Přejít k hlavnímu obsahu

V Thajsku vyhlásili stanné právo

Situace v Thajsku se opět přiostřila. Vláda jedné z turisticky nejoblíbenějších zemí světa vyhlásila stanné právo. To by nemělo trvat příliš dlouho a dotkne se především největších měst v první řadě s Bangkokem.

Jak jsme na začátku roku informovali v článku o aktuální situaci v Thajsku, tamní vláda vyhlásila 22. ledna výjimečný stav. Lidé se totiž stále bouří proti velkému vlivu bývalého předsedy vlády Šinavatry. Ten sice v roce 2006 přišel během převratu o vysokou veřejnou funkci, nicméně stále má velkou moc.  Aby také ne, vždyť jde o jednoho z nejbohatších mužů Thajska, krátce dokonce vlastnil fotbalový klub Manchester City. Současné protesty stály křeslo premiérky jeho sestru.

Zásadní nebezpečí prý českým turistům nehrozí. Centru Bangkoku ale doporučujeme se raději vyhnout. Při stanném právu má armáda volné ruce, aby mohla tvrději potlačit protesty. V současné době se ale v zemi nezdržuje příliš mnoho Čechů a Slováků, je totiž po hlavní sezóně. Naši cestovatelé se navíc nyní zdržují spíše v ostrovních lokalitách, kde je situace mnohem klidnější.

Letní sezóna by podle zpráv z místa již mohla proběhnout v klidu. Více například v článku Armáda vyhlásila v Thajsku stanné právo. Nejde o převrat.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

V Thajsku vyhlásili stanné právo