Přejít k hlavnímu obsahu

Poznejte Bibione, stálici severního Jadranu

Jedná se o nejznámější letovisko Itálie. Každoročně sem vycestuje spousta návštěvníků, kteří jej milují, nedají na něj dopustit a pravidelně se sem vrací. 

A není se čemu divit, jde o místo, které kypí životem. V Bibione se nachází mnoho diskoték, restaurací, barů, heren nebo dětských hřišť. Na druhou stranu je zde spousta klidných čtvrtí plných zeleně, kde si užijete ničím nerušenou dovolenou.

Najdou se však i tací, kteří k tomuto letovisku mají výhrady. Odvažujeme se však tvrdit, že mnozí z nich mají vzpomínky z mládí, které je od tohoto nyní již velmi moderního a skvěle vybaveného letoviska odrazují. Je to velká škoda, protože dnes má Bibione zcela novou tvář.

Ideální dovolenková destinace pro děti

Bibione je bezesporu jedničkou pro rodinnou dovolenou. Velkou výhodou je poměrně krátká vzdálenost do cíle. Cestu pohodlně zvládnete i s nejmenšími dětmi a v nenadálých případech prostě sednete do auta a můžete být za pár hodin zpět doma. Písečná pláž je široká, s jemným pískem a velmi pozvolným vstupem do moře, což je pro děti ideální. A tolik písku, Bibione je největší pískoviště na světě. Při večerní procházce si rozhodně nenechejte ujít návštěvu lunaparku, kterou potěšíte nejen děti, ale užijete si ji i vy, obzvlášť patříte-li mezi milovníky adrenalinu.

Děti v Bibione, severní Itálie
Zdroj:
Ludor.cz

Široké možnosti ubytování i zábavy

V Bibione si vybíráte z pestré škály ubytovacích zařízení. Od jednoduchých apartmánů, přes villaggia s bazény až po komfortní rezidence. Vše máte na dosah ruky, jelikož většina ubytování se nachází v blízkosti promenády s obchody, restauracemi a kavárnami. Nemusíte se bát, že na dovolené v Itálii vypadnete z kondice.

Bibione je jedno velké sportoviště. Tenisové kurty, beach volejbal, vyjížďky na koni, cyklistika, programy na pláži jako aerobik, tanec a pilates zajistí, že si každý najde to své. Podél pobřeží vedou cyklostezky ponořené v zeleni borových lesů, které přímo vybízejí k projížďce na kole nebo k běhu. Milovníci péče o tělo ocení zdejší lázně, kde si mohou užívat bazény, sauny, turecké lázně, bahenní zábaly a mnoho dalších služeb.

Západ slunce v Bibione.
Zdroj:
Ludor.cz

Dovolenou si zde užijí i vaši čtyřnozí miláčci

Na okraji centrální části Bibione Spiaggia se nachází nejlepší a největší psí pláž na severním Jadranu. Pláž je dlouhá 1,5 km a psím mazlíčkům nabízí úžasný komfort. Je rozdělena do dvou částí – s plážovým servisem a volná část. Při zakoupení plážového servisu dostanete vlastní lehátko pro pejska, misku s čerstvou vodou, slunečník nebo iglu, které vás i pejska uchrání před sluníčkem. Vašeho miláčka můžete osvěžit pod sprchou nebo mu koupit kopeček psí zmrzliny. Na bezpečí čtyřnohých kamarádů dohlíží veterinář. V Itálii se nachází více podobných míst, které k dovolené se psem přímo vybízejí.

Bibione a pláž, sever Itálie
Zdroj:
Ludor.cz

Bibione Spiaggia, Lido del Sole nebo Pineda?

Každá část je jiná. Spiaggia je centrální a nejrušnější část letoviska. Máte-li rádi akční dovolenou a chcete mít vše po ruce, bude to tady pro vás to pravé. Lido del Sole je nová a přitom opravdu útulná část Bibione. Je ideální volbou, pro ty, kteří chtějí bydlet v klidnější části a zároveň v dosahu všech lákadel Bibione.

Do centra Spiaggia je to příjemná dvacetiminutová procházka po promenádě, která vede podél pláže. Západní část Pineda je vhodná pro odpočinkovou dovolenou v poklidné borovicové oáze. Opravdu širokou nabídku ubytování ve všech zmiňovaných částech Bibione naleznete na stránkách cestovní kanceláře Ludor, která se na Itálii přímo specialzuje.

 
 

Místo

45° 38' 40.0218", 13° 1' 21.7938"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Poznejte Bibione, stálici severního Jadranu