Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy na podzimní prázdniny v Čechách: Užijte si zámek v čokoládovém hávu nebo nejzábavnější muzeum v Česku

Podzimní prázdniny letos začínají ve středu 27. a končí v pátek 29. října. Děti si tak užijí rovnou pět dnů volna. Kam s nimi na výlet v Čechách? Poradíme!

Čokoládové zážitky na zámku Loučeň

Od středy 27. až do neděle 31. října budou na zámku Loučeň probíhat speciální čokoládové prohlídky pro děti i dospělé. Čeká vás pestrý podzimní program v zámeckých labyrintech a bludištích i spousta překvapení pro celou rodinu. Během celých čokoprázdnin navíc děti neplatí žádné vstupné a u vstupu je čeká sladká odměna. Během prohlídek se můžou setkat i s bohem čokolády nebo si opéct buřty či brambory. Chybět tady nebudou ani fotopointy nebo světelná a hudební show promítaná přímo na zámek.

Pohled na zámek Loučeň
Během podzimních prázdnin se zámek Loučeň převleče do čokoládového kabátku.
Zdroj:
Bigstockphoto

Fascinující svět v zábavném muzeu Pavla Kožíška

Lákají vás kouzla a optické iluze? Vydejte se společně s dětmi do toho pravděpodobně toho nejzábavnějšího muzea v Praze. Jde o muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška, kde vás čeká víc než 150 interaktivních a hlavně zábavných exponátů. Plocha muzea byla navíc během roku 2020 dvakrát zvětšena, takže se můžete těšit na ještě víc exponátů a optických iluzí.

Staňte se součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů a vydejte se za jedinečným zážitkem do toho nejzábavnějšího českého muzea, kde si navíc ještě pořídíte parádní a legrační fotky i videa.

Meďánkovo hřiště na hoře Medvědín ve Špindlerově Mlýně

Máte doma menší školáky? Vezměte je na Meďánkovo hřiště, které je součástí hory Medvědín ve Špindlerově Mlýně. Hřiště najdete přímo u horní stanice lanovky v nadmořské výšce 1 235 metrů. Tvořeno je originálními hracími prvky ve tvaru písmen a nechybí tady prolézačky, skluzavky a malé lezecké stěny, fitness stezka, houpačky a velká nafukovací trampolína. Rodiče jistě ocení okouzlující výhled z nedaleké terasy medvědínské restaurace, kde můžou relaxovat, mezitím co si děti hrají. Vstup na hřiště je samozřejmě zdarma.

Pohled na hřiště Medvědín
Hřiště Medvědín najdete u horní stanice lanovky v nadmořské výšce 1235 metrů.
Zdroj:
Bigstockphoto

Svět fantazie Mirákulum v Milovicích nad Labem

Toužíte alespoň na chvíli zapomenout na starosti a strasti běžného života? Udělejte si výlet do unikátního světa fantazie s názvem Mirákulum, který najdete v Milovicích nad Labem. Těšit se můžete na originální zemi plnou her, zábavy, stromů, zvířat a dětské fantazie. Park, který našel inspiraci v tom nejlepším ze světových parků i v nejtajnějších dětských přáních, se rozprostírá na ploše 10 hektarů a nabízí jak aktivní, tak odpočinkové zóny. O víkendech a prázdninách se navíc můžete těšit na pestrý a různorodý živý program v kamenném amfiteátru.

Papilonia, motýlí dům v Karlových Varech

Chybí vám slunce a tropické letní dny? Vydejte se do motýlího domu v Karlových Varech. Čeká vás tady procházka tropickou zahradou, během které vám budou dělat společnost motýli z celého světa! V prostoru o rozloze 100 metrů čtverečních spatříte stovky exotických motýlů s rozpětím křídel až 20 centimetrů!

Prohlédnout si tyhle krasavce můžete navíc z bezprostřední blízkosti. V motýlím domě není omezeno ani zpoplatněno fotografování, takže doporučujeme mít foťák neustále po ruce. Motýlí dům je v říjnu otevřený každý den od 10.00 do 18.00 hod. a za vstupné tady dospělí zaplatí pouhou stovku a děti od tří do patnácti let 60 korun.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

50° 17' 17.842", 15° 1' 19.9855"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na podzimní prázdniny v Čechách: Užijte si zámek v čokoládovém hávu nebo nejzábavnější muzeum v Česku