Přejít k hlavnímu obsahu

Z Prahy okolo celé planety. Cesta kolem světa leteckým speciálem odstartovala

Úžasný den na pláži pod středoamerickým sluncem na Bahamách, za pár dnů přímo v tropické džungli mezi orangutany na Borneu. Jen sen? Ale vůbec ne, tohle právě teď zažívají pasažéři na cestě kolem světa leteckým speciálem. Co všechno si užívají?

Willy Fog (nebo Phileas Fog, sáhneme-li po Verneově originálu) procestoval svět za 80 dnů. Ve čtvrtek večer odstartovala cesta kolem světa, která během 26 dnů ukáže jejím účastníkům deset fascinujících koutů světa. Kam se dostanou?

Stovky kilometrů průzračného širého moře a najednou se pod letadlem objeví země. Je to tady. První dny cesty vrcholí na Bahamách a jejich fantastických plážích. S lahůdkami karibské kuchyně a čerstvým exotickým ovocem připomíná zastávka v této zemi výlet do ráje. A to zdaleka není všechno.

Pig Beach neboli Pláž vepřů je vyhledávané místo na Bahamách. Zdejší čuníci umí plavat a lidé je milují.
Zdroj: Bigstock

 

Po Bahamách přijde na řadu koncentrovaný extrakt latinské Ameriky v podobě kolumbijského města Cartageňa. Mix koloniální architektury a tradičních jihoamerických prvků připomíná dávné časy, kdy se tu potkávali evropští kolonisté, nelítostní korzáři a indiáni. Autentičtější kout připomínajíci historii této části světa v Jižní Americe nenajdete.

Cestou z Kolumbie ještě zbývá čas na jedinečný zážitek při horké lázni v bahenní sopce. Pak už vzhůru do Chile a Bolívie za koupáním v poušti nebo za nádhernými podhorskými sceneriemi pod Andami. Tady si foťáky a telefony neodpočinou.

Zajímá vás cesta kolem světa? Ta letošní právě probíhá, ovšem už nyní finišuje sestavování programu Cesty kolem světa soukromým letadlem 2018. Odstartuje jako vždy v březnu a její účastníci znovu objeví deset nádherných míst z celého světa.
Málokteré místov Jižní Americe dýchá tak neředěnou hispánskou atmosférou jako Cartagena.
Zdroj: Bigstock

Z Jižní Ameriky se cesta dostává k tichomořským rájům. Procházky po širých zelených pláních a poznávání specifické tajemné atmosféry ostrovů s obrovskými „chodícími sochami“, to je možné jen na Velikonočním ostrově.

Žádné tajemno, jen absolutní pohoda, několikakilometrové pláže s jemným pískem, širé mořské dálavy, to vše čeká na dalším z tichomořských rájů na trase cesty – na Cookových ostrovech. Z nich cesta pokračuje na další překrásná místa v Nové Kaledonii, Malajsii, Singapuru,  Austrálii a v Myanmaru. Ale o nich až příště.

 
 

Místo

24° 11' 1.0536", -76° 27' 23.04"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Z Prahy okolo celé planety. Cesta kolem světa leteckým speciálem odstartovala