Přejít k hlavnímu obsahu

Sex a plození dětí v Rusku: Za dobře načasovaný porod můžete vyhrát auto, byt nebo televizor

Dne 12. září mají partnerské a manželské páry od vlády pod heslem „Zploď vlastence!“ oficiálně volno, aby zůstaly doma a plodily děti. Připadá vám to trochu praštěné? A to ještě nevíte všechno… 

Den spojení rodin nebo Den početí, tento netradiční a dnes velmi populární svátek v Rusku má kořeny v jednom z televizních projevů prezidenta Vladimíra Putina z roku 2006. Tehdy Putin uvedl, že nejpálivějším tématem současného Ruska je demografická krize země. Statistiky hovořily až o 40% poklesu porodnosti.

A nezávisle na těchto zneklidňujících prognóz přišel už o rok dříve hejtman Uljanovského regionu (jihozápadní cíp státu, cca 700 -800 km od Moskyv a mimo jiné slavné rodiště Vladimíra Lenina) Sergej Ivanovič Morozov s velice originálním nápadem, jak nenucenou a přitom zábavnou formou motivovat lidi k plození dalších potomků. Ale i to mělo svůj vývoj. Nejdříve Morozov pokusně nabídl, že každá rodina, která porodí dítě v Dnu nezávislosti (slaví se 12. června), obdrží terénní auto UAZ Patriot. A hádejte co? Ano, následující rok se zadařilo se a narodilo se okolo 80 dětí.

To je on, bořitel rozmnožovacích konvencí v Rusku!

Morozova tedy poté okamžitě chytře napadlo, že by z této pokusné akce udělal státní svátek a tím zajistit z dlouhodobého hlediska své zemi vyšší porodnost. Den určil na datum 12. září, což je přesně 9 měsíců od Dne nezávislosti. A slíbil také na rozšíření cen za úspěšné početí dítěte – různé větší či menší spotřebiče do domácnosti, televizory, videokamery, peněžní částky nebo dokonce zbrusu nový byt (ten dostala úspěšná dvojice z roku 2012).

#facebook#

Morozov také vyzval firmy a úřady, ať dne 12. září dají svým zaměstnancům volno na „výrobu dětí“ místo nějakých činností, které mají lidem zajistit obživu a bydlení. Tento rok bude mít svátek 11. výročí od svého prvního uspořádání (ale technicky korektně řečeno, to bude 10. výročí od roku ustanovení svátků, rok 2005 byl pojímán jak experimentální akce). No řekněte sami, uvítali byste podobný svátek i u nás v ČR? Jsme zvědaví na váš názor!

Sergej Morozov při oslavách páru, kterému se podařilo porodit potomka přesně 12. června.
Zdroj: exiledonline.com
 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Sex a plození dětí v Rusku: Za dobře načasovaný porod můžete vyhrát auto, byt nebo televizor