Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 hotelů světa: Češi patří na špici, v desítce mají svého zástupce

Jako každý rok i letos jeden z největších recenzních serverů planety nedávno zveřejnil tradiční anketu „Travelers Choice 2017“, v níž se objevily luxusní hotely z celého světa, které získaly nejvyšší hodnocení v předchozím roce. Abyste nebyli ochuzeni o výsledky, přinášíme vám desítku nejlepších.

Vysypejte prasátko, rozbijte pokladničky a vydejte se s námi po stopách hotelů, kde noc stojí třeba i 18 000 korun.

10. JA Manafaru (ostrov Manafaru, Maledivy)

Na nejsevernějším maledivském ostrůvku se nachází luxusní resort JA Manafaru, jehož součástí je několik honosných bungalovů a vodních vil, které prošly (stejně jako celý ostrov) v roce 2014 kompletní rekonstrukcí. Součástí resortu jsou i další dva ostrůvky, na nichž můžete strávit romantický večer ve dvou s lahví pravého šampaňského a exotickými specialitami. Noc pro jednu osobu zde vychází na nějakých 18 000 Kč.

JA Manafaru hotel na Maledivách. To je paráda, že?

9.  Tulemar Bungalows & Villas (Národní park Manuel Antonio, Kostarika)

Národní park Manuel Antonio ukrývá víc, než jen ohrožené zástupce kostarické fauny a flóry. Jeho součástí je také resort Tulemar Bungalows & Villas, který je doslovným synonymem dokonalé dovolené. Okouzlující výhledy na moře i do udržované zahrady, skvělý poměr ceny a kvality a výborné jídlo – to je jen zlomek důvodů, proč se právě tento hotel umístil na pomyslné deváté příčce v celosvětové oblíbenosti.

Je to jako sen. Bydlíte vysoko nad korunami stromů v apartmánu s výhledem na prales koupete se v takovéto luxusní lázni a pozorujete dění v džungli. To je Kostarika.

8. Hanoi La Siesta Hotel & Spa (Hanoi, Vietnam)

Výjimečné místo pro výjimečné návštěvníky – i tak lze ve zkratce charakterizovat tento hanojský skvost. Návštěvníci jsou ubytování v některém z útulných a luxusně vybavených apartmánů, přičemž mají k dispozici privátní wellness centrum a fitko. Za zmínku jistě stojí také zdejší restaurace, která servíruje tradiční vietnamské speciality, ale i mezinárodní kuchyni. Jedna víkendová noc vás tady společně s partnerkou vyjde zhruba na 9 000 Kč.

Dvoupatrový apartmán v hanojském hotelu.
Zdroj: La Siesta

7. Shinta Mani Resort (Siem Reap, Kambodža)

Nově zrekonstruovaný resort nabízí vše, po čem srdce náročného cestovatele Kambodžou touží. 62 luxusních pokojů a jedno prezidentské apartmá, honosná nádvoří i okouzlující bazény, výtečnou kuchyni i kavárnu a konferenční prostory pro nenapravitelné workoholiky – to je jen zlomek toho, co vás v Shinta Mani čeká. Za jednu noc zde zaplatíte zhruba 5 000 Kč.

6. Portrait Firenze (Florencie, Itálie)

Naplánovali jste si poznávací zájezd po Itálii a hledáte ubytování na úrovni? Pak vsaďte na hotel Portrait Firenze, který se nachází pouhých 30 metrů od známého mostu Ponte Vecchio. Jeho součástí jsou luxusní pokoje s ručně vyráběným nábytkem a panoramatickým výhledem na Florencii i řeku Arno. V pokojích najdete kompletní zábavní systém včetně iPadu, dokovací stanice pro iPod nebo TV s plochou obrazovkou. Za tento luxus si ale odpovídajícím způsobem připlatíte – jedna noc pro dvě osoby vás tady vyjde na úctyhodných 14 000 Kč!

Další ze série nádherných výhledů: Portrait Firenze.

5. BoHo Prague Hotel (Praha, Česká republika)

Kdo by čekal, že pátou příčku obsadí hotel v srdci Evropy? Čtyřhvězdičkový BoHo Prague Hotel na Senovážné ulici se nachází necelé dva kilometry od nejznámějších pražských památek a nabízí 57 luxusně vybavených pokojů, v nichž nechybí ani dokovací stanice na iPod. Součástí hotelu je i wellness centrum a luxusní restaurace s mezinárodní kuchyní. Dvoulůžkový pokoj vás tady vyjde zhruba na 3 500 Kč.

To je on, momentálně nejpopulárnější český hotel u zahraničních turistů.

4. Hotel The Serras (Barcelona, Španělsko)

Nedaleko barcelonské Gotické čtvrti se nachází opravdový španělský skvost –  hotel The Serrasnekonečným střešním bazénem a restaurací oceněnou michelinskou hvězdou, která podává katalánské speciality a středomořské tapas. Návštěvníky zaujme též střešní terasa, kde si mohou pochutnat na koktejlech podle tradiční místní receptury nebo se zaposlouchat do tónů relaxační hudby. Noc v dvoulůžkovém superior pokoji vás vyjde na 10 000 Kč.

Barcelona!

3. Turin Palace Hotel (Turín, Itálie)

Hotel stojí necelých 5 minut chůze od stanice metra Porta Nuova, odkud se dostanete k nejznámějším turínským památkám. Jeho součástí jsou elegantní pokoje vymalované teplými pastelovými barvami s odpovídajícím vybavením, které je pro čtyřhvězdičkové hotely typické. Hosté si na hotelu pochvalují nejen jeho vybavení, ale také vstřícný personál a jeho výbornou lokalitu. Za noc zde zaplatíte zhruba 5 500 Kč.

2. Mandapa, A Ritz-Carlton Reserve (Ubud, Indonésie)

Uprostřed panenské přírody Ubudu najdete pětihvězdičkový resort s okouzlujícími výhledy na okolní deštný prales, rýžová políčka a řeku Ayung. Honosné zařízení vil a apartmánů zahrnuje heboučké plyšové sedačky, satelitní TV s plochou obrazovkou, ale i luxusní koupelnu s vanou a velkolepým výhledem po okolí. Návštěvníkům je k dispozici místní wellness centrum, ale i pečlivě udržovaný venkovní bazén. Za dvoulůžkový pokoj zde zaplatíte zhruba 15 000 Kč.

Takhle vysoko nad Budapeští hraje živé smyčcové kvarteto. A kde je výhled z druhého nejpopulárnějšího hotelu světa pro rok 2017? Na titulní fotce článku.

1. Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection (Budapešť, Maďarsko)

Kdo by čekal, že první místo obsadí maďarský nekuřácký hotel v centru Budapeště? Když vám prozradíme, že jeho apartmány navržené podle čtyř hudebních stylů jsou vybaveny kompletním multimediálním systémem, luxusním kávovarem a iPadem, asi už nebudete o jeho kvalitě pochybovat. Jedna noc v apartmá vyjde vás a partnerku na 17 000 Kč.

Takový výhled mají v nejlepším hotelu pro rok 2017.
Zdroj: Aria Hotel
 
 

Místo

47° 29' 59.1504", 19° 3' 13.158"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

TOP 10 hotelů světa: Češi patří na špici, v desítce mají svého zástupce