Přejít k hlavnímu obsahu

Pohodlné boty na jarní výlety

S příchodem jara každý muž rád odloží teplé zimní boty a nazuje pohodlné boty na jarní výlety. Pokud se chcete zaměřit na ty nejstylovější kousky, díky nimž si budete moci užít pohodlí, styl a kvalitu zároveň, inspirujte se v našem článku.

Lehké a vzdušené boty na jarní výlety

Lehkost a vzdušnost udávají módní trendy v teplejších měsících. Při výběru pohodlné obuvi na jaro nás často láká uvolnit pravidla svého pracovního dress code a zvolit model, který vašim nohám umožní dýchat. Skvělou volbou jsou boty Adidas. V nabídce kamenných prodejen CCC najdete bohatý výběr modelů této značky. CCC nabízí velké množství obuvi skladem, rychlé dodání a perfektní zákaznický servis. Rovněž vás potěší příznivé ceny.

Při výběru jarní pánské obuvi lze rozlišit několik funkcí, které na výletě určitě přijdou vhod. Jarní boty musí být vyrobeny z vysoce kvalitních, prodyšných materiálů, které nezpůsobí pocení ani bolestivé oděrky. Svršek vyrobený z přírodní kůže je vždy tou nejlepší volbou. Samozřejmě mluvíme o klasičtějších a elegantnějších modelech, protože sportovní obuv se z tohoto materiálu vyrábí jen zřídka. Pokud chcete dobrou přilnavost, zkontrolujte materiál stélky. Dalším kritériem pro výběr obuvi je podrážka, která musí být odolná a musí mít dobrou přilnavost k zemi. To je důležité jak ve městě, tak v horách a to navzdory výrazným konstrukčním rozdílům jednotlivých bot.

Jaké boty si vzít na výlet na hory?

Jaké jarní boty byste měli mít ve vyšších horských částech a na skalnatých svazích? Zde bude nutné přinést si boty přizpůsobené pro trekking. Pokud nechcete na horách specializovaný model, volte boty Adidas se silnější podrážkou, poměrně pružné a zároveň odolné, aby se po jedné cestě nepoškodily. Ventilační systémy obuvi (např. Síťovina nebo perforace) jsou vhodné do slunečného počasí, výběr bot z prodyšných materiálů, které okamžitě neabsorbují veškerou vlhkost, je univerzálnější. Pohodlné boty do hor musí dobře přiléhat k noze, proto je nejlepší zvolit modely s tkaničkami nebo suchým zipem. Nazouvací sneakersy nesplní svůj úkol.

Jakou obuv na prohlídku památek?

Mnohahodinové nebo celodenní prohlídky jsou primárně spojeny s komfortem a stylovým vzhledem. Na takovouto delší procházku jsou ideální tenisky s polstrovanou podrážkou a prodyšnou stélkou. Budou ideální pro prohlížení ruin, návštěvu ohromujících chrámů, muzeí a dalších. Tenisky dobře podpírají nohu a tak se nemusíte bát v nich vyrazit i na prohlídku hradní zříceniny v horším terénu. Plánujete navštívit neobvyklé atrakce, nemusí to být nutně za slunečného a teplého počasí? Vezměte si s sebou pohodlnou pánskou obuv, nejlépe z kůže, kterou je nutné před odjezdem impregnovat. Věnujte pozornost stupni jejich přizpůsobení, podešvi a doplňkovým ventilačním systémům, zejména pokud máte problémy s nadměrným pocením nohou.

Návrháři a stylisté se v poslední době zaměřili především na pohodlí, a tudíž na popularitu silných podešví, šněrovací nebo nazouvací svršky a pevné materiály, jako je přírodní kůže, guma nebo polyester, stále ekologičtější, recyklované. Než vyrazíte na nákup, vezměte v úvahu styl, který je s vámi denně spojen. Vybrat si pohodlnou obuv na jarní výlety není nic složitého.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Pohodlné boty na jarní výlety