Přejít k hlavnímu obsahu

Recenze hotelu: Maďarsko - Greenfield Hotel Golf & Spa

Chystáte se do proslulé západomaďarské termální oblasti a sháníte ubytování? Přečtěte si naši recenzi na Greenfield Hotel Golf & Spa. Třeba vás právě ten osloví!

Hotel Greenfield se nachází v klidné zelené části městečka Bükfürdő, které je situováno v okresu Kőszeg v maďarské župě Vas, v samém srdci léčivých pramenů proslulé západomaďarské termální oblasti. Objekt byl znovuotevřen na jaře 2022, kdy byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor. Na hosty čeká bohatá nabídka služeb prvotřídní kvality pro děti i dospělé.

Název: Greenfield Hotel Golf & Spa

Adresa: H-9740 Bükfürdő, Golf út 4., Maďarsko

Web: https://greenfieldhotel.hu/cz

Jak se dostat do hotelu?

Ať už jedete autem ze západní nebo východní části České republiky, cesta přes Vídeň vás vyjde levněji. Když se vyhnete cestě přes Slovensko, nebudete muset kupovat maďarskou dálniční známku. Trasa do Maďarska s přejezdem na přechodu Klingenbach-Sopron sice není nejrychlejší, ale je nejkratší, co se týká počtu ujetých kilometrů. Můžete tak ušetřit za nákup maďarské dálniční známky a navíc za úsporu paliva.

Greenfield Hotel Golf & Spa - mapa hotelu

 

Příjezd k maďarskému hotelu Greenfield Hotel Golf & Spa je bez komplikací. I větší automobil bez problému bezplatně zaparkuje na velkém parkovišti přímo před hlavním vchodem, který vás nasměruje do vstupní haly s recepcí. Venku jsou připraveny misky s vodou pro psí hosty. Hotel má bezbariérový přístup. Pokud si chcete ulehčit vykládku a nakládku zavazadel, můžete auto dočasně zaparkovat před zastřešeným vstupem. Bohužel pojízdné vozíky na kufry jsme nezahlédli. Hotel má pět pater, z toho čtyři jsou nadzemní. Výtahy jsou samozřejmostí.

Jak se ubytovat?

Pro přihlášení k pobytu potřebujete pas všech členů vaší rodiny a rezervační voucher s číslem rezervace. Check-in je od 15 hodin v den příjezdu, check-out do 10 hodin v den odjezdu. Na recepci dostanete zelené náramky s čipem pro otevření dveří k vašemu pokoji a kartičku pro zapnutí elektřiny. Gumové náramky vás opravňují ke vstupu do wellness centra, saunového světa a využívání dalších služeb hotelu.

Greenfield Hotel Golf & Spa - recepce

 

Ubytování

V hotelu Greenfield Hotel Golf & Spa se můžete ubytovat v 207 luxusně vybavených pokojích (194 pokojů a 13 rodinných apartmánů). Hotel nabízí nekuřácké dvoulůžkové pokoje typu Standard, Classic, Superior, Morespace, Family a dále apartmány Resort a Deluxe.

Pokoje Standard mají plochu min. 28 m2, dražší druhy pokojů jsou ještě prostornější, takže se do nich pohodlně vejde i rodina se 2 menšími dětmi (jedno dítě na přistýlce a druhé v samostatné postýlce). Vybrané pokoje mají balkón s výhledem na golfové hřiště, pohovku navíc nebo vanu místo sprchy. Nejvyšší pokoj typu Family má plochu 57 m2, jedná se vlastně o dva 2lůžkové pokoje s vlastní koupelnou oddělené spojovacími dveřmi. Hodí se pro ubytování rodiny s většími dětmi, prarodiče, nebo skupiny přátel.

Děti do 6 let věku jsou ubytovány zdarma v pokojích kategorie Classic nebo Superior. Ubytování domácího mazlíčka vás vyjde na 20 € za noc.

Vybavení pokojů

Minimální vybavení, které najdete i v nejlevnějším pokoji Standard, je LED TV, klimatizace, Wi-Fi připojení, minilednička, župan, trezor, fén, kosmetické zrcadlo a rychlovarná konvice. K tomu samozřejmě základní hygienické potřeby, včetně ručníků, koupacích čepic, lahviček se šampónem a sprchovým gelem pro každou osobu.

Otestovali jsme ubytování v pokoji Classic pro 2 dospělé a 2 děti ve věku 4 a 2 roky. Ve všech pokojích vás na první pohled ohromí vyvýšená manželská postel o rozměrech 200 × 100 cm pro jedno lůžko. Každý dospělý má na spaní svou přikrývku a dva různé polštáře. Pro starší dítě byla připravena přistýlka na rozkládací pohovce, mladší dítě mělo ustláno v dětské dřevěné postýlce s pevnými příčkami.

Součástí pokoje byl stůl se židlí, komoda a stolek s rychlovarnou konvicí a základním nádobím pro přípravu čaje. Oblečení si můžete odložit v prostorné vestavěné skříni s připravenými ramínky a věšákovou stěnou, kde byl prostor i pro uložení kufru. Zajímavou drobností je fakt, že skříně nesahají až k zemi. Pod skříněmi máte další místo například pro odložení obuvi. Župan byl na pokoji jak pro dospělé, tak pro dítě na přistýlce. Počet malých i velkých ručníků byl dostatečný, velké osušky si můžete brát k bazénu. Bohužel přezůvky si musíte přinést vlastní.

Greenfield Hotel Golf & Spa - pohled na parkoviště

 

Pokoj měl balkón s kovovým stolečkem a dvěma židlemi. Na oknech byla síť proti hmyzu, což ani v lepších hotelech nebývá zvykem. Teplotu klimatizace si můžete nastavit sami dle svých potřeb. V koupelně není možnost odvětrání. V pokojích je několik různých druhů osvětlení. Jestliže máte technicky zdatnější děti, budete velmi rychle vědět, které tlačítko ovládá jakou lampu. Vstupní dveře mají kukátko, můžete je zamknout jak přes dveřní zámek, tak pomocí bezpečnostního řetízku. Internet je v hotelu zdarma a kvalita Wi-Fi signálu byla na výbornou. Milým překvapením byl dostatek televizních programů, které zahrnovaly i české stanice - ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT Déčko a TV Barrandov.

Služby

Součástí hotelu Greenfield Hotel Golf & Spa jsou velké termální lázně, léčebné a kosmetické procedury, pánský klub, dětská herna, venkovní hřiště, fitness, aerobní sál, kadeřnictví, restaurace, lobby bar, golfový rezort a rozsáhlá terasa s výhledem do okolí. Pro aktivní trávení volného času je vám k dispozici půjčovna kol, elektrokoloběžek a holí pro nordic walking.

Greenfield Hotel Golf & Spa - fitness

Wellness & Spa

Lázně Bük - exkluzivní wellnessový svět s rozlohou 3500 m2 nabízí vše pro dokonalou regeneraci a načerpání nové energie. Bazénový komplex se skládá ze 6 bazénů (1 vnější bazén, 2 termální bazény, 1 plavecký bazén, 1 zážitkový bazén, 1 dětský bazének se skluzavkou a vodní atrakcí). V plaveckém a zážitkovém bazénu najdete vířivá lůžka, vířivé lavice a šíjové sprchy, které se pravidelně zapínají a vypínají.

Greenfield Hotel Golf & Spa - wellness

 

Velkou výhodou je, že termální bazény obsahují léčivou vodu o teplotě 38,5 °C, která se čerpá přímo pod hotelem z hloubky 718 metrů. Ve srovnání s jinými termálními vodami v Maďarsku i v zahraničí je právě voda v Bükfürdő nejbohatší na počet minerálních látek. Je bohatá mimo jiné na sodík, draslík, vápník, hořčík, amonium, hydrogenuhličitan, chlorid, síran a bromid. Termální voda má blahodárné účinky pro léčbu pohybového ústrojí, svalových a neurologických problémů, k rehabilitaci a zotavování po sportovních úrazech. Dále snižuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje imunitní systém.

Greenfield Hotel Golf & Spa - wellness

 

Pro zájemce je ve wellness centru připraveno téměř 100 spa procedur zaměřených na léčbu, rozmazlování a zkrášlování. Můžete si dopřát péči o obličej, masáže, manikúru, pedikúru, parafínový zábal a jiná kosmetická ošetření - barvení řas, barvení obočí, depilace, solárium. Procedury je nutné rezervovat předem.

Sauny

Saunový svět je v ceně ubytování po celou dobu otevírací doby zdarma. Do saunového komplexu vstoupíte přes turniket, který se nachází vedle Wellness & Spa. Čeká na vás 8 druhů saun (tepidárium, infrasauna, finská sauna, frigidárium - ochlazovací bazén, parní lázně, biosauna, solná komora a herbárium). Finské sauny jsou dokonce dvě - jedna pro vstup s prostěradlem a druhá s možností vstupu zcela obnažených osob.

Greenfield Hotel Golf & Spa - finská sauna

 

Celý areál saun je velice prostorný, čistý a světlý. U vstupu si můžete pro občerstvení nalít do kelímku studenou nebo teplou vodu. Nevýhodou je počet věšáků, kterých je poskrovnu. Úplně zde chybí skříňky nebo poličky na odložení drobných předmětů nebo pití. Každý si nechával své věci v tašce na lehátku v odpočinkové zóně v zadní části prostoru. Bohužel když jsou lehátka plná, nemáte si ručník, župan nebo cokoliv jiného kam odložit.

Spa & Harmony

Hotel má v suterénu pro své hosty připraveno ještě jedno exkluzivní wellness centrum, kde si užijete nerušený klid a odpočinek. Služba je za poplatek a zahrnuje vstup do soukromé infra sauny, kamenné sauny, parní kabiny, vířivky, relaxační místnosti se světelnou terapií, relaxační místnosti s velkou televizí, solné místnosti s kyslíkovou terapií a zážitkových sprch. Občerstvit se můžete v baru nabídkou různých nápojů, limonád a koktejlů nebo čerstvým ovocem.

Play & Fun

Děti si mohou užít plno zábavy v třígenerační dětské herně, která se nachází v 1. podzemním podlaží vlevo od recepce. Hernu tvoří tři místnosti. První je určena pro nejmenší děti, jsou zde dva suché bazénky s míčky a molitanovou skluzavkou. Ve druhé místnosti jsou pěnové kostky, dřevěný domeček, kuchyňka, hrací stolečky a další herní prvky. Třetí místnost tvoří dvoupatrové prolézací bludiště. Tento provazový labyrint mohl být lépe osvětlený, ale i tak si v něm děti vyhrají dosytosti. Z herny můžete projít dveřmi na venkovní dětské hřiště. V létě a ve svátcích se v herně konají animační programy a údajně pro zpestření mezi hosty chodí maskot hotelu Golfy.

Chill & Fun Club

Především pro pány je v suterénu připravena odpočinková zóna Chill & Fun Club s barem. Za poplatek si můžete vyzkoušet bowling se dvěma dráhami, kulečník, šipky, sportovní simulátor či stolní fotbal.

Greenfield Hotel Golf & Spa - bowling

Golf

V těsné blízkosti hotelu Greenfield Hotel Golf & Spa se rozprostírá mezinárodní 18jamkové golfové hřiště Greenfield Golf Bükfürdő. Zrekonstruované golfové hřiště, jež zaujímá plochu 100 hektarů, v loňském roce oslavilo 30 let od svého založení. Nejen hoteloví hosté si mohou užít golfový sport na kvalitním hřišti v nádherném prostředí, které je domovem pro 100 různých druhů ptáků. Přesný ceník za používání golfového hřiště najdete na stránce: https://greenfieldgolf.hu/cz/ceny

Stravování

Snídaně

Podávají se rautovým způsobem. Výběr je sice trochu omezenější, ale každý si vybere, na co má chuť. Na snídani si můžete dát párky, klobásy, míchaná vejce, slaninu, šunku, salámy, sýry, lívance, ovoce, zeleninu, marmelády, nutelu a mnoho dalšího. Výběr čerstvého pečiva byl trochu horší. Sice jste měli k dispozici bílé, celozrnné nebo ochucené veky, chleby a bagety, ale museli jste si z nich sami ukrojit, kolik jste chtěli. Kusové pečivo tvořily většinou kaiserky, které nebyly až tak měkké, jak jsme v Česku zvyklí. Sladké pečivo bylo obměňováno ve stylu předpečených mini croissantů, meruňkových kapes, pudinkových čokorolek a jablečných šneků.

 

Greenfield Hotel Golf & Spa - snídaně, pečivo

 

Greenfield Hotel Golf & Spa - snídaně, teplý raut

 

Zastánci zdravější stravy si mohli pochutnat na jogurtech, do nichž si mohli přidat semínka, sušené ovoce, corn flakes nebo kukuřičné kuličky. Pro batolata byly připraveny instantní kaše balené v sáčcích po jedné porci. Všechny nápoje ke snídani jsou v ceně - káva, čaj, džusy, domácí limonáda, voda.

Greenfield Hotel Golf & Spa - snídaně, džusy

Obědy

Co se týká obědů, od 12 hodin si můžete dát perfektně připravené delikatesy v hotelové restauraci Gourmet Corner nebo ve Snack Baru před wellness centrem. Jídelní lístek v restauraci tvoří omezený výběr sezónních specialit. Menu zahrnuje 2 předkrmy, 3 polévky, 6 hlavních chodů (aktuálně byla brokolicová kaše se sýrem, houbové rizoto, kuřecí prsa se zelenými fazolkami, srnčí guláš, masový langoš a smažený losos - ceny 2600–5900 HUF) a 2 dezerty. Naštěstí to vždy jistí řízek s kečupem v dětském menu (cena 1990 HUF), jehož porce zasytí i dospělého. Oběd si můžete nechat přinést na pokoj. V lobby baru se mimo jiné čepuje pivo Krušovice, Heineken, Sporoni a Mort-Subite. Ve Snack Baru si můžete koupit jen něco malého k zakousnutí (tortila, salát, párek v rohlíku atd.). Pokud byste chtěli na oběd něco jiného, musíte jít do podniků v centru města.

Večeře

Večerní raut je o něco pestřejší. Každý den se podávají tři druhy polévek. V teplém rautu najdete několik druhů masa a příloh připravených na různé způsoby. Nechybí ani studený raut v podobě tvrdých sýrů, pomazánek, zeleninových salátů, jednodruhové zeleniny a dalších pochutin. Jako sladká tečka přijde vhod moučník, pudink nebo ovoce. Bohužel zmrzlina v nabídce není. Alkoholické i nealkoholické nápoje na večeři jsou placené. Útrata se připisuje k číslu vašeho pokoje, zaplatit můžete až na samotném konci pobytu.

Greenfield Hotel Golf & Spa - jídelna

 

Obecně se dá říct, že maďarská kuchyně je více kořeněná než česká a dezerty jsou dosti sladké. Personál pravidelně doplňuje vše, co chybí. Dresscode ve stravovacích částech hotelu je stanoven na Smart Casual, což znamená, že oděv by měl být neformální a přitom elegantní.

Otevírací doba

V Maďarsku jsou připraveni na zájem turistů především o víkendech, čemuž je skoro ve všech podnicích (včetně hotelu) přizpůsobená otevírací doba.

  • Recepce: NONSTOP
  • Snídaně: 7–10.30
  • Večeře: 18–21.30
  • Snack Bar: 12–18
  • Gourmet Corner restaurace: 12–17
  • Lobby bar: PÁ–SO 8–21, NE–ČT 8–20
  • Wellness & Spa: 7–21
  • Sauny: PÁ–SO 8–24, NE–ČT 8–23
  • Spa & Harmony: 10–18
  • Kosmetický salón: 9–17.30
  • Masáže: 9–17.30

Postřehy

Hotel Greenfield Hotel Golf & Spa je velice dobrým místem pro trávení volného času. Venkovní prostory jsou upravené a rovněž ve vnitřních prostorách je čisto. Personál neumí anglicky, výjimkou bylo pár zaměstnanců na recepci. V hotelu se domluvíte především maďarsky a německy. Klientela hotelu byla obdobná, nejvíce se setkáte s Čechy, Maďary a Němci. I když je hotel přizpůsoben pro rodiny s dětmi, asi 99 % hostů tvoří senioři důchodového věku, kteří nemají vždy pro hlučnější děti pochopení.

V celém hotelu je příjemně teploučko, takže vám nic nebrání v tom, abyste se na pokoji převlékli do plavek a jen v županu jeli výtahem do hotelového wellness. Sauny i bazény jsou situovány v přízemí na konci chodby, která vede za recepcí směrem vlevo. Zde se nachází také většina dalších služeb - fitness, aerobic, obchůdek se suvenýry. Děti si vyhrají v dětském brouzdališti s duhovou skluzavkou a vodotryskem. Škoda, že chrlič vody ve tvaru delfína byl celý den vypnutý.

Spaní v hotelu bych ohodnotila jako ve škole známkou 2. Velkým plus jsou zatemňovací závěsy, které sahají od stropu až k zemi, takže můžete mít i ve dne 100% tmu. Bohužel prostěradlo bylo poněkud šustivější, a pokud budou vaši sousedé hluční, vše přes stěny uslyšíte.

 
 

Místo

47° 22' 44.544", 16° 47' 16.8684"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Olga Kolková

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Recenze hotelu: Maďarsko - Greenfield Hotel Golf & Spa