Přejít k hlavnímu obsahu

V plenkách kolem světa. Děti miliardářů hodně cestují už jako batolata

To, co většina lidí nezvládne za celý život, měla za sebou Rae Weberová už ve věku jednoho roku. Dítě dvou Američanů vidělo (ač si to asi pamatovat nebude) tučňáky i jordánské skalní město Petra. A není sama. Cestovat kolem světa s batoletem je čím dál populárnější.

Rodiče malé Rae milují cestování. Matka Erica říká, že tak jako některé rodiny rádi celý den brouzdají po obchodním domu IKEA, tak oni prostě sednou na letadlo a odletí na víkend někam daleko. Je to zkrátka oblíbená zábava rodiny Weberových.

Nechtěli se jí vzdát ani poté, co se narodila malá Rae. Weberovi nevidí velké rozdíly v cestování sólo a s malým dítětem a dál jezdí na světové pláže, do velkých měst, za historickými i moderními stavbami i do národních parků. Dcera si navíc na časté výlety zvykla a připadají jí přirozené.

Weberovi mají cestování rádi a těžko se určuje, kde mají domov. Potkali se v New Yorku, pak se z pracovních důvodů přestěhovali do Singapuru, následně do jihoafrického Johannesburgu a nyní žijí ve švýcarské Ženevě.

Malá Rae už viděla tučňáky v Jižní Africe, byla i na opačném konci v Afriky v Maroku, dále v Lichtenštejnsku, Ománu, Černé hoře a v dalších 26 zemích světa včetně České republiky.

Mateřská? Radši v letadle než doma

Zpráva o Rae Weberové prolétla světem krátce před reportážemi o malé Irce Esme. Její rodiče Karen Edwardsová a Shaun Baynes se s ní vydali kolem světa na všechny kontinenty. Matka se nechala slyšet, že nemá chuť trávit mateřskou dovolenou zavřená doma a chce si ji pořádně užít při její nejoblíbenější činnosti  ̶  cestování.

Prodal aplikaci a vzal rodinu na cestu kolem světa za devět měsíců

Devět měsíců na děti čekali, na devět měsíců se s nimi pak vydali na velmi dlouhou cestu kolem světa. To už jsme u manželů Geeových ze Spojených států. Garrett vytvořil mobilní aplikaci, která mu slušbě vydělávala a nakonec ji za slušný balík prodal sociální síti Snapchat. Stal se miliardářem a chtěl si na pár měsíců oddychnout. S manželkou, ročním a tříletým dítětem se vypravil na cestu po nejrůznějších místech planety.

Garrett Gee každý den dával na sociální sítě snímek z místa, kde se právě nacházel. Ač šlo o úžasné fotky, setkal se s velkým množstvím nenávistných reakcí. Spoustu lidí pobuřovalo, že si jen tak cestuje po světě, zatímco oni musejí do práce. Rodina z Utahu si z útoků nic nedělala a až do konce cesty pořizovala úchvatné fotky z Fidži, Baham, Thajska a dalších exotických koutů Země.

 
 

Místo

30° 19' 42.9528", 35° 26' 39.7032"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V plenkách kolem světa. Děti miliardářů hodně cestují už jako batolata