Přejít k hlavnímu obsahu

Sportovní vybavení na kolo: s ním si jízdu užijete na maximum

O kola se za poslední rok a půl strhl boj. Pandemie koronaviru ukázala, že tuhle naprosto nezávislou činnost nám snad nikdo nevezme, na rozdíl od posiloven nebo sportovních hal. 

Abyste si svou jízdu ve městě i v terénu užili jaksepatří, nešetřete na vybavení, které vám celý sportovní zážitek zpříjemní, ať už to bude kolo, na které se budete moct spolehnout, nebo oblečení, které vám padne jako ulité a nebude vás omezovat v pohybu.

Základem je super kolo

Je jedno, jestli jezdíte po silnicích, nebo v pořádně pestrém terénu. Kolo, které vám bude sloužit přesně tak, jak si přejete, je prvním pilířem bezvadné jízdy. Kola jsou sice v současnosti trošku nedostatkovým zbožím, pořád jsou ale k nalezení, ať už zatoužíte po hardtailu, enduru nebo kousku po juniory.

Oblečení, které vám padne

I cyklistické oblečení může slušet a můžete se v něm cítit nadmíru pohodlně. Dres na kolo, dlouhé kalhoty nebo i doplňky, jako jsou brýle či rukavice, povýší vaši jízdu na úplně jinou úroveň. 

sportovní vybavení na kolo PR
Zdroj:
Pixabay

Kromě dresu si určitě vyberte i poctivé kraťasy na kolo, o nichž prakticky nebudete vědět. Přesně takovou volnost pohybu by vám měly správně dopřát. Zároveň vás ale budou chránit třeba i před odřeninami v případě pádu. Samozřejmostí by měla být cyklistická vložka v podobě vnitřních kraťasů, s níž se vám bude líp pobývat na sedle. Ta se ovšem dá odepnout a v kraťasech můžete zůstat po zbytek dne, ať už budete podnikat cokoli.

Důležité doplňky, které byste neměli opomenout

Kolem a kvalitním oblečením to nekončí, naopak. Abyste měli výbavu kompletní, potřebujete ještě dobré rukavice na kolo, které zamezí tomu, abyste se v lese ošlehali od kopřiv, keřů nebo stromků a při pádu si sedřeli nebo pochroumali prsty. Zároveň vám v nich nebudou klouzat ruce, jak tomu jinak bývá. Z kopce, kdy potřebujete mít ruce „přilepené“ na řídítkách, se takové klouzání může dost nevyplatit.

A nakonec batoh, do kterého si zabalíte nezbytnosti včetně pumpičky a nepromokavé bundy. Batohy na kolo se dnes vyrábějí ve spoustě designových a velikostních provedení, ty lepší disponují aspoň lehčím chráničem páteře. 

Přejeme šťastnou ruku při výběru!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Sportovní vybavení na kolo: s ním si jízdu užijete na maximum