Přejít k hlavnímu obsahu

Přivítejte jaro výletem. Poradíme vám, kam vyrazit!

Pokud existuje ideální období pro poznávání českých krás, je to bezesporu jaro. Příroda se po zimě probouzí k životu a s prvními slunečními paprsky získává vše zcela jinou podobu. I počasí v tuto dobu výletům opravdu přeje. Samozřejmě až na těch pár jarních deštíků. Před těmi se ale určitě zvládnete schovat. Jaro zkrátka nejde nemilovat.

Začíná se spolu s přírodou probouzet i vaše cestovatelská vášeň? Tak na nic nečekejte a vyrazte na výlet. Dali jsme dohromady několik míst, jejichž návštěvu byste určitě neměli vynechat. A když už byla řeč o té probouzející se přírodě, zaměřili jsme se právě na ni.

Průhonický park

Začneme kouzelnou přírodou Průhonického parku, který leží nedaleko od Prahy. Park byl vybrán pro natáčení několika pohádek – a vy určitě rychle pochopíte proč. Těšit se můžete na celou řadu rostlin a dřevin, kterým dominují překrásné rododendrony. Nejlépe uděláte, když se sem vypravíte koncem května. Právě v tomto období totiž vytvářejí dokonalou symfonii barev a vůní. Park se se svou rozlohou více než 200 hektarů řadí mezi největší parky svého druhu v Evropě. Překrásnou romantickou atmosféru dokresluje i jeho poloha v údolí, kde meandruje říčka Botič.

Park je ozdoba vedlejšího průhonického zámku.
Zdroj: Pixabay.com

České Švýcarsko

Že jste zatím tuto krásnou oblast u Děčína nenavštívili? V tom případě byste to měli rychle napravit. Národní park České Švýcarsko totiž patří mezi opravdové české skvosty. Proslul zejména svými jedinečnými pískovcovými útvary, z nichž nejznámějším je bezesporu Pravčická brána, symbol celého parku.

Pančavský vodopád

Když už mluvíme o krásných místech naší země, určitě bychom neměli vynechat ani malebné Krkonoše. Ty totiž ukrývají mimo jiné i nejvyšší vodopád České republiky. Je jím Pančavský vodopád, který měří úctyhodných 148 metrů. Vodopád je vytvářen stejnojmenným potokem. A právě na jaře se pyšní největším průtokem vody – může za to samozřejmě tající sníh. Pokud budete mít čas a chuť, můžete navštívit i nedalekou Labskou boudu a samozřejmě také Špindlerův Mlýn, na jehož území vodopád leží.

Zámky na řece Orlici

Také vás vždy zajímaly a lákaly přenádherné zámky na francouzské Loiře? A věděli jste, že v České republice máme něco podobného? Řeč je o zámcích na řece Orlici. Českou Loiru, jak je Divoké Orlici přezdíváno, lemují celkem čtyři zámky a dva hrady – jsou to zámky Častolovice, Kostelec nad Orlicí, Doudleby nad Orlicí, Potštejn a hrady Potštejn a Litice. Každý ze zámků a hradů je jiný. Každý také svým návštěvníkům nabízí jiné atraktivity. Jedno však mají společné – v jejich okolí to na jaře krásné kvete. Proto jsem je museli zařadit mezi naše jarní tipy.

Moravské Toskánsko

Když už jsme u těch zahraničních fenoménů a jejich českých ekvivalentů, musíme zmínit i Moravské Toskánsko. Právě tak je nazývána překrásná krajina v okolí Kyjova, která je tvořena nekonečnými lány polí i kvetoucích ploch. Půvab této oblasti dokresluje i fakt, že vám pohled na přírodu nebudou kazit žádné budovy ani elektrické dráty. Pokud se chcete alespoň na chvíli ocitnout v úplně jiném světě, měli byste zavítat právě sem. Asi vás nepřekvapí, že Moravské Toskánsko si vysloužilo pozornost fotografů z celého světa.

Nezapomeňte si včas vybrat ubytování

Doufáme, že se vám naše tipy staly dostatečnou inspirací. Ať už se vypravíte kamkoliv, nezapomeňte si včas rezervovat ubytování. Mít si kde odpočinout a načerpat síly na další den plný zážitků je totiž úplný základ. S výběrem ubytovacího zařízení vám pomůže Hotel.cz, na jehož stránkách najdete přehled hotelů a penzionů sídlících ve všech koutech naší republiky. Nechybí samozřejmě detailní popisy, reálné fotografie nebo hodnocení od ostatních hostů. Snadno tak vyberete to úplně nejlepší ubytování.

Pokud si chcete dopřát odpočinkový pobyt se vším všudy, můžete si vybrat některý z wellness hotelů. S výběrem vám tentokrát pomůže Spa.cz, opravdový odborník na lázeňské a wellness pobyty. Tak už na nic nečekejte a začněte svůj výlet plánovat ještě dnes.

 
 

Místo

50° 0.3564", 14° 33' 22.572"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Přivítejte jaro výletem. Poradíme vám, kam vyrazit!