Přejít k hlavnímu obsahu

Pomozte vašemu maličkému s rovnováhou a pořiďte mu odrážedlo

Jakmile se dítě pokusí o první krůčky, je potřeba začít pracovat na jeho rovnováze. S tím mu můžete pomoci formou odrážedla, která dětem přinášejí i hromadu zábavy. Nechte je objevovat svět, ale i vlastní schopnosti.

Na současném trhu naleznete odrážedla, která jsou vhodná již pro děti od 1 roku. Toto odrážedlo je většinou dvoustopé, aby dětem poskytovalo větší stabilitu. Pro starší děti jsou pak vhodná odrážedla v podobě kola bez šlapek, protože by rovnováhu již měli více méně ovládat.

Odrážedla od 1 roku

Samostatně začínají děti chodit kolem prvního roku života. Samozřejmě, že některým dětem to jde rychleji a jiné teprve získávají odvahu k prvním krůčkům, ale své první odrážedlo budou jistě milovat. Své dítě znáte nejlépe, a tak vám můžeme dát jen obecné rady, na jejichž základě se můžete rozhodnout.

Odrážedlo se třemi koly

Pro aktivnější děti, které již nabraly nějaké sebevědomí, jsou skvělou volbou odrážedla se třemi koly. Většinou vypadají jako motorky a konstrukčně jsou podobné klasickým tříkolkám, jen nemají šlapky ani brzdy.

Odrážedlo se čtyřmi koly

Pokud se vaše dítě více bojí pádů, je vhodnou volbou odrážedlo se čtyřmi koly, které poskytuje maximální podporu při každém odražení. Tato odrážedla vypadají jako autíčka, traktůrky nebo třeba bagry a ovládají se volantem.

Odrážedla pro děti od 3 let

Pro děti starší dvou let jsou skvělou volbou odrážedla, která vypadají právě jako kola bez šlapadel. Důležité však je, aby dítě dosáhlo celou plochou chodidla na zem, jenom tak bude používání odrážedla opravdu bezpečné. Díky vzhledu a konstrukci dětského kola se dítě naučí opravdu brilantně udržovat rovnováhu. Což vede k tomu, že dítě může plynule přejít z odrážedla na dětské kolo. Pak už nebudete muset shánět přídavná kolečka na dětské kolo.

Rostoucí odrážedla

Aby mohlo odrážedlo dělat radost dětem i když povyrostou, nabízí výrobci rostoucí odrážedla. U rostoucích odrážedel jsou výškově nastavitelná řídítka a samozřejmě i sedadlo. I když dítě rychle vyroste nepřijde o svou oblíbenou kratochvíli, což potěší i vás a vaši peněženku.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Pomozte vašemu maličkému s rovnováhou a pořiďte mu odrážedlo