Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle jsou nejlepší hotely Evropy roku 2019. Česko tentokrát bodovalo rovnou dvakrát

Dostat se do TOP 25 hotelů, restaurací nebo leteckých společností známého cestovatelského portálu je opravdu umění. Nejlepší z nejlepších totiž volí sami cestovatelé v rámci oblíbené ankety „Travelers' Choice“. Nedávno jsme vás informovali o nejlepších restauracích Evropy, dneska jsme si vzali na „paškálhotely. A pokud Česko v minulé anketě zabodovalo jednou, v téhle je ještě o chlup úspěšnější.

Hotel Belvedere (Riccione, Itálie)

Hotel Belvedere v Itálii
Italský hotel Belvedere vás uchvátí na „první dobrou“.
Zdroj:
Fb Hotel Belvedere Riccione

Původně rybářské městečko Riccione se v průběhu let proměnilo na elegantní lázeňské místo, které je vyhledávané nejen pro své služby, ale také kvalitní hotely vyšší kategorie. Jedním příkladem za všechny budiž třeba Hotel Belvedere, který turisté a cestovatelé oceňují především pro čisté, prostorné a moderně zařízené pokoje i vynikající kuchyni.

Hotel Alpin Spa Tuxerhof (Tux, Rakousko)

Hotel Alpin Spa Tuxerhof v Rakousku
Rakousko láká na skvělou lyžovačku i vyhlášené hotely.
Zdroj:
https://www.tuxerhof.at


Do tyrolského Tuxu míří většina cestovatelů a turistů kvůli lyžování. Zdejší lyžařská střediska jsou totiž kouzelná. Kilometry upravených sjezdovek lákají jak začínající lyžaře, tak zkušené matadory. A kde si odpočinout po náročném dni? Třeba v hotelu Alpin Spa Tuxerhof, který se může pochlubit luxusní kuchyní i pravidelně pořádanými tematickými večery. No, a když už jsme u té kuchyně… hotel rozhodně nedoporučujeme lidem, kteří potřebují shodit nějaké to kilo.

Kayakapi Premium Caves – Cappadocia (Ürgüp, Turecko)

Hotel Kayakapi Premium Caves v Turecku
Turecko – to nejsou jen překrásné pláže a vyhlášená kuchyně. Najdete tady i několik „hotelových“ skvostů.
Zdroj:
https://www.kayakapi.com/


Turecko je oblíbenou dovolenkovou destinací, která láká na překrásné pláže, rozmanitou přírodu, ale i vyhlášené hotely. Jedním z nich je i hotel Kayakapi Premium Caves – Cappadocia, který se může pochlubit prostornými pokoji a bohatým sportovním i odpočinkovým využitím v hotelu i jeho bezprostředním okolí. Pokud vás neuspokojí menu hotelu, můžete se za výtečným jídlem vydat do některé ze čtyř desítek restaurací, které se nachází v docházkové vzdálenosti jednoho kilometru. Za noc tady zaplatíte 3 až 12 tisíc korun.

Quinta Jardins do Lago (Funchal, Portugalsko)

Hotel Quinta Jardins do Lago v Portugalsku
Portugalsko láká na krásné pláže a kvalitní služby.
Zdroj:
http://www.jardinsdolago.com

Hotel je díky své poloze ideálním výchozím bodem pro výlety a návštěvu nejrůznějších portugalských atrakcí. Quinta Jardins do Lago je – jak už ostatně jeho samotný název napovídá – zasazený do překrásné botanické zahrady. V tomhle případě nejde o nějaký luxusní megalomanský palác, jako spíš o příjemný rodinný hotel, který se do okolního prostředí skvěle hodí. Luxusní je ale cena za noc a pokoj, která se nedostane pod 4 000 Kč.

Hotel Amira Istanbul (Istanbul, Turecko)

Hotel Amira Istanbul v Turecku
Turecko má v téhle hitparádě dalšího zástupce. Tentokrát ho najdete ale přímo v Istanbulu.
Zdroj:
https://www.hotelamira.com

Další turecký skvost se nachází přímo v srdci Istanbulu. Hotel nabízí jedinečný výlet na moderní velkoměsto, kterému dominují výškové budovy i okouzlující mešity. Velkým plusem hotelu je vyhlášená kuchyně a nesmírně vstřícný a ochotný personál. Za noc tu necháte v průměru 1 500 Kč.

Hotel 41 (Londýn, Spojené království)

Hotel 41 ve Velké Británii
V Hotelu 41 si budete připadat doslova jako „lord“ a „lady“.
Zdroj:
https://www.41hotel.com/

Tak tohle je hotel pro opravdové fajnšmekry a ty, kteří rozhodně nemají hluboko do peněženky. Cena za noc se tady nedostane pod devět tisíc korun. Co za tenhle balík získáte? Místo k odpočinku, kterým by nepohrdla ani anglická královna. Okouzlující hotel s 25 pokoji má na starosti početný personál, který se postará o to, aby vám během pobytu nic nechybělo.

Ikos Oceania (Nea Moudania, Řecko)

Hotel Ikos Oceania v Řecku
Vyhlášený hotel známého řetězce láká na kouzelné výhledy i kvalitní služby.
Zdroj:
https://ikosresorts.com/

Láká vás Řecko, konkrétně tedy Chalkidiki a letovisko Nea Moudania? Pak si udělejte rezervaci v luxusním nadčasovém hotelu Ikos Oceania postaveném v tradičním řeckém stylu, kde je pobyt opravdovým zážitkem. Těšit se můžete na obří bazén s výhledem na moře, tradiční řeckou kuchyni i luxusně zařízené pokoje. Za noc tady zaplatíte asi 2 500 Kč.

Hotel Spadai (Florencie, Itálie)

Hotel Spadai ve Florencii
Florencie je hlavně o památkách. Skvělým výchozím bodem k jejich poznávání je pak hotel Spadai.
Zdroj:
Fb stránka Hotel Spadai – Firenze

Metropole italského Toskánska a zároveň kolébka renesance láká na velké množství historických památek i architektonických skvostů. Najdete tady ale i jeden hotel, který by bylo hřích nenavštívit. Jmenuje se Spadai a díky své skvělé poloze (10 minut chůze od vlakového nádraží) je oblíbeným cílem turistů a cestovatelů. Okouzlující výzdoba, ale i možnost bezplatného upgrade pokoje na vyšší úroveň jsou další důvody, proč sem zamířit.

Ikos Olivia (Gerakini, Řecko)

Hotel Ikos Olivia v Řecku
Další řecký skvost najdete v malebné vesničce Gerakini na Chalkidiki.
Zdroj:
https://ikosresorts.com/

Další řecký skvost, který najdete opět na Chalkidiki, konkrétně ve vesničce Gerakini. Gerakini je hojně navštěvované především pro své písčité pláže. Ty jsou vhodné zejména pro děti nebo hůře pohyblivé osoby. Pokud hledáte kvalitní ubytování blízko zmíněných pláží, vsaďte na hotel Ikos Olivia, ležící přímo na překrásné pláži. Kromě moře se můžete vykoupat i v bazénu a na tradiční řeckou chuťovku si zajít do místní restaurace.

Maxx Royal Kemer Resort (Kemer, Turecko)

Hotel Maxx Royal Kemer Resort v Turecku
Turecko se může pyšnit hned několika hotely, které se dostaly do top hotelů světa pro rok 2019.
Zdroj:
https://www.maxxroyal.com/

Turecký Kemer je oblíbeným dovolenkovým letoviskem. Zdejší pláže ale bývají často dost přeplněné. Pokud si chcete užít dovolenou v Turecku bez všudypřítomných davů turistů a beznadějně obsazených lehátek, zamiřte do hotelu Maxx Royal Kemer Resort, který je situován na vlastní soukromé pláži. Nádherný hotel s neméně dokonalým výhledem na širé moře vás uchvátí skvělou rybí kuchyní i ochotným personálem.

San Luis Retreat Hotel & Lodges (Avelengo, Itálie)

Hotel San Luis Retreat Hotel & Lodges v Itálii
Nádherný hotel San Luis Retreat Hotel & Lodges je znám především pro své služby a vyhlášenou italskou kuchyni.
Zdroj:
https://www.sanluis-hotel.com/

Další italský klenot tentokrát najdete v Jižním Tyrolsku. Jeho název je San Luis Retreat Hotel & Lodges a hned na první pohled vás uchvátí jeho poloha. Resort leží u jezera s okouzlujícím výhledem na okolí hory. Několik dřevěných luxusně vybavených chatek nabízí útulné a přitom luxusní ubytování. Neméně luxusní jsou ale také ceny.

Harvey's Point (Donegal Town, Irsko)

Hotel Harvey's Point v Irsku
Netradiční hotel v Irsku si získá vaše srdce (a ostatně i peněženku).
Zdroj:
Fb stránka Harvey's Point

60 luxusně vybavených pokojů na vás čeká v irském skvostu s názvem Harvey's Point (hotel můžete znát i pod dalšími názvy - Harvey`s point hotel donegal town nebo Harveys point hotel donega apod.) Poloha na břehu jezera dělá z hotelu jedinečné místo s nenapodobitelným kouzlem. Ani tady ale nejsou ceny lidové. Za noc v jednom pokoji pro dva zaplatíte v průměru 3 až 7 tisíc korun.

The King Jason Protaras (Protaras, Kypr)

Hotel The King Jason Protaras na Kypru
Exkluzivní hotel The King Jason Protaras pro náročné najdete na Kypru.
Zdroj:
https://thekingjasonprotaras.com

Jedna z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších pláží Kypru je nepochybně Fig Tree Bay. A přímo nad ní stojí luxusní hotel The King Jason Protaras, který vás dostane hned na „první dobrou“. Tohle je ta pravá kyperská „designovka“, o čemž svědčí nejen vnější prostředí hotelu, ale především pak pokoje. Několik bazénů se slunečními terasami doslova svádí k odpočinku. Lahodná kuchyně a ochotný personál je v tomhle případě samozřejmostí.

Unitas Hotel (Praha, Česká republika)

Unitas Hotel v Praze
Unitas Hotel je nejlepším hotelem Česka pro rok 2019.
Zdroj:
https://www.unitas.cz

Konečně tady máme svého zástupce! Je jím hotel Unitas, nacházející se přímo v srdci Prahy. Hotel dle vlastních slov nabízí moderní ubytování s příjemnou atmosférou a úctou k historii. Samotný design pokoje byl navržen s ohledem na historický význam budovy, která bývala klášterem. Pro našince, ale především zahraniční hosty, je jistě zajímavým benefitem tradiční český nábytek, který najdou v jednotlivých pokojích. Hotel je podle portálu Tripadvisor nejlepším hotelem Česka a zároveň čtrnáctým nejlepším v Evropě.

BoHo Prague Hotel (Praha, Česká republika)

BoHo Prague Hotel v Praze
BoHo Prague Hotel je dalším zástupcem, který si vybojoval své místo v anketě Travelers' Choice.
Zdroj:
http://www.hotelbohoprague.com/

Náš výčet zakončíme dalším českým skvostem, jehož název je BoHo Prague Hotel. Najdete ho na pražském Novém městě – v památkové zóně, což je ideální výchozí místo k objevování našeho hlavního města. Třeba od Staroměstského náměstí je hotel vzdálený pouhých 600 metrů. Personál navíc bude dělat maximum pro to, abyste se tady cítili jako doma. A nezáleží na tom, zda jste z Kladna nebo Austrálie.

 
 

Místo

50° 4' 57.9972", 14° 25' 0.8868"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tohle jsou nejlepší hotely Evropy roku 2019. Česko tentokrát bodovalo rovnou dvakrát