Přejít k hlavnímu obsahu

Španělská „Mušle“ je nejoblíbenější pláž Evropy

Nejkrásnější pláž v Evropě? Fanoušci turistického webu TripAdvisor mají jasno. V loňském roce dali nejlepší hodnocení španělské pláži La Concha v San Sebastianu. Podíváme se, co na ní její návštěvníky fascinuje.

Playa de la Concha, jak se jmenuje v originále, vyniká především tím, že je takřka ideálně zformována. Pláž ve tvaru podkovy lemuje záliv, jehož ústí zdobí půvabný zelení porostlý kopcovitý Ostrov svaté Kláry. Záliv v „podkově“ trochu připomíná tvar mušle. A právě mušle v překladu znamená „La Concha“.

Z pláže mají lidé fantastický výhled, výhodná je i poloha pro turisty přijíždějící z Francie, Británie nebo evropského vnitrozemí. Dalo by se konstatovat, že jde o evropský turistický ráj. Proto je tu od června do září, kdy panuje nejlepší počasí zajišťující teplé moře, hlava na hlavě. Některé rodiny proto volí dovolenou na píscích Mušle na začátku října, kdy bývají ještě velmi slušné podmínky.

 Vrch Urgull zakončuje ústí mušlovité zátoky.
Zdroj: bigstock.com

 

Na pláž chodí všichni. I představitelé města, kteří to mají z radnice na místní písek jen pár metrů.
Zdroj: bigstock.com

Lidé tu nejraději surfují, potápějí se a mnoho z nich se jen tak prochází podél pláže. Podle zvoleného tempa jim to trvá 15 – 30 minut. Nejkrásnější oba konce – kopce Igueldo a Urgull, na nichž vznikají ty nejlepší fotky pláže a celé zátoky.

Rádi chodí i do Aquaria na severovýchodním konci zátoky. Návštěvníky nejvíc okouzluje pravá kostra velryby a tunel, v němž je k dispozici 360° výhled. Mořští živočichové jsou všude kolem. A kdyby se náhodou schovali, uvnitř budovy, kterou navštíví 300 tisíc lidí ročně, mají vzorky více než 200 vodních živočichů.

San Sebastian je nejen plážové, ale i překrásné historické město. Dokazuje to i budova divadla.
Zdroj: bigstock.com

Ostrov v ústí

Ostrůvek svaté Kláry se špičatí do středového kopce s vrcholem vysokým 48 metrů nad hladinou okolní vody. Zajímavé je, přestože jeho nejdelší strana měří pohých 400 metrů, má vlastní pobřežní hlídku. Zejména v letních měsících sem totiž míří ohromné množství lidí. Dvakrát za hodinu je přiváží loď z pevniny.

 
 

Místo

43° 18' 53.2728", -1° 59' 32.6004"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Španělská „Mušle“ je nejoblíbenější pláž Evropy