Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy na zimní dovolenou na pláži: Karibik a exotický Zanzibar

Hory vás nelákají a chcet se v zimě zahřát něčím jiným než lyžováním na zasněžených svazích? Co takhle exotiku, slunce, pláže, klid a pohodu? Nádherná je karibikská Jamajka, tajemný Zanzibar nebo čarokrásné maledivské atoly. Všude objevíte nádherné pláže, na nichž si každý najde to své.

Léto není jediným časem pro exotickou dovolenou. Prosluněné destinace, v nichž naleznete zábavu i odpočinek, můžete navštívit kdykoliv v průběhu roku. Dovolená v zimním období má však své nesporné kouzlo. Mezi nejoblíbenější cíle patří Kuba, Dominikánská republika či Jamajka, ale také Mauritius či kouzelné Maledivy. Je jen na vás, jestli zde netradičně strávíte vánoční svátky, zrelaxujete se po konci uplynulého roku nebo sem zaletíte na romantickou valentýnskou dovolenou.

Rajské Maledivy

Maledivy, tvořené stovkami ostrůvků a ostrovů, jsou kouzelné a berou dech už jen na fotografiích. Naživo se jedná doslova o luxusní zážitek se vším všudy, který uspokojí i ty nejnáročnější. Resort Anantara na atolu Baa například nabízí vlastní podmořskou restauraci. Podobnou naleznete i na atolu Ari, který je populárním cílem řady turistů. Maledivy jsou skutečným rájem, kde naleznete klid, vyžití, i širokou škálu všech myslitelných služeb a zážitků.

Z ložnice v bungalovu rovnou na pláž. Na Maledivách je drtivá většina resortů přímo u moře.
Zdroj: ESO travel

Toužíte-li po romantické valentýnské dovolené, budou pro vás těmi pravými atoly Raa a Baa, na nichž můžete mít sami pro sebe a svůj protějšek klidně celou pláž. Maledivy skvěle naplňují představu o ráji na zemi - je na nich klid a mír, ať už se v okolním světě děje cokoliv.

Pohodářská Jamajka

Součástí Karibského souostroví je i ostrov Jamajka. Co se vám vybaví při poslechu jeho jména? Asi především hudba reggae, rum, pohoda, zábava. Vše si můžete užít v hlavním městě Kingstonu, ale třeba i ve Falmouthu - malém městečku proslulém klidnou, až ospalou atmosférou a absencí významných náletů turistů. Úžasnou zábavu si můžete užít i v letovisku Negril na západním pobřeží. Pohodlná je nyní i samotná cesta na Jamajku - z Prahy si sem zaletíte bez přestupu.

Nejživějším letoviskem na Jamajce je Negril na západním pobřeží. Je tu ale i několik menších příjemných letovisek.
Zdroj: ESO travel

Kuba - ostrov svobody

Kuba je lákavá v mnoha ohledech - nejen svými plážemi, ale i městy, atmosférou, hudbou či kuchyní.  Chcete se hlavně bavit a užít si? Zaleťte si na rušné Varadero. Že byste raději klid? Ten naleznete spíš na některém z ostrůvku nedaleko od pobřeží. Vyzkoušet můžete ostrov Coyo Santa Maria v souostroví Jardines del Rey. Návalu turistů se nemusíte bát - dovolenkových resortů je zde opravdu jen hrstka a ten první pochází z počátku našeho století. Celé kilometry nádherných pláží zde čekají jen na vás.

Inzertní sdělení:
Odpočiňte si na plážích Varadera 
Klid, pohoda, jen ležíte na pláži a necháváte se opečovávat. O nic se nestaráte, jen nasednete na letadlo a zbytek zařídí jiní. Vydejte se ještě na konci roku na Kubu s perfektním servisem za 34.890 Kč.

Zdroj: ESO travel

Kořeněný Zanzibar

Zanzibar už dávno není otrokářskou kolonií. V současné době je proslulý zejména svými rozsáhlými plantážemi s kořením a pochopitelně také turistickým ruchem. Užít si zde můžete jak low-cost, tak i skutečně luxusní dovolenou, pro kterou je tím pravým resort Diamonds Star of the East. Co vše si zde mohou návštěníci užít? Soukromá pláž je již klasikou, ale kromě ní jsou to například i privátní terasy s výhledem na oceán, vlastní bazén a luxusní vily. Na Zanzibaru ale nemusíte zůstat po celou dobu vaší dovolené. Turisté odsud s oblibou vyrážejí do národních parků na hranicích Tanzanie a Keni, za pozornost stojí idé, kteří touží po pestré dovolené většinou během pobytu vyrážejí do nádherných NP na hranicích Tanzanie a Keni, jako jsou Serngeti či Masai Mara, za pozornost stojí třeba i přírodní památka - kráter Ngorongoro.

Pohádkový Mauritius

Říká se, že na Mauritiu plyne čas pomaleji. Vyzkoušet si toto tvrzení můžete na malebném ostrově v Indickém oceáně vyzkoušet třeba letos v zimě. Navštívit můžete například Chamarel, místo, kde země hraje sedmi barvami, nebo horský masiv Le Morne.

Ať už je to oslava nového roku na Kubě či Jamajce, klidný odpočinek na Maledivách nebo luxusní požitkářská dovolená na Zanzibaru, Karibik nejen v zimě uspokojí opravdu všechny chutě.

Symbolem ostrova Mauritius je masiv Le Morne.
Zdroj: ESO travel
 
 

Místo

4° 52' 21.1512", 72° 59' 52.7136"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Amaya Tomanová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na zimní dovolenou na pláži: Karibik a exotický Zanzibar