návštěvě.
Zdroj: bigstock.com

Hlavní město Portugalska – Lisabon je pro rodiny s dětmi doslova jako stvořené. Nespočet aktivit pro velké i malé doplňuje možnost koupání i návštěvy architektonických skvostů. V Lisabonu můžete navštívit největší oceanárium v Evropě a obdivovat krásy podmořského života. Nedaleko oceanária je také Park národů, který doslova vybízí ke sladkému nic nedělání anebo aktivnímu trávení volného času. Z Lisabonu se můžete rovněž vypravit na mnoho výletů do okolí a navštívit některé z portugalských hradů. Zejména poutavý je barevný palác Palácio da Pena nebo opevněný hrad Castelo de Mouros u města Sintra.

Prázdniny v Disneylandu

Milujete zábavu a adrenalin? Vydejte se do francouzského Disneylandu.

A znovu se vracíme do Francie. Teď už ale ne za památkami a romantikou, ale za zábavou a zážitky. O Disneylandu se ne nadarmo hovoří jako o místě, kde se plní sny nejen dětem, ale také dospělým. Tematický park, který potěší všechny milovníky pohádek, je doslova prošpikován zajímavými atrakcemi. Přivítá vás Mickey Mouse, objevíte poklad Pirátů z Karibiku a na horskou dráhu vás vyprovodí nejpopulárnější podmořský živočich Nemo. Jádro celého resortu tvoří dva zábavní parky - Disneyland Park a o deset let mladší Walt Disney Studios. Mimo ně tu najdete Disneyho vesničku s obchody, restauracemi, kinosály a zábavními programy. Ke komplexu patří také golfové hřiště a v neposlední řadě i část s hotely, ve kterých je možné třeba posnídat nebo povečeřet s oblíbenými postavičkami z Disneyho pohádek.

Ledoví obři a hrady v Salcbursku

Také rakouský Salcburk má co nabídnout. Podzimní prázdniny můžete strávit na hradě nebo v největší ledové jeskyni světa.
Zdroj: bigstock.com

Salcbursko je jednou z devíti spolkových zemí Rakouska. Pokud hledáte ideální místo pro trávení podzimních prázdnin, právě jste ho našli. V Salcbursku navštivte třeba hrad zážitků Hohenwerfen, kde se můžete těšit nejen na pravidelné prohlídky, ale také na komorní hudbu nebo exhibice letu různých dravých ptáků. Jakmile vás historie přestane bavit, vydejte se za ledovými obry. Vysoko nad obcí Werfen, ve skvostném horském světě pohoří Tennengebirge, leží vstup do největší objevené ledové jeskyně na světě. Nezapomeňte ale na teplé oblečení. Toužíte po adrenalinu a zábavě? Pak vaší pozornosti jistě nesmí uniknout zábavní park Strasswalchen, který nabízí sedm tematických oblastí a více než 50 atrakcí pro velké i malé.

Milovníci lega si zaskotačí v Legolandu

Kromě postaviček a památek z Lega je součástí Legolandu i zábavní park.
Zdroj: bigstock.com

Dánský Legoland láká už několik desítek let velké i malé. Najdete ho v městečku Billund, které obývá asi 8 000 stálých obyvatel. Legoland byl postaven v roce 1968 a ročně přivítá miliony návštěvníků z celého světa. V první části parku najdete legominiatury – postavičky a památky vyrobené z kostek Lega. Milovníci adrenalinu jistě uvítají možnost svézt se na některé z horských drah, které jsou součástí parku. Odpočinout si můžete v přilehlých tematických restauracích, které obklopují velké náměstí s fontánami. Na tom si hrají děti všech věkových skupin. A protože neberou ohledy na počasí, nedaleko fontán byl postaven výkonný fén, který vaše ratolesti uvede do původního – suchého stavu.

 
 

Místo

49° 26' 30.1884", 11° 51' 28.9116"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Podzimní prázdniny v zahraničí. Máme pro vás 9 tipů na místa, která během volna musíte navštívit