Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Svatební cesta v zahraničí? Máme pro vás TOP lokality, kde se dá romantika krájet

Plánujete líbánky v zahraničí, ale nedokážete se rozhodnout, ve které zemi bude vaše svatební cesta dokonalá? Máme pro vás 10 „insta friendly“ tipů, kde není o romantiku a zážitky nouze.

Ostrov Santorini (Řecko)

Pravděpodobně ten vůbec nejromantičtější řecký ostrov je ideální nejen pro samotnou svatbu, ale taky svatební cestu. Kontrast černých vulkanických pláží a bílých domečků s modrou střechou je jednoduše nenapodobitelný. V kombinaci s pohostinností místních a tradičními tavernami budete jen stěží hledat kouzelnější lokalitu.

Benátky (Itálie)

Italské Benátky? Tohle je lokalita, kde krása střídá nádheru a romantická zákoutí tady najdete pravděpodobně na každém rohu. Uznáváme, že tenhle italský skvost je tak trochu mainstream, pokud se sem ale vydáte na svatební cestu, rozhodně nebudete litovat. Plavba typickou gondolou je nezapomenutelná a italské víno prostě neodolatelné. Samozřejmostí je nespočet historických památek i architektonických skvostů, které můžete během svatební cesty navštívit.

Novomanželé v gondole
Benátky jsou jedním z nejromantičtějších míst v Itálii.
Zdroj:
Bigstockphoto

Ostrov Zakynthos (Řecko)

Když se před vámi někdo zmíní o řeckém Zakynthu, pravděpodobně vám na mysli vytane obrázek nejznámější řecké pláže, která se objevuje na každé druhé řecké pohlednici a v průvodcích cestovních kanceláří i agentur. Navagio má zkrátka svoje kouzlo, za kterým se vydávají turisté a cestovatelé z celého světa. Za dokonalými fotkami vyrazte sem nebo na ostrůvek Cameo, který leží v jižní části řeckého ostrova a má jedinečného genia loci.

Toskánsko (Itálie)

Asi nám dáte za pravdu, že italská města a regiony jsou pro svatby a svatební cesty jako stvořené. Nejinak je tomu i v případě malebného a barevného Toskánska, které láká na fotogenické exteriéry i vyhlášené odrůdy vín. Toskánsko je skvělou volbou pro novomanžele, kteří si chtějí odpočinout, nepreferují exotické země ani velké dobrodružství a volí raději menší města, která nejsou přeplněná nadšenými turisty.

Novomanželé v Toskánsku
Toskánsko je ideální pro cestovatele, kteří upřednostňují místa, která nejsou tolik přeplněná turisty.
Zdroj:
Bigstockphoto

Paříž (Francie)

V našem výčtu samozřejmě nesmí chybět magická Paříž, která nás přitahuje jako magnet. A to nejen kvůli tradičním památkám v podobě Eiffelovy věže, katedrály Notre dame, muzea v Louvru nebo Vítězného oblouku. Romantická atmosféra v kombinaci s francouzskými delikatesami, okouzlující architekturou a pohostinností místních je ideální kombinací pro trávení první novomanželské dovolené.

Ostrov Lefkada (Řecko)

Další z řeckých skvostů se může pochlubit čarokrásnými plážemi, z nichž mnohé se pravidelně umisťují na předních příčkách cestovatelských anket. Mezi ty nejfotogeničtější krásky patří nepochybně Porto Katsiki, Agiofili nebo Egremni, na kterou se konečně po několika letech rekonstrukcí dostanete suchou nohou. Nechybí samozřejmě ani tradiční řecké taverny, bohatá flóra a řada romantických míst a zákoutí.

Žena u majáku
Řecký ostrov Lefkada není jen o kouzelných plážích. Najdete tady i spoustu romantických zákoutí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kostarika (Střední Amerika)

Milujete dobrodružství a toužíte po nových zážitcích? Vydejte se na Kostariku! Tahle destinace je pro líbánky jako stvořená. To za předpokladu, že se „spokojíte“ s luxusním ubytováním přímo na běloskvoucích plážích nebo dáte přednost adrenalinu a zvolíte ubytování na stromech v okrajích deštného pralesa. O romantiku a netradiční zážitky rozhodně nebude nouze.

Mexiko (Severní Amerika)

Chcete si odpočinout na běloskvoucích plážích, ale zároveň zažít nezapomenutelné dobrodružství? Vydejte se do Mexika! Plážový Cancún vám splní i ty nejtajnější sny o exotické dovolené. A Chichén Itzá pro změnu ukojí touhu po objevování stop a odkazů mayské civilizace. Navštivte i další mayské skvosty, mezi které patří třeba Palenque, Teotihuacán či pyramidy v Meridě.

Mexičtí hudebníci
Svatba v Mexiku? Proč ne!
Zdroj:
Bigstockphoto

Ostrov Boa Vista (Kapverdské ostrovy)

Dostupná exotika? Rozhodně Kapverdské ostrovy. Dostanete se sem za necelých 7 hodin z Prahy přímým letem. Ostrovy pokryté písečnými dunami jsou rájem, kde není pro stres místo. Pokud si potřebujete odpočinout od posvatebního stresu a veselí, je ostrov Boa Vista jasnou volbou. Najdete tady jen několik luxusních hotelů, prázdné, několik kilometrů dlouhé písčité pláže a šumějící oceán.

Martinik (Francie)

Láká vás exotická dovolená a čarokrásné karibské pláže? Vydejte se na Martinik! Nejhezčí pláže na vás čekají na poloostrově Caravelle, kde si skvěle odpočinete a načerpáte energii na další manželské povinnosti. Během návštěvy Martiniku nevynechejte ani botanickou zahradu Balatu nebo romantickou rybářskou vesničku Grand Riviére.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

36° 23' 38.115", 25° 27' 42.2596"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Svatební cesta v zahraničí? Máme pro vás TOP lokality, kde se dá romantika krájet